Lijst van het Resistente zetmeelgehalte van voedingsmiddelen
| Voedsel | Hoeveelheid | Resistent zetmeel |
| (G / portie) | ||
| Banaan, licht groen | 1 middelgrote, geschild | 4.7 |
| Haver | ¼ kopje, ongekookt | 4.4 |
| Witte Bonen | ½ kopje, bereid | 3.7 |
| Linzen | ½ kopje, gekookt | 3.4 |
| Zoete bataat | ½ kopje, gekookt | 2.5 |
| Kikkererwten | ½ kopje, bereid | 2.0 |
| Erwten, groen | ½ kopje, bereid | 2.0 |
| Gerst | ½ kopje, gekookt | 1.9 |
| Rijst, bruin | ½ kopje, gekookt | 1.6 |
| Kidney Beans | ½ kopje, bereid | 1.4 |
| Fries roggebrood | 1 plak | 1.1 |
| Rijst, wit | ½ kopje, gekookt | 1.1 |
| Quinoa | ½ kopje, gekookt | 1.0 |
| Corn Flakes | 1 cup | 0.9 |
| Aardappel | ½ kopje, gekookt / gepureerd | 0.6-0.8 |
| Haver, gekookt | 1 kop, bereid | 0.5 |