web
statistics

16 redenen om meer seks te hebben

Making love with contraceptionVeel mensen zijn gestrest en hebben een gebrek aan lichaamsbeweging. De oplossing kan wel eens liggen in het hebben van meer seks. We hebben een lijst voor je samengesteld met de 16 voordelen van seks.

Is een geweldige vorm van lichaamsbeweging
Een goede vrijpartij kun je vergelijken met een work-out in de sportschool. Als je drie keer per week 15 minuten seks hebt dan verbrand je al gauw zo’n 7500 kcal per jaar. Dit komt neer op 120 kilometer hardlopen! Daarbij zorgt het hebben van seks voor een betere ademhaling waardoor alle cellen van meer zuurstof worden voorzien.
Ook wordt er meer testosteron geproduceerd waardoor botten en spieren sterker worden.

Verlaagt de bloeddruk
Onderzoekers van de Universiteit van Paisley hebben ontdekt dat seks of knuffelen de diastolische bloeddruk kan laten dalen. De diastolische bloeddruk is de onderdruk. Een normale bloeddruk heeft een waarde van ongeveer 120/80. De 80 is daarbij de onderdruk.

Het vermindert stress
Seks helpt stress verminderen. In een studie die is gepubliceerd in de Library of Science Journal, hebben drie onderzoekers geconcludeerd dat mannetjes ratten die seksueel actief zijn, veel minder angstig zijn dan ratten die het zonder de seks moeten stellen.

Tijdens de seks maakt het lichaam dopamine aan, een feel-good stofje. Ook maakt je lichaam tijdens aanraking oxytocine aan. Oxytocine wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. Het stofje vermindert de werking van de amygdala. De amygdala is het hersengebied waar vooral angst huist, om ons te beschermen tegen het kwaad. Daarnaast geeft oxytocine een gevoel van verbondenheid en vertrouwen.

Verbetert het afweersysteem
Het antigen immunoglobuline A neemt door seks toe. Deze antistof zet het lichaam in om ziektekiemen te bestrijden. Ook de stress-verlagende werking van seks kan zorgen voor een boost van je immuunsysteem.

Laat je er jonger uitzien
De neuropsycholoog David Weeks noemt in zijn boek “Secrets of the superyoung” seks als een probaat middel tegen veroudering. Door het regelmatig hebben van seks verbetert ook de huid. Na de seks heeft de huid meestal ook een gezonde gloed vanwege de toegenomen doorbloeding.

Zorgt voor een gezond hart
Seks zorgt ervoor dat de bloedsomloop flink aan het werk gezet wordt waardoor de aderen en het hart in gezondheid toenemen. Zo blijft een hartaanval op afstand. Ook krijg je het er automatisch warmer door waardoor de kou minder vat op je heeft.

Verlicht pijn
Als je plezier ervaart, staat de pijn minder op de voorgrond. De thalamus in de hersenen blokkeert de pijn en laat de plezier in de hersenen door. Bij migraine of andere soorten pijn kan seks het antwoord zijn. De arts en artritisspecialist George E. Erlich heeft in een onderzoek vastgesteld dat patiënten die meer seks hadden minder last hadden van pijn.

Bouwt vertrouwen en intimiteit
Er zijn mensen waarbij de relatie een beetje is uitgedoofd en elkaar weer helemaal vinden door een maand lang elke dag seks te hebben. De oxytocine doet dan echt z’n werk.

Vermindert de kans op kanker
Regelmatig ejaculeren vermindert de kans op prostaatkanker. Een Australisch onderzoek heeft dat aangetoond. De lichaamsbeweging zorgt dat het detoxen beter kan plaatsvinden en dat zuurstof de cellen goed kunnen bereiken.

Verbetert de bekkenbodemspieren
Het hebben van sterkere bekkenbodemspieren heeft tal van voordelen. Zo kan het een prolaps of incontinentie langer op afstand houden. Ook zorgt het voor een hogere basale verbranding waardoor je standaard meer calorieën verbrandt.

Verbetert de conditie van de prostaat
De vloeistof van het ejaculaat bevat voornamelijk prostaatvocht. Wanneer dit vocht niet regelmatig uitgescheiden wordt, kan de prostaat flink opzwellen met alle gevolgen van dien.

Verbetert je libido
Door meer seks te hebben, ga je er ook meer zin in krijgen. Zeker voor vrouwen niet verkeerd want daardoor wordt de vagina elastischer en verbetert de bevochtiging waardoor eventueel voorkomende droogheid vermindert.

Zorgt voor meer zelfvertrouwen
Door de aanmaak van allerlei geluksstofjes die tijdens de seks worden aangemaakt, verbetert het zelfvertrouwen.

Verbetert de slaap
De ontspannende werking van seks zorgt ervoor dat je alle zorgen loslaat en makkelijk in slaap komt. Vooral mannen kunnen door na de seks als een blok in slaap vallen. Sorry vrouwen, zo zijn meeste mannen nu eenmaal gebouwd.

Zorgt voor een stabiele menstruatiecyclus
Door seks komen er meer hormonen vrij die ook invloed hebben op de regulatie van de menstruatiecyclus. Je kunt dus beter kiezen voor meer seks dan voor meer pillen.

Tegen erectiestoornissen
Bijna de helft van de mannen boven de veertig heeft wel eens te maken met erectiestoornissen. Elke man vreest deze dag. Gelukkig is het beste medicijn tegen een haperende jonge heer het hebben van seks!

Bonus: je leeft langer
Een gezonder hart, minder stress, verbeterde doorbloeding en meer zuurstof kunnen echt jaren aan je leven toevoegen. De verbeterde doorbloeding geldt ook voor de hersenen, je blijft dus langer mentaal scherp. Een leuke bijkomstigheid lijkt me!

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:

17 gedachten over “16 redenen om meer seks te hebben”

 1. Maar als je een man hebt die de vrouw gebruikt voor zijn eigen lust (misbruik dus) en niet geïnteresseerd is haar beleving, is er geen sprake van intimiteit die zich ontwikkelt, maar afstand! Dat is stress voor de vrouw en een gemiste kans voor de man maar ja, daar is hij dan zelf debet aan als sexverslaafde. Sorry, ik vind dit weer een tendentieus artikel. Alleen wanneer er echte genegenheid/belangstelling is voor elkaar kan het volgens mij helend werken. En het spijt me te moeten zeggen: veel “pikken” hebben een zeer groot en kinderachtig ego.

  • Ja Wimpie, ik kan het met je eens zijn. Wat betreft dat misbruik en ook wat betreft dat grote ego. Dat geeft mij veel stress waarvan ik mij bewust ben. Ik werk daar dan ook aan. Een man heeft een orgasme nodig op z’n tijd maar een vrouw kan gewoon wachten tot het zich vanzelf eens aandient. Daarvoor heeft zij geen man nodig. Verder gewoon in beweging blijven op allerlei manieren zorgt ook voor al die stofjes en je goed voelen.
   Ik wil geen enkele man op z’n “…” trappen maar een man is nodig voor het verwekken van kinderen. Daarnaast kan een vrouw alles zelf.
   Natuurlijk wel met de goede sociale contacten zoals enkele vrienden (niet te veel) Vriendelijke buren (enkele) kinderen en kleinkinderen (zo mogelijk) Geluk maak je zelf, dat dient zich aan in momenten die je kunt koesteren. Dit heb ik eindelijk geleerd in mijn leven.
   Uiteindelijk vind ik het wel een goed artikel maar lees het naast je eigen ervaringen.

   • jaja leuk artikel enkel waar haal ik seks vandaan ??? voor mijn is het hebben van seks direct gekoppeld aan liefde en verbinding , als die er niets is ………….. geen seks dus voor mij of helpt seks met jezelf ook ???
    En Bart waar haal jij het idee vandaan dat vrouwen meestal onderop blijven is dat tegenwoordig zo ??? in de tijd dat ik nog seks praktiseerde was dat anders ( 10 jr terug )

 2. de geestelijke kant van sex wordt idd buiten beschouwing gelaten. er moet een veilige relatie zijn anders werkt het averechts, zelfs als de man wel geniet…de repercussies van een ontevreden vrouw zijn ook voor de man niet gezond! ruzie verziekt!

 3. Beste mensen, in zijn algemeenheid ben ik het eens met Juglen.
  Als er sprake is van twee ambulante redelijk fitte partners,
  dan is het effect dubbel aanwezig. Voor alleengangers als ik
  is zelfsex dan een redelijk alternatief en volgens mij ook
  beter dan met de handen stil te zitten !!

  • ja ja harry het is wat
   het is eigenlijk allemaal SMS
   plus minus 25 jaar – S ochtens, Middags, S avonds
   plus minus 35 jaar – September, Mei, September
   plus minus 45 jaar – Soms Met Sinterklaas.

 4. Ik heb wel wat op- en aanmerkingen. Ik kreeg de laatste menstruatie een dag voor mijn vijftigste verjaardag. Ik wist natuurlijk niet dat het de laatste was maar dat is gebleken. Mijn seksuele lust is geleidelijk aan afgenomen. Voor mij was het geen probleem. Ik voelde en voel mij nog steeds net zo vrouwelijk. Bovendien geeft het mij een bijzonder vrij gevoel. Ik beoefen dagelijks Kriya en Hatha yoga. Ik heb niks tegen seks, maar toch ben ik eerlijk gezegd blij er vanaf te zijn. Er is een andere fase in mijn leven gekomen die ik zeer koester.
  Mijn man was er niet blij mee. Hij vindt seks een middel om je woede en frustraties af te reageren. Ben ik even blij dat ik er vanaf ben. Van mij mag hij zijn jonge heer tussen de deur stoppen. Dan is hij er meteen vanaf. Mijn ervaring is dat seks niets met liefde te maken heeft. Misschien hebben andere wel een positieve ervaring.

  • Ja Ad, over het algemeen is het zoiets als verslaving aan suiker; iedere keer weer verlangen naar een snoepie in je bek. Naar mijn idee wordt seks meer als afreageren en/of verslaving gebruikt. Het kan echt heel fijn zijn (heb ik ook wel ervaren in mijn vorige huwelijk en mijn ex was echt geen sexverslaafde) mits zoals Sonja zegt, er een veilige relatie en/of situatie tussen beide is; aandacht, zorg, tederheid etc. Waarom moet een man toch “als het lekker is” telkens weer en weer en weer? Het heeft m.i. dan met consumeren te maken en persoonlijk houd ik niet van veelvraten.

 5. Voor mij geeft een relatie alleen maar stress. Nu bijna in de overgang en ik heb het nooit langer dan een paar maanden volgehouden. Meestal ‘s nachts als ik alleen ben helemaal in de stress en paniek door de psychische druk en pas weer rust als de relatie weer over is. Dus voor mij geen relatie en seks meer. Meer rust en tijd voor mezelf. Ik kan nogal gapen als ik ontspan maar dat mag niet in een relatie.

Reacties zijn gesloten.