De volgende voedingsmiddelen bevatten oxaalzuur. Een klein beetje oxaalzuur is niet erg, als je een gezond lichaam hebt. Oxaalzuur bindt zich aan calcium en kan nierstenen veroorzaken. Houd te allen tijde de consumptie van oxalaten binnen de perken en varieer je voeding zoveel mogelijk!
Oxaalzuur per 100 gram | ||
Postelein | 1310 | mg |
Cassave | 1260 | mg |
Amarant | 1090 | mg |
Spinazie | 970 | mg |
Cacao | 700 | mg |
Snijbiet | 610 | mg |
Rabarber | 520 | mg |
Wortel | 500 | mg |
Radijs | 480 | mg |
Sugar snaps | 360 | mg |
Spruitjes | 360 | mg |
Knoflook | 360 | mg |
Sla | 330 | mg |
Waterkers | 310 | mg |
Bieten | 275 | mg |
Zoete aardappel | 240 | mg |
Raapstelen | 210 | mg |
Cichorei | 200 | mg |
Broccoli | 190 | mg |
Selderij | 190 | mg |
Aubergine | 190 | mg |
Peterselie | 170 | mg |
Bloemkool | 150 | mg |
Asperge | 130 | mg |
Andijvie | 110 | mg |
Kool | 100 | mg |
Koffie | 100 | mg |
Okra | 50 | mg |
Ui | 50 | mg |
Erwt | 50 | mg |
Aardappel | 50 | mg |
Tomaat | 50 | mg |
Rozengroen | 50 | mg |
Pastinaak | 40 | mg |
Paprika | 40 | mg |
Koolraap | 30 | mg |
Komkommer | 20 | mg |
Boerenkool | 20 | mg |
Pompoen | 20 | mg |
Koriander | 10 | mg |
Mais | 10 | mg |
Bron: Agriculture Handbook No. 8-11, Vegetables and Vegetable Products