web
statistics
Hoofdpagina » Voedingswaarde » De voedingswaarde van marmelade

De voedingswaarde van marmelade

Voedingswaardetabel van marmelade per 100 gram:

Per 100 g Marmelade ADH*
kcal 260 13,00%
Kj 1105 13,15%
Water (g) 34,8 1,74%
Eiwit (g) 0,3 0,54%
Koolhydraten (g) 63,9 24,58%
Suiker (g) 59,6
Vet (g) 0,2 0,29%
Verzadigd (g)
E.O.V. (g)
M.O.V. (g) 0,1
Omega 6 (g)
Omega 3 (g)
Cholesterol (mg) 0
Transvet (g) 0
Vezels (g) 0,8 2,29%
A (mg) 0,007 0,78%
B1 (mg) 0,01 0,91%
B2 (mg) 0,01 0,67%
B3 (mg) 0,2 1,25%
B5 (mg) 0,00%
B6 (mg) 0,013 0,87%
B11 / Foliumzuur  (ug) 0 0,00%
B12 (ug) 0 0,00%
C (mg) 3 4,00%
D (ug) 0 0,00%
E (mg) 0,5 5,00%
Vitamine K (ug) 0,00%
Natrium (mg) 45 4,50%
Kalium (mg) 69 1,97%
Calcium (mg) 8 0,80%
Fosfor (mg) 9 1,13%
IJzer (mg) 0,4 5,00%
Jodium (ug) 0,3 0,20%
Magnesium (mg) 4 1,33%
Koper (mg) 0,03 3,33%
Selenium (ug) 0 0,00%
Zink (mg) 0,04 0,27%

Bron: Nevo, USDA, Pubmed, CNF
* Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Over marmelade
Marmelade is een type jam die wordt gemaakt van het sap en de schil van citrusvruchten, gekookt met suiker en water. De citrusvrucht voor marmelade is meestal de bittere sinaasappel, maar het wordt ook weleens gemaakt van citroenen, limoenen, grapefruits of mandarijnen. De schillen geven de bittere smaak. De meest gebruikte citrusvrucht voor de productie van marmelade is de Spaanse Sevilla of bittere sinaasappel, die een hoog pectinegehalte heeft waardoor de marmelade gemakkelijk dik wordt. Het woord “marmelade” is ontleend aan het Portugese marmelada, dat “kweepeer” betekent.

Zie voor meer informatie over voedingsmiddelen ook het boek: