web
statistics

De 60 veelgebruikte schuilnamen voor suiker

Bijna iedereen weet dat suiker ongezond is, maar vermijden is eigenlijk helemaal niet makkelijk. Ze stoppen het overal in, al dan niet onder een schuilnaam. Zo lijkt agavesiroop onschuldig, maar ondertussen is het een fructose-bom. Fructose belast de lever heel zwaar. We kunnen beter de bewerkte producten maar links laten liggen en kiezen voor volwaardige, onbewerkte voeding. Suiker die van nature in onze voeding zit is voldoende voor het functioneren van het lichaam. Vooral de hersenen hebben continu de beschikking nodig over een beetje glucose.

Hierbij de lijst, wees gewaarschuwd:

  1. Agavenectar
  2. Agavesiroop
  3. Ahornsiroop
  4. Barbados suiker
  5. Basterdsuiker
  6. Bietsuiker
  7. Bietenstroop
  8. Bruine suiker
  9. Karamel (verhitte suiker)
  10. Cassonade
  11. Dadelstroop
  12. Demerara
  13. Dextrose
  14. Druivensuiker
  15. Esdoornsiroop
  16. Fructose
  17. Fructosestroop
  18. Fruitsuiker
  19. Galactose
  20. Geleisuiker
  21. Glucose
  22. Glucose-fructosestroop
  23. Glucosestroop
  24. HFCS (High Fructose Corn Syrup)
  25. Honing
  26. Invertsuiker
  27. Kandij
  28. Karamel
  29. Kokosbloemsuiker
  30. Kokosbloesemsuiker
  31. Kristalsuiker
  32. Lactose
  33. Maisstroop
  34. Maïssuiker
  35. Malt
  36. Maltodextrine
  37. Maltose
  38. Maple Syrup
  39. Melasse
  40. Melassestroop
  41. Melksuiker
  42. Moutsuiker
  43. Nectar
  44. Oerzoet
  45. Palmsuiker
  46. Parelsuiker
  47. Rietsuiker
  48. Rijststroop
  49. Rijstsuiker
  50. Ruwe rietsuiker
  51. Saccharose
  52. Sacharose
  53. Sapconcentraat
  54. Speltstroop
  55. Sucranaat
  56. Sucrose
  57. Suiker
  58. Tarwestroop
  59. Vanillesuiker
  60. Wheat syrup

Veel mensen nemen honing omdat het zo gezond is, maar weten niet dat honing voor maar liefst 80% uit suiker bestaat en 20% water. Daarom kun je de zoete smaak beter ontwennen, of kiezen voor echte biologische groene stevia.

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:
Send this to a friend