web
statistics

Aspartaam beschadigt de hersenen in elke dosis

light colaWist u dat het bewezen is dat Aspartaam leidt tot hersenbeschadiging doordat het sporen van methanol achter laat in het bloed? Je vraagt je af waarom Aspartaam dan “veilig” is bevonden en terug te vinden is in duizenden voedingsmiddelen. Momenteel wordt het gebruik van Aspartaam als kunstmatige zoetstof in levensmiddelen in meer dan 90 landen toegestaan.

“Multiple sclerose wordt vaak verkeerd gediagnosticeerd en zou aspartaamvergiftiging kunnen zijn”

Doordat Aspartaam 200 keer zoeter is dan suiker, zijn fabrikanten in staat zoete voedingsmiddelen te produceren en deze als “light” te verkopen aan miljoenen mensen die “op dieet zijn”. Zonder twijfel: hoe minder suiker in je dieet, hoe beter. Maar suiker vervangen door aspartaam is niet de oplossing, waarschijnlijk is het zelfs nog slechter voor je gezondheid.
Mijn persoonlijke ervaring is, dat Aspartaam me altijd een raar gevoel in het hoofd geeft, nadat ik het gebruikt heb. Hoofdpijn, een licht gevoel in het hoofd en algehele misselijkheid, zijn symptomen die ik persoonlijk ervaar na het nuttigen van aspartaam. Maar dat is niet eens zo heel erg, als je kijkt naar wat onderzoek suggereert. Dus ik vraag, en die vraag zou iedereen zich moeten stellen: Waarom, met al het onderzoek naar aspartaam en zijn gevaarlijke effecten, zelfs in kleine hoeveelheden, wordt het nog steeds door de FDA en andere gezondheidsorganisaties goedgekeurd als veilig voor menselijke consumptie? Er zijn betere oplossingen beschikbaar, met minder risico’s en bijwerkingen.

Waar wordt deze mooie stof (Aspartaam) van gemaakt?
Een Aspartaam molecuul is hoofdzakelijk opgebouwd uit 3 verschillende stoffen. 90% daarvan bestaat uit twee natuurlijke aminozuren, asparaginezuur en fenylalanine. De overige 10% van het molecuul bestaat uit een methyl ester verbinding (waar methanol toe behoort). De methanol komt, binnen enkele uren na consumptie, vrij uit het aspartaam en wordt opgenomen in onze bloedsomloop. Zodra de methyl ester binding is verbroken, komen methylalcohol of methanol (methylalcohol) vrij. Het grote probleem met methanol is dat het gemakkelijk de bloed-hersenbarrière doorbreekt, waar het wordt omgezet in formaldehyde. Formaldehyde veroorzaakt de schade aan de hersenen. Dieren kunnen ontgiften en methanol in het lichaam afbreken, maar mensen kunnen dat niet. Je hoeft geen atoomgeleerde te zijn, om te beseffen dat het stapelen van formaldehyde in de hersenen geen goede zaak is.

Hoe zit het met Methanol?
Zoals hierboven vermeld, is Methanol het belangrijkste probleem, omdat het wordt omzet in formaldehyde. Hoewel vaak wordt gedacht dat mierenzuur het probleem is met Aspartaam, is eigenlijk formaldehyde de boosdoener. Formaldehyde is een sterke neurotoxine en werkt kankerverwekkend. Volgens de EPA, wordt Methanol beschouwd als een cumulatief vergif, wat betekent dat het wordt ophoopt in het lichaam en dat er maar weinig wordt uitgescheiden wanneer het wordt geconsumeerd.
Methanol is een toxine dat het myeline weefsel vernietigt in je lichaam, dit is het isolatiemateriaal rond de zenuwen dat het mogelijk maakt zenuwsignalen goed te laten functioneren. Wanneer deze eenmaal beschadigd zijn, kunnen zich de-myelinisatie symptomen voordoen, die vaak worden gezien bij ziekten als MS en ook migraine waarbij bizarre en inconsistente gezichtsveld verstoringen optreden.

Maar het zou veilig zijn in kleine doses!
Terwijl het hebben van GEEN methanol in het lichaam het meest logisch lijkt, heeft de EPA bepaald dat beperkt gebruik van 7,8 mg / dag aanvaardbaar is. Waarom we accepteren dat zelfs kleine hoeveelheden gif in ons lichaam aanvaardbaar zijn, is mij een raadsel, maar sommige denken nog steeds dat we dit spul in kleine dosis kunnen consumeren. Volgens Woodrow Monte, Ph.D, RD, directeur van het Food Science and Nutrition Laboratory van de Arizona State University:
“Als light frisdranken en frisdranken gezoet met aspartaam, worden gebruikt om vochtverlies aan te vullen tijdens training en fysieke inspanning in warme klimaten, kan de inname van methanol oplopen tot meer dan 250 mg / dag, oftewel 32 maal de door de Environmental Protection Agency aanbevolen norm van deze cumulatieve toxine.”
Verder stelt hij, dat het ontbreken van enkele belangrijke enzymen, mensen vele malen gevoeliger maakt voor de toxische effecten van methanol dan dieren. Daarom zijn testen van aspartaam of methanol op dieren niet representatief voor de effecten van aspartaam op de mens.
Er zijn geen mens- of zoogdieren studies gedaan die de mogelijke mutagene, teratogene of carcinogene effecten bij chronische toediening van methylalcohol evalueren.” zei hij.
Hoe weet je of je te veel methanol binnenkrijgt? Je kan last hebben van hoofdpijn, oorsuizingen, duizeligheid, misselijkheid, maag-en darmklachten, zwakte, duizeligheid, koude rillingen, geheugenverlies, gevoelloosheid en pijnscheuten in de ledematen, gedragsstoornissen en zenuwontstekingen. Een andere zeer bekend symptoom van methanol vergiftiging is problemen met het gezichtsvermogen.
Een ander probleem is dat een van de aminozuren in aspartaam, asparaginezuur, de bloed-hersenbarrière kan passeren. Eenmaal daar valt het je hersencellen aan, het creëren een vorm van cellulaire overstimulatie, excitotoxisch genoemd, wat kan leiden tot celdood.
Je bloed-hersen barrière, die je hersenen normaal beschermt tegen overtollige aspartaat en toxines, is niet in staat om je adequaat te beschermen tegen de effecten van aspartaam, omdat het:

  • Niet volledig ontwikkeld is in de kindertijd
  • Niet alle hersengebieden volledig beschermt
  • Is beschadigd door tal van chronische en acute aandoeningen
  • Overtollige aspartaam in de hersenen laat doorsijpelen, zelfs als de bloed-hersen barrière intact is

Het overtollige aspartaam begint langzaam neuronen te vernietigen, een grote meerderheid (75 procent of meer) van de zenuwcellen in een bepaald gebied van de hersenen zijn al afgestorven voordat de klinische symptomen van een chronische ziekte worden opgemerkt. En als ze eenmaal worden opgemerkt, kunnen ze wel of niet worden geassocieerd met aspartaam consumptie, ondanks dat er voorbeelden bestaan van chronische ziekten die erger worden gemaakt door langdurige blootstelling aan aminozuur schade: Multiple sclerose (MS), ALS, hormonale problemen, geheugenverlies, epilepsie, verminderd gehoor, Alzheimer, dementie, hersenletsel, en Neuro-endocriene stoornissen.
Je kan stellen dat deze stof OK is om in kleine dosering te gebruiken en dat er nog niemand aan is doodgegaan, dus het kan zo slecht niet zijn. Maar het lijkt er op dat we deze manier van denken om andere redenen gebruiken. Zijn we gewoon verslaafd aan deze stoffen? Bang om toe te geven dat we onszelf vergiftigen? Niet in staat om te accepteren dat de FDA en de gezondheidsorganisaties tegen ons gelogen hebben? Doen we deze waarheden af als complottheorieën? Ongeacht wat de reden is, er komt een moment dat we in moeten zien waar we mee te maken hebben en hoe we kunnen beginnen met het maken van nieuwe keuzes. Terug naar iets dat gezonder is en dat beter past bij ons lichaam. We doen onszelf geweld aan en worden verdoofd. Het zijn stoffen als aspartaam en fluoride die deze problemen veroorzaken en het vermijden van deze stoffen maakt een enorm verschil op onze kwaliteit van leven en bewustzijn. (Vertaling: Brigitte de Laat-Young)

Tip: wil je een natuurlijke zoetstof? Dan raad ik 100% biologische stevia van Groenestevia.nl.


Update

Een ding dat ik echt wilde toevoegen aan dit artikel is dat we echt naar onszelf moeten kijken, het gaat om meer dan alleen aspartaam, maar ook om voeding, dranken, cosmetica, etc. We hebben allemaal op een bepaald moment producten geconsumeerd of gebruikt die niet zo geweldig zijn voor ons lichaam. Het merendeel van de producten die we dagelijks gebruiken bevatten zeer giftige chemicaliën, maar omdat we veel mooie reclames voor deze producten zien, we ze gebruiken en blij worden van de mooie labels, realiseren we ons niet hoe slecht dit spul echt voor ons is. De vraag die ik hier wil stellen is, waarom is het, dat wanneer ons informatie wordt gepresenteerd over chemicaliën en giftige producten, we boos worden over deze informatie en we het gebruik ervan, ten opzichte van ons lichaam en onze planeet, willen rechtvaardigen? Zelfs als zoiets als aspartaam maar half zo slecht was als het echt is, waarom zouden we dat dan willen? Waarom is de connectie met ons lichaam zo verstoort dat we ons willen het blootstellen aan giftige stoffen, kankerverwekkende stoffen, chemicaliën en andere producten die 1. geheel onnatuurlijk zijn en 2. niet eens in de buurt van ons lichaam zouden moeten komen. Het lijkt erop dat het grotere probleem hier is, dat we niet alleen de connectie met ons lichaam zijn kwijtgeraakt, maar de ook de verbinding met onze planeet. Het gaat om gemak, geld, tijdelijk geluk, het vullen van emotionele leegtes en vast komen zitten. Wanneer deze informatie wordt gegeven, worden al die knoppen in een keer ingedrukt en voor we het weten verdedigen we het gebruik van iets dat er nooit had moeten zijn. Als we verder kijken naar de hoeveelheid suiker en het soort suiker, in de producten waarin aspartaam wordt gebruikt is dat ook al verschrikkelijk. Ieder product dat aspartaam bevat zou sowieso niet door mensen gegeten moeten worden. Wat is er mis met fruit? Groenten? Noten? Zaden? Waarom hebben we altijd behoefte aan kunstmatige smaken en chemisch verbeterde producten, die slecht zijn voor onze gezondheid? Aspartaam of geen aspartaam, de onderliggende oorzaak is de dis-connectie van ons lichaam, het leven en de planeet.

Hoeveel weet jij over gezondheid? Test je kennis over voeding in 30 vragen

Bronnen:
http://www.mpwhi.com/aspartame_methanol_and_public_health.pdf
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22385158
http://www.greenmedinfo.com/toxic-ingredient/aspartame

 

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:
Send this to a friend