Hoofdpagina » Voedingswaarde » De voedingswaarde van bimi

De voedingswaarde van bimi

Voedingswaardetabel van bimi per 100 gram:

Per 100 g Bimi ADH*
kcal 35 1,75%
Kj 148 1,76%
Water (g) 0,00%
Eiwit (g) 3,8 6,79%
Koolhydraten (g) 2,7 1,04%
Suiker (g) 2
Vet (g) 0,2 0,29%
Verzadigd (g) 0,1
E.O.V. (g)
M.O.V. (g)
Omega 6 (g)
Omega 3 (g)
Cholesterol (mg) 0
Transvet (g) 0
Vezels (g) 3,7 10,57%
A (mg) 0,367 40,78%
B1 (mg) 0,00%
B2 (mg) 0,00%
B3 (mg) 0,00%
B5 (mg) 0,00%
B6 (mg) 0,00%
B11 / Foliumzuur  (ug) 71 23,67%
B12 (ug) 0 0,00%
C (mg) 45 60,00%
D (ug) 0,00%
E (mg) 1,1 11,00%
Vitamine K (ug) 0,00%
Natrium (mg) 0,00%
Kalium (mg) 358 10,23%
Calcium (mg) 70 7,00%
Fosfor (mg) 98 12,25%
IJzer (mg) 0,8 10,00%
Jodium (ug) 0,00%
Magnesium (mg) 0,00%
Koper (mg) 0,00%
Selenium (ug) 0,00%
Zink (mg) 0,00%

Bron: Nevo, USDA, Pubmed, CNF
* Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Over bimi
Bimi is een groene groente met kleinere roosjes en langere, dunne stengels dan de gewone broccoli. Het is een kruising tussen een broccoli en de kailan. Een kailan is, net als broccoli, een Chinese koolsoort. De gehele groente kan worden gegeten. De smaak doet denken aan broccoli en asperge. Dat laatste is opmerkelijk, omdat bimi hier geen verwantschap mee heeft.

Gangbare bereidingswijzen zijn sauteren, wokken, stomen, koken en roerbakken. Deze groente kan ook rauw worden gegeten en doet het prima in salades. Rauw bevat bimi de meeste nutriënten. Bimi is rijk aan vitamine C en bevat een aanzienlijke hoeveelheid vitamine A en voedingsvezels. Bimi bevat in kleinere hoeveelheden ook kalium, calcium en ijzer.

Deze groente wordt wereldwijd onder vele namen verkocht, onder meer broccolini, een geregistreerd handelsmerk van Mann Packing, maar ook zoete baby broccoli, broccolette, broccoletti, Italian sprouting broccoli en tenderstem.

Zie voor meer informatie over voedingsmiddelen ook het boek:

Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Gelukt! Ga naar je inbox om het E-book te bekijken.