Hoe maak je een bleekselderij sap?

Een sapje van bleekselderij, ook wel celery juice genoemd, is een voedingstrend overgewaaid uit Amerika. Het is daar zo populair dat de groente overal is uitverkocht. Er bestaat zelfs een bleekselderijsap-challenge, waarbij mensen worden uitgedaagd elke dag een glas te nuttigen. Het zou tegen allerlei gezondheidskwalen helpen, waaronder een prikkelbare darm, huidproblemen en een geïrriteerde maag. Het zuivert daarnaast het bloed en neutraliseert (alkaliseert) en kalmeert het spijsverteringskanaal. Het sap dient dan wel ’s ochtends op de nuchtere maag gedronken te worden.

Bleekselderijsap is misschien niet de lekkerste hype, velen vinden het sap wat wrang en bitter smaken. Maar dat het een gezonde groente is, staat buiten kijf. Daarnaast zorgt het sap ervoor dat je een extra portie groente gedurende de dag te pakken hebt.

Je hebt wel een slowjuicer nodig om dit sapje te maken. Het beste werkt een horizontale slowjuicer. Een horizontale slowjuicer kan met gemak bladgroenten aan en is snel schoon te maken. Wij raden de horizontale Omega slowjuicer aan. Een blender is niet geschikt om bleekselderijsap te maken, tenzij je het sap daarna door een heel fijne zeef of kaasdoek haalt.

Recept voor 1 groot glas bleekselderij sap

  • Een kleine stronk (biologische) bleekselderij
  • Eventueel wat smaakmakers zoals limoen, citroensap of gember

Bereidingswijze

Snijd de bleekselderij in kleine stukken. Voeg toe aan de slowjuicer, met eventuele smaakmakers, en pers er sap van. Drink het sap binnen 30 minuten op, dan ben je er zeker van dat er geen voedingsstoffen verloren zijn gegaan.

Tips, variaties en meer informatie:

  • Vind je de smaak van alleen bleekselderij te heftig? Voeg dan wat spinazie, komkommer of appel toe.
  • Bij de teelt van (bleek)selderij worden relatief veel pesticiden gebruikt. Koop dus altijd de biologische variant, zeker wanneer je de stengels rauw verwerkt zoals in dit sapje.
  • Vanwege de populariteit van dit sapje, is bleekselderij slecht verkrijgbaar op dit moment (zeker de biologische). Meestal is er nog wel op bestelling aan te komen. Informeer hiervoor bij je lokale biologische winkel.
  • Als je een citroen of limoen aan het sapje toevoegt, kan het zuur worden. Om beschadiging aan je glazuur te voorkomen, kun je dan kiezen voor RVS of glazen rietjes: beiden verkrijgbaar in onze webwinkel.
  • Klik hier voor meer informatie over de voedingswaarde van bleekselderij
  • De grote kracht achter de populariteit van selderijsap is Anthony William. Een helderziende die dit sap aanraadt om allerlei klachten te behandelen. Hij schreef het boek Medical Medium en Celery Juice.
  • Als je meer wilt weten over de voedingswaarde van selderijsap, neem dan een kijkje in ons wetenschappelijk onderbouwd artikel Selderijsap een wonderdrank? Wat zegt de wetenschap?.
Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:

3 gedachten over “Hoe maak je een bleekselderij sap?”

  1. Hoi,Juglen!Doe al sinds vorig jaar augustus ,aan t drinken van bleekselderijsap!!Anthony adviseert wel ,om er niks anders door te doen!!Ik heb geen last meer van een soort artritis achtige klachten in mn vingers,dus heb er baat bij!!!Drink het door een RVS rietje en kauw er dan ook even op!

  2. Omdat ik een pijnlijke knie heb de laatste tijd, vermoed ik dat de oorzaak artrose is. Gegoogeld en stuitte op;
    https://www.charlottewiering.nl/bleekselderijsap.
    Haar verhaal sprak mij aan en toog meteen naar AH voor bio celery. Een slowjuicer, Angel, heb ik al jaren in bezit, dus kon meteen beginnen.
    Twee dagen later ontving ik jouw nieuwsbrief hierover. Dat kon geen toeval zijn!! Ik heb die celery dus écht nodig:))).

    Nu een kleine drie weken verder kan ik zeggen dat het in elk geval prima werkt voor m’n darmen. Eerder had ik nog weleens een klysma nodig, maar dat is sinds de celerysap verleden tijd. Al jaren heb ik aandacht voor ontzuren en zat daarmee al heel goed. Echter, door de celery is dat nog verder verbeterd. De lakmoes strips waarmee ik test bewijzen dat.
    Daarnaast smaakt mij de celerysap, die ik eet met een lepel en erop kauw, prima!

    Top dat jij daar aandacht hebt gegeven in jouw nieuwsbrief!!

Een reactie plaatsen