10 dingen die je zou moeten opgeven om plaats te maken voor geluk

man in yellow fieldGeluk is een keuze wordt wel gezegd. Helaas maken we onze levens zo ingewikkeld dat we niet meer in staat zijn geluk te herkennen als het voor onze neus staat.

Dus hoe beginnen we met een schone lei? Hieronder tien dingen die je zult moeten opgeven om plaats te maken voor geluk.

1. Maak je niet langer druk over wat anderen van je vinden. Ik weet dat het tegen de intuïtie ingaat want wij mensen zijn oorspronkelijk kuddedieren die niet uit het dorp gejaagd willen worden. Maar het is een verspilling van energie om je druk te maken over wat anderen van je vinden. Je kunt het nooit iedereen naar de zin maken en het is jouw zaak niet wat anderen van je vinden.

2. Probeer het niet langer iedereen naar de zin te maken. Mensen die bij je passen zullen je niet kunnen vinden tenzij je je leven op je eigen manier vormgeeft. Wees zoveel mogelijk de beste versie van JEZELF en je zult vanzelf de juiste mensen aantrekken om jou te omringen.

3. Stop met meedoen aan roddelverhalen. In 100% van de gevallen zullen diegenen die met jou over anderen roddelen ook over jou met anderen roddelen. Geloven in roddel is als het wedden op een onbekend paard. Het is naïef.

4. Hou op met gepieker en getob. Gedachtes vreten energie. Als je je zorgen maakt investeer je tijd en energie in iets waarvan je niet wilt dat het gebeurt. Leer om los te laten en te vertrouwen.

5. Laat je onzekerheid gaan. Als we onszelf te serieus nemen denken we dat iedereen dat doet. Er is maar één versie van jou op aarde. Wees die persoon, erken jezelf en stop met je er druk over te maken. Het kan niemand iets schelen en niemand houdt jou zo scherp in de gaten.

6. Stop met alles persoonlijk op te vatten. Echt waar, de meeste mensen hebben het veel te druk met hun eigen leven om echt stil te staan bij wat jij aan het doen bent. Zoals mijn eerste baas het zo mooi verwoordde: ‘De wereld draait niet alleen om jou. De reacties van de meeste mensen hebben niks met jou te maken, dus laat het los.’

7. Laat het verleden los. We zijn allemaal gekwetst, we hebben allemaal ouders gehad die fouten maakten en we hebben allemaal vreselijke dingen meegemaakt. Je luisterde niet naar je ouders toen je jong was, dus waarom luister je nu wel naar hun stemmen in je hoofd? Van elke ervaring in het leven heb je wel iets geleerd, of het heeft je sterker gemaakt.

8. Stop met geld uitgeven aan dingen die je niet nodig hebt om te proberen daarmee geluk te kopen. Eenvoud geeft je de ruimte om je leven vanzelf te laten stromen. We maken ons leven ingewikkeld door te veel geld uit te geven en ons huis vol te zetten met spullen. ‘Less’ is echt ‘more’ in dit geval.

9. Laat boosheid gaan. Boosheid brandt een gat in de hand van de person die zich eraan vastklampt. Laat je kwaadheid voor eens voor altijd gaan.

10. Geef de controle op. Controle is een illusie, aangezien we in een wereld leven die totaal stuurloos en ‘out of control’ is. Leer dit los te laten.

Leer het nieuwe te omarmen en verwelkom verandering, anders zal je eigen starheid je oud maken.

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:
Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Word lid van onze nieuwsbrief en ontvang gratis meer dan 100 wetenschappelijke tips om af te vallen!

Gelukt! Ga naar je inbox om het E-book te bekijken.