18 voordelen van Aloë Vera-sap

aloeDe Aloë Vera-plant is een niet-giftige, sappige plant die water opslaat in de vlezige bladeren, waardoor deze saphoudende plant in staat is om te overleven in gebieden waar weinig regen voorkomt. De Aloë Vera  biedt vele gezondheids- en voedingsvoordelen, van acnebehandeling tot huidverzorging. Aloë Vera wordt veel gekweekt als sierplant maar hij is ook populair als medicinale plant vanwege de verschillende manieren waarop de plant toegepast kan worden.

Hier volgen de gunstige effecten van Aloë Vera-sap:

Gewichtsverlies
Stel je hebt afslankpillen geslikt of allerlei soorten trainingen en diëten gevolgd om af te vallen. Maar het gewenste resultaat bleef uit. Wil je op een natuurlijke manier afvallen? Aloë Vera-sap is de makkelijke en natuurlijke manier om gewicht te verliezen. Het zorgt voor gewichtsverlies doordat het je stofwisselingssnelheid stabiliseert, waarbij het gehalte aan lipiden wordt verlaagd en vet kan worden verbrand.

Diabetes onder controle
Aloë Vera is goed voor diabetici omdat het helpt om het bloedsuikerniveau te reguleren bij regelmatige inname. Raadpleeg wel eerst je dokter voordat je het sap gaat gebruiken. De dokter moet je een dosis voorschrijven, die de werking van de medicijnen tegen te hoge bloedsuiker die je al gebruikt, niet verstoort.

Verbetert het immuunsysteem
Als je regelmatig Aloë Vera-sap drinkt worden de aminozuren die je in je lichaam tekort komt aangevuld. Het hoge vitaminegehalte geeft je immuunsysteem – en dus je zelfverdedigingsmechanisme – een oppepper.

Bedwingt vele ziektes
Aloë Vera-sap helpt bij het verlichten van obstipatie, maagzweren, colitis (ontstekingen in de darm), aambeien, urineweginfecties en prostaatproblemen.

Huidverzorging
Het verheldert de uitstraling van je huid. Aloë kan pigmentatie en donkere vlekken verminderen. Vernieuw je huid met een scrub van biologische suiker: meng twee eetlepels Aloë Vera met 2 eetlepels biologische bruine suiker en 1 theelepel citroensap.

Haarverzorging
Versnel je haargroei door Aloë in te masseren in de hoofdhuid.. Laat het 30 minuten zitten en spoel het uit. Verminder roos door Aloë Vera-sap met kokosmelk en tarwekiemolie te vermengen en dat in te masseren op je hoofdhuid. Daarna uitspoelen.

Stimuleert de stofwisseling
Aloë Vera-sap verhoogt ook je energieniveau en het zorgt voor behoud van een gezond gewicht. Als je regelmatig dit sap drinkt dan stimuleer je de stofwisseling en dat helpt je lichaam bij het sneller verbranden van calorieën. Dus Aloë Vera houdt je op een natuurlijke manier slank.

Helpt de vruchtbaarheid
Tonic van Aloë Vera is geweldig voor het vrouwelijke voortplantingssysteem. Het heeft een verjongende werking op de baarmoeder. Het is heel heilzaam om Aloë Vera-sap te drinken als je last hebt van pijnlijke menstruaties.

Gebruik als scheercrème
Echte kenners van de beauty-wereld zweren bij pure Aloë Vera als de perfecte scheercrème. Het is antibacterieel, wat fijn is als je je snijdt; het is glibberig, wat ervoor zorgt dat je dicht op de huid kunt scheren; en het is nog vochtinbrengend ook. Je kunt het zo gebruiken, of in combinatie met andere voedende ingrediënten voor een luxer (maar nog steeds zelfgemaakt) product.

Om het gezicht te wassen
Meng 1 eetlepel Aloë Vera-gel met 1 theelepel amandelmelk en 1 theelepel citroensap, breng het aan op je gezicht en laat het een paar minuten zitten voordat je het afspoelt. Omdat er antibacteriële mineralen in Aloë zitten, is dit mengsel ideaal voor een gevoelige huid, voor een uitbraak van puistjes of uitslag en voor rosacea. Hebben je handen een antiverouderings-boost nodig? Meng dan 1 eetlepel Aloë met een theelepel 100% rauwe biologische kokosolie, masseer die in je handen tot het mengsel warm is en was en spoel dan je handen af.

Tegen slechte adem
Kom eens dichterbij….nee, laat ook maar. Als je last van een slechte adem hebt, drink dan 50 ml pure Aloë Vera-gel opgelost in 100 ml water of appelsap, is het advies van kruidendeskundige Letha Hadady, schrijfster van Healthy Beauty. Aloë Vera bevat een ontstekingsremmend bestanddeel genaamd B-sitosterol dat zure oprispingen verzacht, vaak de oorzaak van een slechte adem. Maar geef niet toe aan de drang om er veel van te nemen: in grote hoeveelheden kan Aloë Vera laxerend werken.

Rimpelherstel
De huid houdt erg van vitamines C en E, die in Aloë aanwezig zijn. Zij zorgen voor een verbeterde stevigheid van de huid en voor hydratatie. Als je het combineert met extra vergine kokosolie heb je een romige manier om je huid van voedingsstoffen, essentiële vetzuren en vocht te voorzien. Aloë Vera-gel  dringt de huid bijna vier keer zo snel binnen als water. De super verzachtende kwaliteiten zorgen ervoor dat vocht wordt ingebracht in de onderste huidlagen.

Aandoeningen van het maagdarmstelsel
Voor aandoeningen van het maagdarmkanaal zoals spijsverteringsproblemen, maagzuurproblemen, maagzweren, aambeien, urineweginfecties, colitis, prostaatproblemen, reumatische pijn en artritis, kan Aloe Vera worden ingenomen. Het helpt deze aandoeningen te verlichten.

Kom van je eczeem af
Aloë Vera kan plaatselijk worden aangebracht op de huid om ontstekingen, zwelling en ook jeuk te verminderen. Gebruik hiervoor een lotion, gel, crème of shampoo. Voor wie het liever oraal inneemt is het ook verkrijgbaar in tabletvorm, als sap of in een paar andere vormen.

Herstel beschadigd weefsel
Beperk schade aan weefsels als gevolg van bevriezing. Probeer het eens uit met natuurlijke Aloë-gel uit een potje, of misschien direct van de stengel van de plant. Twee keer per dag aanbrengen op de geïnfecteerde plek.

Bron van vitamines en mineralen
Elke dag heeft ons lichaam verscheidene vitamines en mineralen nodig. Aloë Vera-sap bevat daar een heleboel van. Er zit vitamine A, B1, B2, B12, C, en E in en niacine en foliumzuur. Daarnaast bevat het ook chroom, magnesium, mangaan, zink, koper, kalium, ijzer, natrium en calcium.

Ontgifting
Aloë Vera-sap werkt prima als natuurlijke ontgifting. Omdat we door onze manier van leven bloot staan aan stress, vervuiling en junkfood, moeten we nu en dan onze systemen reinigen. Het sap is een ideale manier om dit te doen omdat het veel sporenelementen bevat, plus vitamines en mineralen die het lichaam in staat stellen om goed om te gaan met dagelijkse stress en spanningen.

Gezondheid van hart en vaten
Uit sommige onderzoeken blijkt dat als een arts Aloë Vera direct in het bloed injecteert, de verspreidingscapaciteit van rode bloedlichaampjes en het zuurstoftramsport drastisch toenemen. Bepaalde voedingsstoffen die het bevat kunnen de bloeddruk regelen, de oxidatie en circulatie van het bloed verbeteren, cholesterol verlagen en het bloed minder kleverig maken. (Met toestemming vertaald)

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:
Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Word lid van onze nieuwsbrief en ontvang gratis meer dan 100 wetenschappelijke tips om af te vallen!

Gelukt! Ga naar je inbox om het E-book te bekijken.