Hoofdpagina » Voedingswaarde » De voedingswaarde van ijsbergsla

De voedingswaarde van ijsbergsla

Voedingswaardetabel van ijsbergsla per 100 gram:

Per 100 g IJsbergsla ADH*
kcal 15 0,75%
Kj 62 0,75%
Water (g) 95,7 4,79%
Eiwit (g) 0,9 1,61%
Koolhydraten (g) 1,7 0,65%
Suiker (g) 0
Vet (g) 0,3 0,43%
Verzadigd (g)
E.O.V. (g)
M.O.V. (g)
Omega 6 (g)
Omega 3 (g)
Cholesterol (mg) 0
Vezels (g) 1,1 3,14%
A (mg) 0,007 0,78%
B1 (mg) 0,04 3,64%
B2 (mg) 0,03 2,00%
B3 (mg) 0,3 1,88%
B5 (mg) 0,00%
B6 (mg) 0,049 3,27%
B11 / Foliumzuur  (ug) 13,5 4,50%
B12 (ug) 0 0,00%
C (mg) 0 0,00%
D (ug) 0,00%
E (mg) 0,2 2,00%
Vitamine K (ug) 24,1 20,08%
Natrium (mg) 15 1,50%
Kalium (mg) 243 6,94%
Calcium (mg) 21 2,10%
Fosfor (mg) 30 3,75%
IJzer (mg) 0,3 3,75%
Jodium (ug) 2 1,33%
Magnesium (mg) 10 3,33%
Koper (mg) 0,04 4,44%
Selenium (ug) 0 0,00%
Zink (mg) 0,28 1,87%

Bron: Nevo, USDA, Pubmed, CNF
* Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Over ijsbergsla

Hoewel deze slasoort oorspronkelijk uit Amerika komt, is het op dit moment een van de meest gegeten slasoorten in Nederland. De naam ‘ijsbergsla’ komt uit de tijd dat deze slasoort tijdens de treinreis van de Amerikaanse westkust naar de oostkust met ijs werd geconserveerd. Van zichzelf is ijsbergsla al goed houdbaar, omdat het een zeer dichte krop heeft. De bite is knapperig en de smaak is iets pittiger dan van de gewone kropsla. Vergeleken met andere slasoorten is ijsbergsla geen uitblinker in voedingswaarde.

Zie voor meer informatie over voedingsmiddelen ook het boek:

Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Gelukt! Ga naar je inbox om het E-book te bekijken.