web
statistics
Hoofdpagina » Voedingswaarde » De voedingswaarde van bimi

De voedingswaarde van bimi

Voedingswaardetabel van bimi per 100 gram:

Per 100 g Bimi ADH*
kcal 35 1,75%
Kj 148 1,76%
Water (g) 0,00%
Eiwit (g) 3,8 6,79%
Koolhydraten (g) 2,7 1,04%
Suiker (g) 2
Vet (g) 0,2 0,29%
Verzadigd (g) 0,1
E.O.V. (g)
M.O.V. (g)
Omega 6 (g)
Omega 3 (g)
Cholesterol (mg) 0
Transvet (g) 0
Vezels (g) 3,7 10,57%
A (mg) 0,367 40,78%
B1 (mg) 0,00%
B2 (mg) 0,00%
B3 (mg) 0,00%
B5 (mg) 0,00%
B6 (mg) 0,00%
B11 / Foliumzuur  (ug) 71 23,67%
B12 (ug) 0 0,00%
C (mg) 45 60,00%
D (ug) 0,00%
E (mg) 1,1 11,00%
Vitamine K (ug) 0,00%
Natrium (mg) 0,00%
Kalium (mg) 358 10,23%
Calcium (mg) 70 7,00%
Fosfor (mg) 98 12,25%
IJzer (mg) 0,8 10,00%
Jodium (ug) 0,00%
Magnesium (mg) 0,00%
Koper (mg) 0,00%
Selenium (ug) 0,00%
Zink (mg) 0,00%

Bron: Nevo, USDA, Pubmed, CNF
* Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Over bimi
Bimi is de merknaam waaronder de broccolini of baby broccoli in Nederland wordt verkocht. Het is een groene groente die lijkt op broccoli, maar dan met kleinere roosjes en langere, dunne stengels. Het is een kruising tussen een broccoli met de kailan. Een kailan is, net als broccoli, een Chinese koolsoort. De gehele groente kan worden gegeten. De smaak doet denken aan een broccoli en asperge. Dat laatste is opmerkelijk, omdat bimi hier niet aan is verwant. Gangbare bereidingswijzen zijn sauteren, wokken, stomen, koken en roerbakken. Deze groente kan ook rauw worden gegeten en doet het daarom prima in salades. Rauw bevat bimi de meeste nutriënten. Bimi is rijk aan vitamine C en bevat een aanzienlijke hoeveelheid vitamine A en voedingsvezels. Bimi bevat ook kalium, calcium en ijzer in kleinere hoeveelheden. Deze groente wordt wereldwijd onder vele namen verkocht, onder meer broccolini, dat een geregistreerd handelsmerk is van Mann Packing, maar ook zoete baby broccoli, Broccolette, Broccoletti, Italian Sprouting Broccoli en Tenderstem.

Zie voor meer informatie over voedingsmiddelen ook het boek: