web
statistics

14 gezonde boekentips en aanraders voor met de feestdagen

cadeau feestdagenWe zitten al weer in de tweede helft van november en dan staan de feestdagen weer voor de deur. Wat zullen we dit jaar vragen of geven? Een boek doet het vaak goed, maar welke dan? Dagelijks komen er tientallen boeken uit over voeding en gezondheid. Vaak lijken ze op elkaar, dus hoe ontdek je nu een pareltje? Wij zijn op onderzoek uit gegaan en ontdekte 14 boeken die bijzonder leuk zijn om te krijgen of te geven!

Super SaladesSupersalades
In dit boek worden maar liefst 250 recepten voor heerlijke salades gegeven. De schrijver heeft het grondig aangepakt, want op elke pagina staat een prachtige fullcolor afbeelding van het recept. Ook de achtergronden van een goede salade worden besproken: wat kun je nu als goede basis inzetten en welke toppings maken een salade echt af? Ook het maken van lekkere dressings komen aan bod.

 

 

HavermoutjeHavermoutje
Als het om haver gaat komen de meeste mensen niet verder dan havermout. Toch is er heel veel meer mogelijk met haver! Haver is in principe glutenvrij, heeft een lage glycemische index, bevat veel eiwitten en zeer veel vezels. Van haverpannenkoeken tot haverspaghetti, je vind het allemaal in dit receptenboek! Het boek bevat 70 recepten. Van brood tot burger, van soep tot stroopwafel, van cake tot cappuccino, van pasta tot pannenkoek. Voor elk moment op de dag is er een havermoutje!

 

De-slowjuice-barDe slowjuicebar
Veel mensen kopen een slowjuicer en vragen zich dan pas af wat je er allemaal mee kan. Vaak ligt eentonigheid dan op de loer. Met dit boek maak je daar een einde aan, want er worden maar liefst 90 recepten besproken. Naast groente en fruit bevatten de recepten ook suggesties voor kruiden. Sappen zijn vezelrijk en licht verteerbaar, je kunt oneindig veel combinaties bedenken en maken: het boek De slowjuice bar helpt je hierbij op weg. Mocht je nog geen slowjuicer hebben, dan hebben we betaalbare handslowjuicers of elektrische slowjuicers in onze webwinkel.

 

boerenkool-bechtBoerenkool
Als het om boerenkool gaat denk je al gauw aan stamppot. Toch kun je heel veel meer met deze superfood. Wat dacht je van wokken met boerenkool? Of een salade? Zelfs sappen en smoothies kun je op basis van boerenkool maken. Boerenkool is goedkoop, komt van onze eigen bodem en bevat extreem veel voedingswaarden. Dit boekje is echt en aanrader als je je gezondheid wil verbeteren!

 

 

Slik-je-dat-BouillonSlik je dat?
Er wordt ontzettend met onze voeding gerommeld. Het liefst wil de voedingsindustrie dat we hier niks over te weten komen. Met dit boek kom je te weten wat je niet mag weten. Het is echt voor mensen die het naadje van de kous willen weten. Een vertaling uit het Engels. De auteur legt in Swallow this haarfijn uit wat de voedingsindustrie allemaal met ons eten uitspookt. Misschien was je al voorstander van onbewerkt voedsel, en anders ben je dat zeker na het lezen van dit boek.

 

 

 

radicale-remissieRadicale Remissie
Dr. Kelly Turner vroeg zich af hoe het kan dat er soms mensen spontaan van kanker genezen. Het blijkt dat vrijwel elke arts dit in de praktijk heeft gezien, maar er niet over durft te praten. Ze heeft duizend mensen geïnterviewd die spontaan zijn genezen van kanker en in kaart gebracht wat de overeenkomsten waren. Hier zijn 9 sleutels uit gekomen waar iedereen z’n voordeel mee kan doen. Ook als je geen kanker hebt werken haar tips preventief. Dit boek is zeker ook een aanrader voor professionals die mensen helpen bij ziekte.

 

Spiralize-Stephanie-JeffsSpiralize!
Veel mensen kopen een spiralisator om pasta te maken van courgette. Dat is geweldig, want zo kun je minder tarwe eten en meer groenten, zonder dat je het door hebt. Alleen kun je nog zo veel meer met een spiralisator! Ontbijten, desserts, tussendoortjes en noem maar op. Dit is een handige manier om meer plantaardig en rauw te eten. Zeker de moete waard als je je groente inname wilt vergroten!

 

Frozen-pops-boekFrozen pops
Veel kinderen hebben het niet op groente en fruit. Dat is wel dudielijk want slechts 1% van de kinderen eet voldoende groente en fruit. Met zelfgemaakte ijslolly’s maak je een einde aan dit probleem! Maak zelf sap (bv met een slowjuicer) en combineer dat met fruit. Hier kun je vervolgens weer met behulp van BPA vrije ijsvormpjes en een vriezer heerlijke ijsjes van maken. Ook met de koude dagen kunnen deze ijsjes heerlijk zijn. Echt een makkelijke manier om meer vitamines, mineralen en actieve plantenstoffen binnen te krijgen!

 

Lisette-Zwiggelaar-kiwienzoBroodloze lunches om mee te nemen
Super leuk boek door collega blogger Lisette Zwiggelaar van Kiwi&zo. Geschreven om zonder brood toch onderweg goed te kunnen eten. We krijgen erg veel positieve reacties op dit boek, wat ook te zien is aan de positieve reviews in onze webwinkel!

 

Veroudering vertragen kris verburghVeroudering vertragen
Dit is het nieuwste boek van Kris Verburgh, bekend van De voedselzandloper. De laatste jaren heeft hij zich gespecialiseerd in het vertragen van veroudering. Veroudering kunnen we niet terugdraaien volgens velen, of toch wel? Je leest het in dit nieuwe wetenschappelijke verantwoorde boek. Kris bespreekt de vele misverstanden over veroudering, zoals dat we ouder worden omdat we verslijten of dat antioxidanten veroudering vertragen. Ook heeft hij een nieuw leefstijlmodel ontwikkeld met verschillende treden die methodes omvatten om het verouderingsproces te vertragen.

 

 

VoedZoVoedZo.
Mijn collega-blogger Sharon Numan heeft deze maand haar eerste echte boek uitgegeven, het heet VoedZo. Er staan tal van natuurlijke recepten in, zoals bottenbouillon, kombucha, fruitwater en glutenvrij brood. Sharon is van www.voedzo.nl en is helemaal thuis in de keuken. Klik hier voor een inkijkexemplaar. Voor iedereen die een gezonde leefstijl voor heel het gezin wil. Geen voedselhypes, maar bewuste keuzes voor heerlijk eten.

 

 

Hormoonbalans-voor-vrouwen-ralph-moorman-Hormoonbalans voor vrouwen
Ralph Moorman heeft dit boek samen met vrouwenarts Barbara Havenith geschreven. Barbara is gynaecoloog met een orthomoleculaire specialisatie. Ik heb recent een seminar van haar bijgewoond en stond versteld van haar kennis. Dit nieuwe boek vertelt precies hoe het vrouwenlichaam hormonaal werkt en welke stappen je kunt nemen om veelvoorkomende vrouwenklachten op een natuurlijke manier te behandelen. Uiteraard worden overgangsklachten besproken, maar ook PMS, migraine, acne, vruchtbaarheidsproblemen, pijnlijke borsten, PCOS, menstruatieklachten en nog veel meer. Het boek telt ruim 200 pagina’s!

 

microbioom-dieet-saskia-van-asHet microbioom dieet
Het nieuwste boek van Saskia van As met de laatste inzichten op het gebeid van darmen & gezondheid. De darm staat centraal in ons lichaam. De mond, maag en darm spelen een belangrijke rol in de verwerking van voedsel. In de darm bevindt zich een groot deel van onze immuuncellen. De dikke darm bevat bovendien enorme hoeveelheden bacteriën die ons beschermen. Het grootste deel van de genen van deze bacteriën is ontcijfert en wordt aangeduid met de term ‘microbioom’. Het boek biedt inzicht in darmaandoeningen, bespreekt de diagnostische mogelijkheden bij maag- en darmklachten en onderbouwt op een duidelijke manier het belang van het microbioom dieet.

 

Het-nieuwe-eten-Anna-ZevenHet nieuwe eten
Dit recente boek is geschreven door Anna Zeven. Zelf is ze al ruim 20 jaar vegetarisch. Ook heeft ze 2 kinderen die niet tegen gluten en melk kunnen. Hierdoor heeft ze een vegetarische versie van het oerdieet ontwikkeld. In dit boek tref je niet alleen de achtergronden van gezond eten, maar ook ruim 350 recepten! Deze recepten omvatten de basis zoals ontbijt, lunch en diner, maar ook dipsausjes, tussendoortjes, kruidenzouten, notenmelk, dips, desserts en taarten. Allemaal glutenvrij, koemelkvrij, suikervrij, vegetarisch en hormoonfactor proof!

 

Heb je de supplementenwijzer al?
Nu zo’n 2 jaar geleden is mijn bestsellerboek De Supplementenwijzer uitgekomen. De aanleiding was dat de overheid ons bij wet heeft verboden om nog langer de werking van een supplement op de verpakking te vermelden. Dit boek beschrijft de werking van honderden supplementen. Daarnaast bevat het ook een handige zelfhulpwijzer. De zelfhulpwijzer geeft suggesties voor supplementen die je zou kunnen inzetten bij specifieke klachten. Ook de doseringen worden sinds de 4e druk vermeld. Als je wil weten hoe je een goede multi kan herkennen, dan is de keuzewijzer een handige leidraad om aan te houden. Mocht je één van de bovenstaande boeken bestellen in combinatie met De Supplementenwijzer, dan stuur ik je deze t/m 24 december graag zonder verzendkosten naar je op! Gebruik tijdens het afrekenen dan de code “Supplementenwijzer’ en de korting wordt in onze webshop direct verrekend!

De Supplementenwijzer

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:
Send this to a friend