web
statistics
Hoofdpagina » Voedingswaarde » De voedingswaarde van Engelse drop

De voedingswaarde van Engelse drop

Voedingswaardetabel van Engelse drop per 100 gram:

Per 100 g Engelse drop ADH*
kcal 394 19,70%
Kj 1665 19,82%
Water (g) 5,5 0,28%
Eiwit (g) 3,7 6,61%
Koolhydraten (g) 82 31,54%
Suiker (g) 65
Vet (g) 5,2 7,43%
Verzadigd (g) 4
E.O.V. (g) 0,7
M.O.V. (g) 0,3
Omega 6 (g) 0,3
Omega 3 (g) 0
Cholesterol (mg) 0
Transvet (g)
Vezels (g) 2 5,71%
A (mg) 0 0,00%
B1 (mg) 0 0,00%
B2 (mg) 0 0,00%
B3 (mg) 0 0,00%
B5 (mg) 0,00%
B6 (mg) 0 0,00%
B11 / Foliumzuur  (ug) 0 0,00%
B12 (ug) 0 0,00%
C (mg) 0 0,00%
D (ug) 0 0,00%
E (mg) 0 0,00%
Vitamine K (ug) 0,00%
Natrium (mg) 57 5,70%
Kalium (mg) 600 17,14%
Calcium (mg) 170 17,00%
Fosfor (mg) 44 5,50%
IJzer (mg) 4,2 52,50%
Jodium (ug) 0,00%
Magnesium (mg) 76 25,33%
Koper (mg) 0,34 37,78%
Selenium (ug) 1 1,82%
Zink (mg) 0,38 2,53%

Bron: Nevo, USDA, Pubmed, CNF
* Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Over Engelse drop
Engelse drop is zacht en zoet snoepgoed dat als een mengsel van diverse kleurige drop wordt verkocht. Deze verschillende soorten dropachtige snoep worden in de basis gemaakt van zoethout, suiker, kokosnoot, anijs, fruitaroma’s en gelatine. Engelse drop werd voor het eerst geproduceerd in Engeland, vandaar dat wij deze drop in Nederland ‘Engelse drop’ noemen. Het bedrijf Geo. Bassett & Co Ltd. in Sheffield produceerde deze drop voor het eerst in 1899. Hoewel Engelse drop door vele bedrijven over de hele wereld wordt geproduceerd, is deze snoep het populairst in Europa. Met name in Groot-Brittannië en Nederland vindt Engelse drop gretig aftrek. Het verhaal gaat dat een vertegenwoordiger per ongeluk voor een klant enkele soorten drop door elkaar heeft gehusseld, maar dat de klant hier heel erg over te spreken was. Deze vertegenwoordiger heeft dus per ongeluk de nieuwe dropmix ‘Engelse drop’ uitgevonden! Engelse drop bestaat grotendeels uit suiker, daarom is dit snoepgoed helaas niet bepaald gezond te noemen:

Ingrediënten Engelse drop: suiker, glucosestroop, tarwebloem, melasse, geraspte kokos, varkensgelatine, zoethoutwortelextract, tarwezetmeel, cacaopoeder, emulgator (E471), natuurlijke aroma’s, kleurstof (paprika-extract, bietenrood), kleurend saffloerconcentraat, kokosolie en glansmiddel (bijenwas).

Hoewel de felle kleuren van Engelse drop soms afkomstig zijn van synthetische kleurstoffen, wordt er de laatste jaren steeds vaker gewerkt met natuurlijke kleur- en smaakstoffen. Engelse drop bevat tarwebloem, wat inhoudt dat dit type drop gluten bevat, waardoor het niet geschikt is voor mensen met coeliakie. Ook bevatten de meeste soorten Engelse drop varkensgelatine, waardoor mensen die het moslimgeloof aanhangen deze zoetigheid moeten laten staan. Kiloprijs van Engelse drop ligt meestal tussen de € 5,- en € 6,-. Omdat Engelse drop zoethout bevat, kunnen mensen met hoge bloeddruk er maar beter niet te veel van eten. Zoethout bevat namelijk glycyrrhizine, dat ervoor kan zorgen dat de bloeddruk wordt verhoogd.

Zie voor meer informatie over voedingsmiddelen ook het boek: