Hoe maak je een sole van Keltisch zeezout?

Een sole van Keltisch zeezout kun je in een handomdraai zelf thuis maken! Keltisch zeezout bevat 84 mineralen.

Benodigdheden:

  • Een lege (jam)pot + deksel
  • Zakje Keltisch zeezout
  • Karaf met water

Werkwijze:
Vul een lege (jam)pot voor 1/3 met Keltisch zeezout en 2/3 met water en schud daarna goed met de deksel op het potje. Je kan dan gemakkelijk één- of tweemaal daags een theelepel van deze zoutoplossing aan het drinkwater toevoegen. Deze zoutoplossing heeft bijna dezelfde samenstelling als die van het menselijke bloedplasma.

Toepassing:
Een sole kun je nemen wanneer je veel mineralen hebt verloren. Dit kan zijn tijdens het sporten, een bezoek aan de sauna of bij warm weer. Ook door het overmatig drinken van water kunnen er veel elektrolyten uitgeplast worden. Door dan een theelepeltje sole oplossing toe te voegen aan je drinkwater, creëer je mineraalwater.

Tips:

  • Een sole bewaar je het beste donker in een keukenkastje
  • Altijd even schudden voor gebruik (de mineralen worden dan weer gelijkmatig over de vloeistof verdeeld)
  • Ververs de sole als geheel elke 3 maanden
  • Bij hoge bloeddruk kun je beter de sole overslaan en de mineralen uit groenten halen. In een sole zit veel natrium dat de bloeddruk kan verhogen. Klik hier voor onze blog over hoe je op een natuurlijke manier je bloeddruk kunt verlagen.

Waarom remineraliseren?
Iedereen weet dat frisdrank en suiker funest zijn voor je tanden. De meeste mensen denken dat de uitwerpselen van de bacteriën in de mond zorgen voor de gaatjes. Hoewel dat deels klopt, is dat niet het hele verhaal. Bewerkte voedingsmiddelen zijn extreem arm aan vitamines en mineralen. Op het moment dat je lichaam bewerkte voeding tot zich neemt zijn voor de verwerking ervan vitamines en mineralen nodig. Omdat die niet in die voeding zitten haalt je lichaam deze uit de reserves. De botten en tanden zijn de mineralenbuffers van het lichaam en worden op deze manier leeggetrokken, waardoor ze verzwakken.

Is het je wel eens opgevallen dat steeds meer kinderen met een beugel rondlopen? Het is bijna zo dat je een uitzondering bent als je niet aan de beugel moet. Tandarts Weston Price zag deze trend 100 jaar geleden al. Wanneer oervolkeren overstapten van hun natuurdieet naar een westers dieet kwamen de tandproblemen snel om de hoek kijken. Dit is ook logisch. Het lichaam investeert het meeste in de vitale organen. Daarom zit in de nieren veel vitamine C en in de lever ijzer en B-vitamines. Het skelet is minder belangrijk dan het hart, dus gaat het lichaam bij een voedingstekort minder investeren in het skelet. Ons eten bestaat allang niet meer uit voeding, maar is grotendeels gewoon vulling. Om die reden zijn er veel mensen aan de beugel.

De dochten van Ramiel Nagel (schrijver van het boek Genees Tandbederf) begon al op 1-jarige leeftijd tandproblemen te ontwikkelen. De boel brokkelde helemaal af. Hij dacht de problematiek op te lossen door even gezond te gaan eten, maar dat bleek niet helemaal het antwoord. Je moet wel het juiste eten. Het belangrijkste is dat je je gebit remineraliseert. Dit kan met een sole van Keltisch zeezout, of door het eten van groenten en noten. Daarnaast is het heel belangrijk dat je voldoende in vet oplosbare vitamines binnenkrijgt. Dat zijn vitamine A, D, E en K. Vooral D en K zijn van cruciaal belang voor sterke botten en tanden. Het dochtertje van Ramiel Nagel heeft nu supersterke tanden, die nog jaren meegaan.

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:
Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Word lid van onze nieuwsbrief en ontvang gratis meer dan 100 wetenschappelijke tips om af te vallen!

Gelukt! Ga naar je inbox om het E-book te bekijken.