12 tips om sneller moe, depressief en ziek te worden

vermoeidheidHeb jij er ook zo genoeg van dat iedereen om je heen met gezondheid bezig is? Het lijkt wel of iedereen aan de boerenkoolsmoothies en hippe juices zit. Zelfs de supermarkten doen eraan mee en vaak is er alleen nog maar keuze uit dure biologische producten. Met deze tips vaar je je eigen koers en ga jij niet met deze hype mee.

1. Drink frisdrank
Je kunt natuurlijk snoep kopen zoals een Bounty of een Snicker, maar dan moet je nog wel kauwen, erg vermoeiend. Frisdrank is een makkelijke manier om te snoepen en je hang naar suiker te stillen. Bij elke maaltijd een glas nemen is misschien niet voldoende. Voor optimaal suikerresultaat kun je ook tussen de maaltijden door een paar glazen wegwerken, zolang je maar geen water drinkt. Gegarandeerd dat je binnen korte tijd al effect hebt! Het beste kun je drinken uit plastic of blik. Hier zitten hormoonverstorende stoffen in die je gezondheid nog sneller achteruit laten gaan.

2. Koop zoveel mogelijk kant-en-klaar voedsel
Al die foodies staan uren in de keuken. Sommigen besteden wel een hele zondagmiddag aan een bananencake. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Kant-en-klare maaltijden besparen je zeeën van tijd, waardoor jij meer tijd hebt om jouw favoriete soapserie te kijken. Eten uit pakjes en zakjes is ook geniaal. Het is lekker snel klaar en het smaakt allemaal hetzelfde, waardoor je niet hoeft te wennen aan nieuwe smaken.

3. Stop regelmatig bij de benzinepomp
Iedere keer wanneer je een benzinepomp binnenstapt, kom je in een oase van lekkernijen die onze opa’s en oma’s in hun tijd moesten missen. Gelukkig kunnen wij, elke keer als we onze tank vol gooien, hiervan profiteren. Dus laat je lekker verleiden, want daar staat het voor en geniet ervan. Bij elke stop kun iets anders meenemen, waardoor je niet gauw verveeld raakt. Tip: bij veel benzinepompen kun je tijdens het afrekenen ook nog eens profiteren van de weekaanbieding. Dan krijg je 2 stuks snoepgoed voor 1 euro. Ideaal en bijna gratis!

4. Pak zoveel mogelijk de auto
Je ziet ze steeds vaker, mensen die de auto laten staan. Eerst geven ze tienduizenden euro’s uit aan hun vehikel om dit vervolgens voor de deur te zetten en ernaar te kijken. En die liften zijn ook niet voor niets gebouwd. Waarom zou je hijgend aankomen op je bestemming en moeilijk doen als het makkelijk kan?

5. Blijf weg uit de zon
Wanneer de zon begint te schijnen, krijgen steeds meer mensen een lach op hun gezicht. Vitamine D is hier waarschijnlijk verantwoordelijk voor. Vitamine D staat de ontstekingsbevorderende werking van suiker in de weg en daarom kun je de zon maar beter niet opzoeken. Mocht je op een zomerse dag er niet onderuit kunnen om naar buiten te gaan, dan kun je je altijd nog insmeren met zonnebrandcrème. Het liefst met een zo hoog mogelijke factor en met nanodeeltjes.

6. Eet dagelijks bewerkte plantaardige olie
Een effectieve manier om je cellen snel van zuurstof te beroven, is het eten van bewerkte plantaardige vetten. Elke lichaamscel bestaat uit een dubbel laagje vet. Een manier om jezelf op celniveau zo snel mogelijk ziek te krijgen is het eten van ontstekingsbevorderende vetten zoals zonnebloemolie of sojaolie. Margarine zit hier vol mee, dus smeer dit in dikke lagen op je tarweboterham. Je kunt dit afwisselen met eten uit de frituur. Patat en een frikandel kun je dan het beste in zonnebloemolie verhitten, zodat je zeker weet dat deze vetten zijn geoxideerd. Kokosolie en andere verzadigde vetten zijn stabiel en kunnen veel te goed tegen verhitting. Bovendien bevat roomboter van nature de vitaminen A, D, E en K. Wegblijven bij deze verzadigde vetten dus!

7. Luister naar het Voedingscentrum
De Schijf van vijf is nog maar net uit, maar we zijn er nu al achter dat deze heel erg lijkt op de voorgaande schijven. Gelukkig maar, want zo hoef je niet veel bij te leren. De belangrijkste bron voor koolhydraten is nog steeds brood. Dit zit boordevol met zetmeel dat in je lichaam wordt afgebroken tot suiker. Hiermee kun je een ideale voedingsbodem leggen voor overgewicht en diabetes.

8. Laat vooroorlogse voedingsmiddelen links liggen
Voedingsmiddelen die je overgrootoma in de supermarkt zou herkennen van vroeger, staan dicht bij de natuur. Dat wil zeggen dat er erg veel vitaminen en mineralen in zitten die je gezond houden. De prijs van deze producten is vaak belachelijk hoog. Je kunt veel beter kiezen voor moderne voedingsmiddelen die zijn verrijkt met kunstmatige nutriënten. Deze bieden dus vitaminen en mineralen voor een veel lagere prijs. Waarom zou je een dief zijn van je eigen portemonnee? Als je toch bezig bent met besparen, kies dan voor de kiloknallers, zoals bijvoorbeeld de plofkip. Die beesten hebben misschien een niet zo prettig leven gehad, maar jij kunt deze winter de zon opzoeken van al het geld dat je ermee hebt bespaard! Als bonus zit de plofkip ook vol met antibiotica, dat scheelt weer een bezoek aan de dokter.

9. Eet royaal suiker
Er zijn weinig voedingsstoffen die zo snel effect geven als het eten van suiker. Op de korte termijn zorgt het voor lusteloosheid en moeheid. Op de lange termijn voor overgewicht en een verhoogd cholesterolgehalte. Gelukkig wordt het ons lekker makkelijk gemaakt om voedingsmiddelen met suiker te pakken te krijgen, want in meer dan de helft van de producten in de supermarkt is het te vinden. Tip: kijk altijd even bij de ingrediënten of suiker wel als eerste wordt genoemd (dan zit het er daarvan het meeste in). Je zult zien dat pure chocolade uit den boze is en dat je veel beter kunt kiezen voor melkchocolade.

10. Ga lekker laat naar bed
Als je vroeg naar bed gaat, loop je het risico dat je de volgende ochtend lekker fit uit bed stapt. Om dit te voorkomen kun je het beste zo laat mogelijk je bed in duiken. Tip: als je toch moe dreigt te worden, ga dan achter een scherm zitten. Het scherm van je mobiel, tablet of TV produceert veel blauw licht, waardoor je hersenen denken dat het overdag is. Hierdoor maak je geen slaaphormonen aan en krijg je veel energie zodat je lekker naar films kunt kijken of je favoriete game uit kunt spelen. De volgende dag moe op het werk? Geen probleem, want koffie en Red Bull houden je zeker op de been.

11. Hoe meer E-nummers hoe beter
De E-nummers zijn niet voor niets uitgevonden. Het eten van nu is lekkerder dan ooit en we kunnen het tevens lekker lang goed houden. Dankzij de E-nummers kun je producten tot ver na de houdbaarheidsdatum nuttigen. Zo zit je nooit meer met het probleem dat alles vers moet zijn. Dagelijkse verse voeding kopen is niet alleen veel werk, het is ook nog een dure hobby. Gepasteuriseerde of gesteriliseerde voeding is makkelijk en goedkoop. Door behandeling bevatten ze ook weinig vitamine B en C, waardoor je sneller moe en ziek wordt. Een win-win situatie dus.

12. Rook en drink alcohol
Waarom zou je je hele leven op een wortel knagen? We zijn toch geen konijn? We leven maar één keer en dan moet je het goed doen. Dus tijdens feestjes lekker veel roken en drinken geeft veel plezier. Toegegeven, het plezier is maar tijdelijk. Om dit probleem op te lossen kun je het best de dag erna gewoon weer beginnen met drinken en roken. Op die manier blijft de dip op afstand. Tip: als je voor alcohol kiest, blijf dan weg bij rode wijn. Hier zitten veel te veel gezonde actieve plantenstoffen in. Het beste kun je kiezen voor bier. Bier zit vol met gluten en plantaardige oestrogenen, die je hormonaal flink uit balans helpen raken.

Je ziet, het is helemaal niet moeilijk om je kont tegen de krib te gooien en lekker tegen de gezondheidshype in te gaan. Mocht je genoeg krijgen van deze zeer effectieve tips om moe, depressief en ziek te worden, dan kun je de adviezen ook altijd nog omdraaien om het tegengestelde te bereiken…

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:
Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Word lid van onze nieuwsbrief en ontvang gratis meer dan 100 wetenschappelijke tips om af te vallen!

Gelukt! Ga naar je inbox om het E-book te bekijken.