Veel mensen zijn verslaafd aan supplementen, maar dat is helemaal niet nodig als je dagelijks kiest voor deze voedzame etenswaren die extreem rijk zijn aan nutriënten. Welke kun je dan het beste kiezen? We zetten ze voor je op een rijtje…
We hebben het altijd maar over vitamines, mineralen, eiwitten, vetten en suikers. We denken dat we daarmee ons voedsel kunnen classificeren in gezonde en ongezonde producten. Maar wist je dat de meeste stoffen in voeding nog niet zijn geïdentificeerd? Chocolade bevat bijvoorbeeld meer dan 1200 actieve stoffen, waarvan de meesten nog niet zijn geïdentificeerd. Dat is de reden waarom whole foods beter zijn dan de zogenaamde gezonde producten. Voeding is pas echt gezond als het geen label heeft.
De #1 Superfoods van moeder natuur:
Groenten
Boerenkool
Spinazie
Wortelen
Spruitjes
Paprika’s (alleen rood)
Zoete aardappelen
Selderij
Avocado
Groene bonen
Erwten
Asperges
Rode bieten
Uien
Knoflook
Broccoli
Fruit
Bessen
Meloenen
Bananen
Kiwi
Mango’s
Grapefruit
Sinaasappels
Druiven
Ananas
Cranberry’s
Appels
Noten (rauw)
Amandelen
Walnoten
Zaden (rauw)
Zonnebloempitten
Pompoen
Sesam
Hennep
Granen
Haver
Gierst
Quinoa
Boekweit
Spelt (minder gluten)
Gerst (weinig gluten)
Rogge (minder gluten)
Peulvruchten
Sojabonen (gefermenteerd)
Linzen
Kikkererwten
Zwarte bonen
Witte bonen
Vetten
Kokosolie, extra vierge
Ghee
Hennepolie (koud gebruiken)
Lijnzaadolie (koud gebruiken)
Pompoenolie (koud gebruiken)
Olijfolie
Dierlijke producten
Wilde zalm
Makreel
Haring
Kipfilet
Vrije uitloop eieren
Sardientjes
Yoghurt (zuur)
Geitenkaas
Kwark (vol)
Kruiden
Kurkuma
Kaneel
Oregano
Cacaopoeder
Komijn
Peterselie
Basilicum
Salie
Mosterdzaad
Gember
Tijm
Zoetstoffen
Palmsuiker
Koud geslingerde honing
Kokosbloemsuiker
Ahornsiroop
Het beste kun je kiezen voor voeding dat lokaal is verbouwd, in het seizoen en uiteraard alles biologisch!
Gezonde groet,
Juglen Zwaan