web
statistics

Hoe ontgift je je lever

LeverJe lever kun je zien als de werkster van je lichaam: ze ruimt alle gifstoffen op die je erin stopt. De lever zorgt ervoor dat al je interne systemen goed werken. Onze moderne eetgewoontes, de milieuvervuiling en onze groeiende afhankelijkheid van giftige persoonlijke verzorgingsartikelen hebben ervoor gezorgd dat onze levers heel wat overuren moeten draaien.

Maar wat kun je daar aan doen? Nou, je kunt eens een leverdetox supplement van een goede kwaliteit nemen, of je kunt het eens proberen met een paar ingrediënten die je kunt vinden bij je lokale biologische winkel of supermarkt, of die je zelfs al in je keuken hebt staan. Hier kun je zien hoe je je lever kunt reinigen

 

Hoe je je lever op een natuurlijke manier kunt reinigen

1. Warm citroenwater – Warm citroenwater is een geweldige manier om je lever elke morgen te ontgiften. Het is geen limonade, dus voeg geen suiker of wat dan ook toe. Gewoon gezuiverd water en een gezonde dosis verse citroensap. Sommige deskundigen, zoals de schrijver A.F. Beddoe (die het boek ‘Biological Ionazation as Applied to Human Nutrition’ schreef), geloven ook dat de lever als reactie op citroenwater meer enzymen produceert dan elk ander voedingsmiddel.

2. Knoflook – Voeg wat knoflook toe bij het koken of doe een teentje fijngesneden knoflook in je salade. Knoflook bevat zwavelverbindingen die kunnen helpen bij het activeren van enzymen in de lever. Het bevat allicine en selenium, die allebei de lever beschermen.

3. Avocado’s – Niet dat je nog een extra reden nodig hebt om avocado’s aan je dieet toe te voegen, maar een Japans onderzoek heeft uitgewezen dat ze verbindingen bevatten die de lever kunnen beschermen tegen schade. Vergeleken met 21 andere vruchten, waren avocado’s het meest veelbelovend als bescherming voor de lever tegen galactosamine, een krachtig gif waarvan is aangetoond dat het net zoveel leverschade veroorzaakt als het hepatitisvirus.

4. Koriander – Dit veelzijdige kruid kun je aan zo ongeveer elk gerecht toevoegen, inclusief salades of smoothies. Het kan je helpen bij het verwijderen van zware metalen uit je lichaam, iets waarmee je lever misschien op dit moment aan het worstelen is.

5. Kurkuma – Nog een krachtige specerij met een lange lijst gezondheidsvoordelen is kurkuma. Het zou niet alleen de lever tegen schade beschermen, maar ook de vernieuwing van levercellen bevorderen. En het verhoogt ook nog eens de natuurlijke productie van gal en helpt zo het lichaam vrij te houden van gifstoffen.

Voor meer informatie over detoxen en kruiden kan ik zeker mijn boek aanraden:

De Supplementenwijzer
Voor slechts €24,95 krijg je deze encyclopedie in je bezit.
Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:

14 gedachten over “Hoe ontgift je je lever”

 1. Hallo, Ik begin de dag meestal met een glas ‘sole’.
  Zou je een glas citroenwater dan ervoor of erna moeten drinken, of kan je de twee gewoon mengen? (evt. nog aangevuld met een snufje cayennepeper -ayuerveda-)
  Alvast bedankt voor een antwoord, groet Kaatje

 2. Om de vriendschap met m’n lever te behouden drink ik dagelijks 1/2 liter thee van Mariadistelzaadjes.

 3. kreeg van mijn natuurarts om mijn lever te ontgiften
  selenium en glutation.

  gevolg veel nachtelijk zweten en er kwam opgekropte woede vrij.
  neem ook een aantal van boven geschreven natturlijke middelen.

  bedankt voor de info.
  gr
  obsi

 4. Ik ben benieuwd hoe jij aankijkt tegen de lever/galreiniging van Andreas Moritz. Je kunt hiermee enorme galstenen kwijtraken en heel snel heel veel bereiken. Dat lukt vast niet met de reinigingsmethoden die je hierboven noemt, deze lijken meer geschikt als dagelijkse verzorging.

  • Ja, die kuur van Andreas Moritz werkt echt heel goed. Mijn broer heeft het pas gedaan en is al bij de eerste keer 123 stenen kwijtgeraakt. Ik raad het iedereen aan het boek van Andreas Moritz te lezen Gal en leverzuivering. Je kunt er heel veel uit leren.

 5. Ik kan soms in woede/boosheid ontploffen… Dat voelt groter dan mijzelf.
  Ik heb mij wel eens afgevraagd of ik ‘teveel’ op mijn lever heb?!
  Zie jij hier mogelijk een verband of oorzaak?

  • @Kanssen

   Wie is eigenlijk die mij(n?)zelf, of is dat weer een van des mensen ontelbare illusies in een, tot mislukken gedoemde, poging om de werkelijkheid te ontlopen?

   [email protected]

 6. waarom wordt er altijd warm water met citroen voorgeschreven en geen koud water, neemt warm water de citroen beter op ? Jacqueline

  • ik drink door een rietje citroensap
   met warm water.
   neem aan dat het dan geen kwaard kan voor het glazuur.

 7. Anita tandartsen zeggen dat fluor ook goed is voor onze tandjes, maar we weten allemaal wel beter.

  Time for selfknowledge! and searching!

 8. kurkuma is inderdaad goed. Bij de natuurwinkel kun je vaak verse kurkuma kopen, dit kun je raspen en even koken met 200ml water, dan 2 uur laten staan en, gezeefd en wel, in een flesje gieten.In de koelkast bewaren en voor elke maaltijd een flinke theelepel nemen. Het bevordert ook de spijsvertering.
  Een andere goede combi is olijfolie en citroensap. Bijvoorbeeld een week lang op de nuchtere maag eerst een lepel olijfolie en dan een eetlepel citroensap er achteraan. Als je het durft !

Reacties zijn gesloten.