14 gezonde cadeautips

Rond verjaardagen en feestdagen komen de cadeaus weer op tafel. Iets bedenken kan soms lastig zijn als je even geen inspiratie hebt. Daarom geven we je hier 14 tips om een gezonde invloed op iemand te hebben, via het cadeau dat je geeft!

Met kerst en sinterklaas is het gebruikelijk om elkaar rijkelijk van cadeaus te voorzien. Erg leuk, maar het kan lastig zijn om iets te bedenken. Heel veel mensen leven ongezond en zouden eigenlijk gezonder willen leven. Het probleem is dat mensen gemakkelijk in gewoontes vast komen te zitten en daarom is het geven van een gezond cadeau een perfecte manier om deze gewoontes even flink los te schudden.

Superfoods
Maak een mooi pakketje in een mand van verschillende superfoods en bundel ze in doorzichtig cellofaan. Gojeberries, raw chocolate of olijfolie zijn volwaardige voedingsmiddelen die zeer gezond zijn en de meeste mensen wel graag zouden willen krijgen.

Dagje wellness
We zouden graag weer een dagje sauna willen doen, maar het komt er vaak toch niet van. Als je dan een saunabon krijgt met een verloopdatum, dan is dat mooi een stok achter de deur om echt even een dagje alle stress van je af te laten glijden.

Groente/fruit abonnement
Er zijn ontzettend veel initiatieven om uit de regio of uit eigen land te eten via een abonnement. Dit kun je ook tijdelijk voor iemand anders afsluiten. Een bekende is bijvoorbeeld de Odin groentepaketten, maar er zijn tal van regionale initiatieven.

Strippenkaart
Er zijn tal van gezonde strippenkaarten te bedenken: voor de sportschool, sauna of het zwembad. Ze zijn allemaal gezond en kunnen echt helpen om iemand aan een nieuwe gewoonte te wennen.

Gezond leesvoer
Er zijn tal van gezonde boeken. In onze webshop zijn tal van boeken te verkrijgen op het gebied van gezondheid, de keuken of zelfhulp. Als je weet dat iemand geen lezer is, dan kun je misschien beter naar een praktischer cadeau kijken, maar als iemand wel een lezer is, dan is dit een gouden kans om iemand kennis te laten maken met de wereld van de gezondheid.

Massagebon
Een massage is zeer gezond: het ontspant, vermindert stress, brengt de lymfestroom opgang en het verhoogt het knuffelhormoon oxytocine zodat je je lekkerder en ontspannen voelt. Er zijn er maar weinig die niet van een massage houden. Als je nu weinig geld hebt, kun je ook zelf een bon maken en iemand masseren.

Bloeddrukmeter
Deze apparaten zijn tegenwoordig niet duur meer en het is ontzettend leuk om inzicht te krijgen in het verloop van je bloeddruk. Je kunt ook met anderen meten en vergelijken. Wat doen stress en voeding met de bloeddruk? Leuk om te krijgen en leuk om te doen.

Sportartikelen
Soms hebben mensen maar een klein duwtje nodig om in beweging te komen. Misschien helpt het om iemand een voetbal te geven, of een tennisracket. Al zorgt het er maar voor dat iemand met mooi weer even een balletje trapt, dan is dat toch mooi meegenomen. Een leuk cadeau is ook een hartslagmeter.

Spelletjes
Bij spelletjes denken we tegenwoordig al gauw aan computergames, maar ook de ouderwetse spelletjes waarbij je in beweging moet komen kunnen je echt even op een ander been zetten en voor veel beweging en plezier zorgen. Naast bordspelen bestaan er ook veel doespelen die voor de nodige beweging zorgen.

Keukengerei
Of je nu iemand een blender met een smoothiereceptenboek geeft, een slowjuicer of een nieuw mes, het nodigt uit om in de keuken te gaan staan en gezond te gaan kokkerellen. Weg bij de kant-en-klaar maaltijden en weer terug de keuken in!

Supplementen
Er zijn tal van supplementen die heel gezond zijn en ook leuk om te geven: spirulina, chlorella of tarwegras. Supergezond, natuurlijk en leuk om te krijgen.

Mediteren
Heeft iemand teveel stress? Geef een meditatiekussen of bankje samen met een DVD of boekje waarin iemand kan leren hoe je kunt mediteren. Je kunt er ook een bon bijdoen voor een meditatiecursus. Alleen een meditatie- of yogacursus geven kan natuurlijk ook.

Tuingereedschap
Geef iemand zaden van leuke gewassen zoals pompoen of wortelen. Je kunt ook gereedschap geven om aan het werk te gaan in de tuin. Werken in de tuin is misschien nog wel zwaarder dan de sportschool. Een mooi boek over biologisch tuinieren kan iemand ook net dat extra zetje geven om weer in de tuin aan het werk te gaan.

Pannen
Tegenwoordig kun je overal voor een habbekrats een goedkope teflonpan kopen, maar dat leer je snel genoeg af als je te weten komt dat teflon alles behalve gezond is. Geef iemand een keramische pan, of anders een pan van glas, gietijzer of RVS. Stuk voor stuk gezonder dan een teflonpan. Een pan gaat ook jaren mee, sommigen kunnen levenslang meegaan als je er goed mee omgaat.

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:
Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Word lid van onze nieuwsbrief en ontvang gratis meer dan 100 wetenschappelijke tips om af te vallen!

Gelukt! Ga naar je inbox om het E-book te bekijken.