Boek “De boodschappencoach” van Ralph Moorman

boodschappencoach

Het lijkt wel steeds moeilijker te worden om in de supermarkt gezonde producten uit de schappen te pakken. Bedrijven denken vaak aan hun eigen portemonnee en vergeten onze gezondheid…

Ralph Moorman zag dit probleem ook en helpt de argeloze consument met een handige gids genaamd “De boodschappencoach”. Inmiddels is dit alweer het derde boek uit de hand van Ralph. Onze hormonenexpert heeft dit keer een praktisch boek gemaakt met daarin een productoverzicht van de aan- en afraders uit het assortiment van onder meer Albert Heijn en de Jumbo. Volgens Ralph zijn er geen financiële banden en is de informatie volledig onafhankelijk.

Ralph Moorman heeft in het verleden zelf voor de levensmiddelenindustrie gewerkt en kwam er zo achter dat producten gemaakt worden op basis van een prijscalculatie, waarbij de gezondheid van consumenten het onderspit moet delven. Via prachtige marketingkreten worden producten als gezond aangeprezen, maar maken ze dit ook waar? In het boek “De boodschappencoach” prikt Ralph feilloos door de verkoopleugens heen en toont welke keuzes nu wel en niet gezond zijn. Zo blijkt dat sommige keurmerken gewoon te koop zijn en niets met gezonde keuzes te maken hebben.

Het boek is welkom omdat het steeds lastiger wordt om de supermarkt gezond door te komen. Wist je dat vlees wordt geïnjecteerd met water en waterbindende stoffen, zodat je eigenlijk wel erg veel geld betaalt voor iets dat bijna gratis uit de kraan komt? Vruchtendrank blijkt nauwelijks vruchten te bevatten en ‘gezonde’ vleesvervangers zonder smaakversterkers zijn praktisch niet te vinden. Dan hebben we het nog niet gehad over de legbatterijen die als biologisch worden verkocht en de avocadodip die nauwelijks avocado bevat.

Dit boek is echt een praktisch naslagwerk met overzichtelijke lijsten van wat nu wel en niet verstandig is om in je mandje te laden, een “must have” voor iedereen die om gezondheid geeft.

De Boodschappencoach Ralph Moorman

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:
Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Word lid van onze nieuwsbrief en ontvang gratis meer dan 100 wetenschappelijke tips om af te vallen!

Gelukt! Ga naar je inbox om het E-book te bekijken.