web
statistics

Boek “De boodschappencoach” van Ralph Moorman

boodschappencoach

Het lijkt wel steeds moeilijker te worden om in de supermarkt gezonde producten uit de schappen te pakken. Bedrijven denken vaak aan hun eigen portemonnee en vergeten onze gezondheid…

Ralph Moorman zag dit probleem ook en helpt de argeloze consument met een handige gids genaamd “De boodschappencoach”. Inmiddels is dit alweer het derde boek uit de hand van Ralph. Onze hormonenexpert heeft dit keer een praktisch boek gemaakt met daarin een productoverzicht van de aan- en afraders uit het assortiment van onder meer Albert Heijn en de Jumbo. Volgens Ralph zijn er geen financiële banden en is de informatie volledig onafhankelijk.

Ralph Moorman heeft in het verleden zelf voor de levensmiddelenindustrie gewerkt en kwam er zo achter dat producten gemaakt worden op basis van een prijscalculatie, waarbij de gezondheid van consumenten het onderspit moet delven. Via prachtige marketingkreten worden producten als gezond aangeprezen, maar maken ze dit ook waar? In het boek “De boodschappencoach” prikt Ralph feilloos door de verkoopleugens heen en toont welke keuzes nu wel en niet gezond zijn. Zo blijkt dat sommige keurmerken gewoon te koop zijn en niets met gezonde keuzes te maken hebben.

Het boek is welkom omdat het steeds lastiger wordt om de supermarkt gezond door te komen. Wist je dat vlees wordt geïnjecteerd met water en waterbindende stoffen, zodat je eigenlijk wel erg veel geld betaalt voor iets dat bijna gratis uit de kraan komt? Vruchtendrank blijkt nauwelijks vruchten te bevatten en ‘gezonde’ vleesvervangers zonder smaakversterkers zijn praktisch niet te vinden. Dan hebben we het nog niet gehad over de legbatterijen die als biologisch worden verkocht en de avocadodip die nauwelijks avocado bevat.

Dit boek is echt een praktisch naslagwerk met overzichtelijke lijsten van wat nu wel en niet verstandig is om in je mandje te laden, een “must have” voor iedereen die om gezondheid geeft.

De Boodschappencoach Ralph Moorman

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:

6 gedachten over “Boek “De boodschappencoach” van Ralph Moorman”

 1. Ga ik kopen dit boek.
  Hopelijk ook een tussenweg qua produkten anders blijft er denk ik heel weinig over.
  Zal Albert Heijn het leuk vinden zo’n boek????

 2. Goed idee zo’n boek. Ik woon net in nieuw zeeland maar daar is het net zo nodig! Hier zijn in elke supermarkt “Healthy schappen” gemiddeld 1 meter breed. De rest is dus gewoon niet healthy! :-)

 3. Voedingsmiddelen uit de supermarkt laat ik al een jaar of 8 links liggen en haal mijn producten bij de natuurvoedingswinkel. Ik mijd de supermarkt zoveel als mogelijk voor voedingsmiddelen behalve voor niet voeding gerelateerde artikelen.

  Dit boek is een heel goed initiatief, en past heel goed in deze tijd om mensen bewustere keuzes te laten maken wat voeding betreft.

 4. Dit boek van Ralph wil ik zeker aanschaffen. Heb al baat bij zijn andere boek. Het maakt het boodschappen doen nog een stuk eenvoudiger, verwacht ik. Al gaat het al makkelijker door alleen te kopen wat m’n grootmoeder zou herkennen.

  • Precies Marjolein! Dit is ook een van de grondregels die ik hanteer. Ben al 67 jaar oud en denk bij alles wat ik aan voeding koop aan grootmoeders tijd dat de mensen met een gerust hard groenten e.d. konden kopen. Al die rotzooi (chemicaliën/gif etc.) die men in “verduurzaamde” groenten en andere voedingsproducten stopt! Ook dan denk ik: “deed mijn oma ook van die rotzooi in het eten om het gewenste resultaat te verkrijgen”? Nee toch. Yoghurt, karnemelk, pudding, vla, inmaakgroenten en -fruit etc. etc, alles werd natuurlijk verwerkt; van de supermarkt zijn deze artikelen niet te “vreten”. Liever sober en goed, dan veel en slecht. Ik ga toch ook nog maar die boeken aanschaffen, een E-nummerboekje heb ik al.

 5. Ziet er goed en informatief uit.
  Uit het filmpje kon ik niet opmaken of Ralph nu wel of niet let op produkten die organisch, biologisch zijn en die aanbeveelt. Is biologisch, wat ik bij AH koop, ook écht biologisch? En waarom is normale voeding duurder dan bewerkte, GMO voeding?

Reacties zijn gesloten.

Send this to a friend