web
statistics
Hoofdpagina » Voedingswaarde » De voedingswaarde van Boursin

De voedingswaarde van Boursin

Voedingswaardetabel van Boursin per 100 gram:

Per 100 g Boursin ADH*
kcal 1696 84,80%
Kj 411 4,89%
Water (g) 43,9 2,20%
Eiwit (g) 7,5 13,39%
Koolhydraten (g) 3 1,15%
Suiker (g) 3
Vet (g) 41 58,57%
Verzadigd (g) 23,5
E.O.V. (g) 11,7
M.O.V. (g) 1
Omega 6 (g) 0,8
Omega 3 (g) 0,2
Cholesterol (mg) 100
Transvet (g) 1,1
Vezels (g) 0 0,00%
A (mg) 0,344 38,22%
B1 (mg) 0,04 3,64%
B2 (mg) 0,11 7,33%
B3 (mg) 0,74 4,63%
B5 (mg) 0,00%
B6 (mg) 0,74 49,33%
B11 / Foliumzuur  (ug) 23 7,67%
B12 (ug) 0,3 10,71%
C (mg) 0 0,00%
D (ug) 0,4 4,00%
E (mg) 0 0,00%
Vitamine K (ug) 0,00%
Natrium (mg) 530 53,00%
Kalium (mg) 90 2,57%
Calcium (mg) 60 6,00%
Fosfor (mg) 110 13,75%
IJzer (mg) 0,3 3,75%
Jodium (ug) 5 3,33%
Magnesium (mg) 5 1,67%
Koper (mg) 0,07 7,78%
Selenium (ug) 7 12,73%
Zink (mg) 3 20,00%

Bron: Nevo, USDA, Pubmed, CNF
* Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Over Boursin
Boursin is een zachte, romige kaas die verkrijgbaar is in verschillende smaken, met een smaak en textuur die enigszins lijkt op die van roomkaas. In 1990 werd de naam Boursin overgenomen door Unilever, die het in november 2007 verkocht aan Groupe Bel voor € 400,- miljoen.

De geschiedenis
De website van Boursin meldt dat het verhaal van de nu beroemde Boursin-kaas met één man begon, namelijk François Boursin. In 1957 opende deze jonge Normandische kaasmaker een kaasfabriek in Croisy-sur-Eure, een kleine gemeente in het noorden van Frankrijk. François werkte jarenlang in stilte om zijn typische kaas te perfectioneren. In 1961 berichtte een Franse krant echter per abuis over de lancering van Boursin met knoflook, en het publiek was dol op het idee. Het probleem was dat François nog niet aan een dergelijk recept werkte, maar hij ging snel aan de slag om aan de vraag van het publiek te voldoen. Twee jaar lang werkte hij aan zijn eigen originele recept, geïnspireerd op fromage frais, een traditioneel feestgerecht dat wordt gemengd met knoflook, verse room, zachte kaas, kruiden, zout en peper. In 1963 was François eindelijk tevreden over zijn authentieke creatie van zachte kaas en knoflook, en introduceerde hij het aan de wereld. Boursin Garlic & Fine Herbs Cheese werd geserveerd op feesten en bijeenkomsten in heel Frankrijk, en het werd al snel een begrip.

Zie voor meer informatie over voedingsmiddelen ook het boek: