web
statistics

Amanprana liegt om verkoop te stimuleren (en krijgt koekje van eigen deeg)

De afgelopen dagen stroomde mijn mailbox weer vol met vragen van verontruste volgers: Amanprana beweert in een pagina grote advertentie in de Happiness dat Keltisch zeezout verontreinigd is met radio-actief plutonium. Vervolgens schuiven ze hun eigen nieuwe zout naar voren.

Amanprana bedient zich al langer van deze goedkope truc: concurrenten naar beneden drukken om jezelf omhoog te brengen. In mijn ogen is dit niet nodig als je zulke goede producten in het assortiment hebt als Amanprana. Het merk is over het algemeen vele malen duurder dan vergelijkbare concurrenten en dus moet Amanprana kennelijk alles uit de kast trekken om de verkoop op gang te houden.

Ik heb gelijk contact gezocht met Amanprana met de vraag of ze bewijs kunnen overhandigen. Dit was hun reactie:

Er is een actieve kerncentrale, in Chambord, vlak bij de Loire.
… ‘wij vinden alleen dat tot 60 jaar geleden sel de gerande prima was, maar vanwege de ligging dit nu niet meer het geval is.’ – Bart Maes

Ze vinden dus iets, maar er is helemaal geen bewijs! Ik heb het even opgezocht, de afstand tussen de centrale en de zoutmoerassen is bijna 500 kilometer.

Onderaan de advertentie staat te lezen dat de plutonium verantwoordelijk zou zijn voor de grijze kleur van het zout. Het bewijs dat dit zout verontreinigd zou zijn. In dit labrapport kun je lezen dat vele mineralen zorgen voor de grijze kleur en niet plutonium. Evenmin bevat het zware metalen. Als ik wat zand aan water toe ga voegen, dan is dat geen bewijs voor verontreinigd plutonium. Keltisch zeezout komt uit kleibaden, die zorgen voor de grijze kleur. Maar ik heb de proef op de som genomen en met een geigerteller het zout gemeten op radioactiviteit. De meter stelde vast dat er geen sprake is van radioactiviteit:

Nu komt het: het zout van Amanprana is volgens hun site afkomstig van de Velddrif in Zuid-Afrika. Dit ligt op ongeveer 100 km afstand van de gigantische Nucleaire Koeberg Centrale:

koeberg-centrale-velddrif

Deze Koeberg Centrale heeft 2 drukwatergeneratoren die met zeewater gekoeld worden. Het blijkt dat de oceaanstroom van de Koebergcentrale precies naar de zoutvelden van Amanprana lopen:

oceaan-stroom

Ik denk niet dat het nodig is om dit in een pagina grote advertentie bekend te maken, want we hebben geen metingen en laboratorium analysen om welk vermoeden dan ook hard te maken.

Beste Amanprana: jullie maken goede producten. Wijs mensen op jullie kracht en haal geen concurrenten naar beneden. Dat hebben jullie toch niet nodig?

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:

30 gedachten over “Amanprana liegt om verkoop te stimuleren (en krijgt koekje van eigen deeg)”

 1. Bijzonder verhaal! Maar kun je geen Amanprana-zout bestellen en die ook ‘even’ doormeten. Wel een beetje dure ‘grap’, natuurlijk…

  • Dat is een goede, daar heb ik nog niet aan gedacht. Ik zal beide zouten eens meten en dat op video vastleggen. Hopelijk lukt dat nog voor zondag, dan kan het nog mee in de nieuwsbrief…

 2. Gebruik al jaren Keltisch zeezout, maar dan had ik onderhand licht moeten gaan geven, als we Amanprana mogen geloven.
  Ben ook benieuwd naar de analyse.

 3. Toch een kleine noot, je zegt dat het labrapport uitwijst dat het zout evenmin zware metalen bevat, maar als ik het rapport bekijk zie ik dat er arsenicum, cadmium, lood en kwik (wel in zeer kleine hoeveelheden, maar toch) in zit. In een eerder labrapport zag ik ook aluminium staan (volgens mij had ik dat labrapport ook via jouw site gelezen, Juglen).
  Begrijp me niet verkeerd, ik eet zonder zorgen en met veel smaak keltisch zeezout. Is het misschien gangbaar om te zeggen dat er niks in zit wanneer het om zulke kleine hoeveelheden gaat? In dat geval heb ik niks gezegd.

  • Hallo Marjolein, Al deze gemeten stoffen in lab rapport komen vrij in de natuur voor en vormen in kleine hoeveelheden nooit een probleem… Zo ook bestaat er geen cafeïne vrije koffie, alcoholvrij bier of sulfiet vrije wijn!

 4. Arsenicum,cadmium etc komen in de natuur voor ! Het is dus niet verwonderlijk dat ook zout en water deze metalen bevatten. Hopelijk niet in te grote hoeveelheden want dan… Ook zal wijn altijd natuurlijke sulfiet bevatten die er tijdens het proces van wijn maken in terecht komt.. Sultfiet vrije wijn is een misplaatse term en wil niets anders zeggen dat er later geen extra sulfieten als conserveermiddel aan toegevoegd is…
  Ook bestaat er geen alcoholvrij bier of koffie zonder cafeïne ook al wordt deze decafe genoemd. Wees niet zo bang en blijf nadenken…

 5. Zo zie je maar weer dat zelfs Amanprana enigszins besmet is geraakt met de marketingmethoden van de grote merken. Jammer want dit past eigenlijk niet in ons “HealthWereldje”.

 6. Wat fijn Juglen dat je dat zo uitzoekt, geweldig.
  Ik heb grote bewondering voor je doorzettingsvermogen en lees je nieuwsbrieven met heel veel plezier.
  Je kunt door de bomen etc. maar ik heb absolute vertrouwen in je….mijn complimenten.
  Ik vind het wel jammer dat keltisch zeezout zo grof is, ik weet de maat dan niet zo goed, het is dan snel TE ZOUT.

 7. Beste Juljen
  Wat ben je n geweldig mens… Heb de volste vertrouwen in je en ben je dankbaar wat jij allemaal uitzoekt… Hopelijk kun je dit prachtige werk
  Nog heel lang publiceren
  Dank je wel

 8. ha jurgen
  Fijn dat je dit uitzocht en goede reaktie naar Amanprana van jou.

  Vraag over de sulfiet in wijn.
  hoe komt de sulfiet in de wijn terecht bij het proces?
  Bevatten druiven dan van nature sulfiet?
  Mogen fabrikanten op het etiket zetten : bevat geen sulfiet, als er toch sulfiet in zit? Zo ja hoeveel is dan de max toegestane hoeveelheid om toch zo’n etiket te mogen voeren?

  /

  • Graag gedaan!

   Sulfiet wordt kunstmatig toegevoegd om de houdbaarheid te verlengen. Sulfiet moet verplicht op het etiket staan als ze het toevoegen. Ik heb liever sulfietvrije wijn…

 9. Nou, het is wel zo dat hun winning zich onder de evenaar bevindt. En voor zover ik weet, valt de radioactiviteit in dat halfrond reuze mee vergeleken met boven de evenaar. Zij hebben dus bijvoorbeeld op die plek geen last van de plutonium die momenteel lekt uit fukushima, want dat water en die wind circuleert enkel in het noordelijk halfrond. En laten we niet vergeten dat Frankrijk een 60 tal centrales heeft. Kans is vrij reeel.

  • De kans waarop is vrij reeel, Koen? Er zit geen radioactiviteit in volgens de geigerteller, dus ik snap niet zo goed wat je met je afsluitende opmerking bedoelt.

 10. Even wat technische achtergrond over de werking van een kerncentrale. De primaire kring komt in aanraking met de radioactieve splijtstof. Via een warmtewisselaar wordt deze vloeistof gekoeld door het secundaire circuit en hier wordt stoom gevormd voor de turbine die de generator aandrijft. Hier wordt de elektriciteit geproduceerd. Dit circuit wordt op zijn beurt nog een gekoeld en dit kan gebeuren met rivier- of zeewater. Dat is ook de rook die je uit de koeltorens ziet komen. Nadat het water door de kooeltorens is gegaan wordt het terug in de natuur geloosd. De kans dat dit water gecontamineerd wordt door radioactieve stoffen uit het primaire circuit is nihil, tenzij er een ernstige ontploffing gebeurd. Maar zelfs daarop zijn de Europese kerncentrales op berekend. Je zoutveld met dus gerust in de schaduw liggen van een kerncentrale. Dit is zelfs veiliger dan wanneer het een kolencentrale zou zijn. Die stoot eventueel nog wat zware metalen uit als de filters niet goed werken.

 11. Juglen ik ben ook zeer benieuwd over je bevindingen en metingen van het Aman Prana zout zelf…. velen met mij..
  We wachten in spanning af.

 12. Hallo Jurgen,

  Bedankt voor de grondige manier waarop je van alles en nog wat uitzoekt. Ook in de alternatieve wereld is nog wel eens wat mis en dat mag ook aan het licht komen. Voor mij ben je een belangrijke bron van informatie.

 13. Misschien is Amanprana contra Happenez zoiets als Trump contra Clinton.

  Als we toch in die ruziefase zitten. Dan gelijk maar wat meer.

  Heb veel bewondering voor Uw aanpak.
  Loes Breuls.
  1

 14. Fijn dat je dit getest hebt, maar ik vraag me toch iets af: als één pak stralingsvrij is, is dat dan voldoende om te concluderen dat (alle) Keltisch zeezout stralingsvrij is? Ik zou een aantal steekproeven doen, eerlijk gezegd.

 15. dus rustig sol drinken of toch maar achter wegen laten jurgen.Het is bekend dat een paar korrels keltischzout tryptofaan aanmaakt.gr lia
  grrag een reactie jurgen

 16. In december/januari zal ik, bart maes, antwoorden op Juglen Zwaan zijn uitlatingen.
  Het verborgen verhaal achter de vervuiling van keltisch zeezout.
  Alé, als Juglen dit toelaat natuurlijk.
  Zoals ik eerder stelde dacht ik ook dat keltisch zeezout gezond was. Maar de vervuiling van de Noord Atlantische oceaan, de vilaine en De loire (met zijn 4 kerncentrales) hebben het bassin van la Guérande aangetast. 13 pagina’s met vele bronvermeldingen. ik heb er werk van gemaakt op verzoek van jullie.
  Het is nooit de bedoeling geweest om zwart maken wel om te informeren. Dat doet amanprana al 11 jaar; zoals over geraffineerde vetten, -geraffineerde suikers, transvetten, visolie,bayer, monsanto, de vervuiling van de oceanen, enz……. nog een beetje geduld…
  Kelisch zeezout zoals jullie sel de guérande noemen is slachtoffer geworden van iemand anders zijn vervuiling. Laat dat de grote boodschap zijn.

  Bart

  • Dank voor uw reactie! Ik ben benieuwd. De producten waar u mensen over ‘voorlicht’ zijn toevallig precies de producten die u verkoopt. U maakt concurrenten zwart en schuift uw eigen producten op de voorgrond. Dat is een manier van marketing die ik op z’n zacht gezegd niet zo netjes vind. Tot nu toe heeft u geen enkele analyse kunnen tonen en is het gebleven bij vermoedens. Wij wachten af…

 17. Beste heer Maes, hoe ver bent u klaar om te gaan om uw zout uit zuid-africa te kunnen promoten? De artikel van Juglen is volgens mij heel duidelijk, wat wilt u meer aantonen???? Het is boven mijn begrip.
  Een ding is zeker, u moet wel heel voorzichtig doen met wat u nog meer wilt zeggen, zonder enige bewijs, want alle producenten in Bretagne (meer dan drie honderd mensen) zijn wel klaar om de imago van hun producten en hun regio te beschermen.
  Pascal
  http://www.keltischzeezout.com

 18. Misschien kan mijnheer Maes ook eens een stukje plaatsen over de nieuwste studie over palmolie waaruit blijkt dat palmolie ervoor zorgt dat kanker tumoren zich over het lichaam kunnen verspreiden of past dat niet in zijn propaganda advertenties? A key ingredient found in palm oil stimulates a protein called CD36 in humans
  Read more: http://www.dailymail.co.uk/health/article-4010370/Why-cancer-patients-avoid-CHOCOLATE-Ingredient-make-tumours-spread-body-making-disease-deadly.html

 19. dat geraffineerde palmolie ongezond is, dat weten wij al lang bij amanprana.
  U hebt 100% gelijk Ron.
  Dat ongeraffineerde rode palmolie super gezond is vanwege zijn carotenen en tocotrienolen (vitE)
  dat weten wij ook al lang bij amanprana.

  Dat bepaalde stoffen in voeding schadelijk kunnen zijn als je ze geisoleerd test, dat is bijna voor elke voeding zo. In elke voeding zitten wel stoffen als je ze isoleerd en uitvergroot schadelijke stoffen. Maar ik promoot geen geraffineerde olie en onderzoeken die isolaten testen, zijn niet de kern. Gember bvb is super gezond, enkele isolaten in gember zijn kankerverwekkend. Ron we kennen elkaar toch al langer.

 20. Fijn dat Juglen heeft laten onderzoeken dat Keltisch Zeezout NIET (en het zout van Aman Prana idem) radioactief is – maar welke 13 pagina’s bedoelt Bart Maes? Waar staan die? Waar heeft Bart “werk van gemaakt”? Quoot van het bericht van Bart dd 5/12/2016: “Maar de vervuiling van de Noord Atlantische oceaan, de vilaine en De loire (met zijn 4 kerncentrales) hebben het bassin van la Guérande aangetast. 13 pagina’s met vele bronvermeldingen. ik heb er werk van gemaakt op verzoek van jullie.”

  Overigens valt het mij zeer tegen van Aman Prana, zo’n bericht plaatsen over Keltisch Zeezout zónder eerst gedegen onderzoek te doen waarin eea wordt aangetoond. Dit brengt me aan het twijfelen over de ‘eerlijkheid’ van de Aman Prana producten die ik in huis heb…

Reacties zijn gesloten.

Send this to a friend