web
statistics

12 tips om positief te denken

De kracht van het brein is heel groot en gedachten zijn energie. Wat je gelooft dat is waarheid of kan waarheid worden. Daarom hier 12 tips die je helpen om in je kracht te staan.

Denk in mogelijkheden
Het heeft weinig zin om te kijken naar wat er allemaal niet mogelijk is, je komt er niet door in beweging. Het leven is beweging en de energie stroomt altijd. Kijk naar waar de energie wel heen kan stromen en geef hier aandacht aan. Waar je aandacht aan geeft, dat groeit.

Kijk wat er goed is gegaan
Als ik je vandaag vraag om de komende week te letten op Volkswagens, dan lijkt het er na een aantal dagen op dat de halve wereld bestaat uit Volkswagens. Dit is natuurlijke helemaal niet zo, maar de menselijke geest filtert en laat de rest weg. Het is ten opzichte van wat er goed is gegaan niet eerlijk om alleen te kijken naar wat er fout is gegaan. Een mooi filmpje dat illustreert hoe de menselijke geest werkt is:

Vraag jezelf af wat je ervan hebt geleerd
Ook al is de ervaring op zichzelf niet leuk, probeer te kijken naar wat het heeft opgeleverd. Zit daar iets bij wat voor de langere termijn van waarde is? Zo kunnen oefeningen bij een legervliegbasis je rust tijdens de boswandeling verstoren, maar kun je na het horen van de straaljager de stilte wel weer “horen”.

Ga met positieve mensen om
Een oud spreekwoord luidt: waar je mee omgaat daar raak je door besmet. Als mens neem je heel snel eigenschappen van anderen over. We hebben er zelfs speciaal spiegelcellen in onze hersenen voor meegekregen van de schepper. Als kind gebruikten we deze spiegelcellen erg intensief om de gewenste gebruiken over te nemen van onze omgeving, maar kan nu ook erg van pas komen om te worden wie je wilt zijn. Ga met mensen om die dat bij je stimuleren.

Wees dankbaar voor wat je allemaal hebt
Uit onderzoek blijkt dat gelukkige mensen vaker dankbaar zijn. Hoe mooi onze auto ook is, hoe lief onze partner ook voor ons zorgt, het wordt op den duur normaal en zie je de waarde er niet meer van in. Probeer stil je staan bij de rijkdommen die het leven je schenkt. Waar kun je dankbaar voor zijn?

Bedenk dat alles goed is op een dieper niveau
Soms lijkt iets heel erg vervelend op het eerste gezicht, maar blijkt dit op den duur van onschatbare waarde te zijn. Zo ken ik iemand die werd afgewezen voor een opleiding en toen maar ging reizen en tijdens deze reis z’n grote liefde ontmoet heeft. Zou diegene achteraf gezien liever wel de opleiding gedaan hebben?

Houd vol
Michael Jordan heeft in zijn basketbalcariere ruim 9000 ballen naast het net gegooid en Thomas Edison heeft 50.000 experimenten nodig gehad om een gloeilamp te laten werken. Fouten maken doen we allemaal en hoort bij het leven. Vallen is niet erg, niet meer opstaan brengt je nergens.

Word een leider
Zit niet toe te kijken hoe het gaat zoals je het niet zou willen zien, maar sta op en pak het aan en probeer te veranderen wat er binnen je mogelijkheden ligt. Ga leiden in plaats van dat je geleid wordt. Wees geen slachtoffer, maar creëer je eigen leven en neem je verantwoordelijkheid.

Eet gezond
Gezond van binnen betekent ook gezond van buiten. Als je gezond eet zul je je lekkerder voelen, positievere gedachtes hebben en ook weerbaarder zijn tegen stress. Je bent wat je eet.

Stel een doel
Wanneer je jezelf een doel stelt kun je hier naartoe werken en je zorgt voor een focus. Het universum kan zich ook richten naar deze focus en je helpen je doel te bereiken. Als een vliegtuig geen doel heeft maar wel vertrekt vanuit schiphol, waar zou het dan uitkomen?

Help anderen
Mensen zijn sociale wezens en hebben uitwisseling nodig om zich goed te voelen. Waarom dit niet combineren met iets te geven aan een ander? Je maakt een ander blij en dat geeft een goed gevoel waardoor je gedachten lichter worden. Voelt het echt beter om te krijgen, of maakt geven je op de langere termijn gelukkiger?

Lees positieve quotes
In de woorden die je zegt en denkt zit energie en deze energie kan heel krachtig zijn. Via twitter, facebook of een boekje kunnen positieve quotes je gedachten even op een ander been zetten waardoor je onbewust even een goede energie door je geest laat gaan. Een feel-good film kan natuurlijk ook heel uplifting werken.

Let op je gedachten: ze worden woorden.
Let op je woorden: ze worden daden.
Let op je daden: ze worden gewoonten.
Let op je gewoonten: ze worden een houding.
Let op je houding: het wordt je bestemming.
De Dalai Lama

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel: