web
statistics
Hoofdpagina » Voedingswaarde » De voedingswaarde van bleekselderijsap

De voedingswaarde van bleekselderijsap

Voedingswaardetabel van bleekselderijsap per 100 ml:

Per 100 ml Bleekselderij sap ADH*
kcal 14 0,70%
Kj 58,8 0,70%
Water (g) 95,43 4,77%
Eiwit (g) 0,69 1,23%
Koolhydraten (g) 2,97 1,14%
Suiker (g) 1,34
Vet (g) 0,17 0,24%
Verzadigd (g) 0,042
E.O.V. (g) 0,032
M.O.V. (g) 0,079
Omega 6 (g)
Omega 3 (g)
Cholesterol (mg) 0
Transvet (g) 0
Vezels (g) 1,6 4,57%
A (mg) 0,02 2,22%
B1 (mg) 0,021 1,91%
B2 (mg) 0,057 3,80%
B3 (mg) 0,32 2,00%
B5 (mg) 0,00%
B6 (mg) 0,074 4,93%
B11 / Foliumzuur  (ug) 36 12,00%
B12 (ug) 0 0,00%
C (mg) 3,1 4,13%
D (ug) 0 0,00%
E (mg) 0,27 2,70%
Vitamine K (ug) 29,3 24,42%
Natrium (mg) 80 8,00%
Kalium (mg) 260 7,43%
Calcium (mg) 40 4,00%
Fosfor (mg) 24 3,00%
IJzer (mg) 0,2 2,50%
Jodium (ug) 0,00%
Magnesium (mg) 11 3,67%
Koper (mg) 0,035 3,89%
Selenium (ug) 0,4 0,73%
Zink (mg) 0,13 0,87%

Bron: Nevo, USDA, Pubmed, CNF
* Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Over bleekselderijsap
Selderijsap is rijk aan voedingsstoffen die veel voordelen voor de gezondheid kunnen hebben. Selderijsap is een uitstekende bron van vele nutriënten, waaronder calcium, kalium, en vitamine A, C, en K. Omdat de meeste plantaardige vezels verwijderd zijn, bevat selderijsap meer voedingsstoffen per portie dan selderijstengels. Selderijsap bevat antioxidanten die ontstekingen in je lichaam kunnen helpen verminderen. Bovendien is het zeer hydraterend en bevat het weinig suiker, waardoor het een geweldig alternatief is voor suikerhoudende dranken. Een portie selderijsap van 240 ml bevat ongeveer 215 mg natrium. Vooral mensen met een zoutbeperkt dieet kunnen selderijsap beter vermijden.

Hoe maak je bleekselderijsap?
Als je bleekselderijsap aan je dieet wilt toevoegen, is het gemakkelijk om het thuis te maken. Het gebruik van een sapcentrifuge – of nog beter een slowjuicer – is de makkelijkste manier om bleekselderijsap te maken. Was 3-4 selderij stengels en haal ze door de juicer. Als je geen juicer hebt, snijd dan 3-4 gewassen selderij stengels en mix ze tot een gladde massa. Plaats een zeef of gaasdoek over een kan met brede rand, giet het vocht in de zeef en druk het aan om al het sap eruit te halen. Voor een beetje pit en smaak kun je groene appel, verse gember of citroensap aan het drankje toevoegen. Soms kun je bleekselderijsap kopen in je plaatselijke supermarkt, maar probeer die met toegevoegde suiker of smaakstoffen te vermijden. Mocht je liever voor een goede kant-en-klare bleekselderijsap gaan, dan is de bleekselderij sap van Sap.je aan te raden. Deze is helemaal biologisch, in glas verpakt en bevat geen toevoegingen.

Zie voor meer informatie over voedingsmiddelen ook het boek: