Hoe ontgift je je lever

LeverJe lever kun je zien als de werkster van je lichaam: ze ruimt alle gifstoffen op die je erin stopt. De lever zorgt ervoor dat al je interne systemen goed werken. Onze moderne eetgewoontes, de milieuvervuiling en onze groeiende afhankelijkheid van giftige persoonlijke verzorgingsartikelen hebben ervoor gezorgd dat onze levers heel wat overuren moeten draaien.

Maar wat kun je daar aan doen? Nou, je kunt eens een leverdetox supplement van een goede kwaliteit nemen, of je kunt het eens proberen met een paar ingrediënten die je kunt vinden bij je lokale biologische winkel of supermarkt, of die je zelfs al in je keuken hebt staan. Hier kun je zien hoe je je lever kunt reinigen

 

Hoe je je lever op een natuurlijke manier kunt reinigen

1. Warm citroenwater – Warm citroenwater is een geweldige manier om je lever elke morgen te ontgiften. Het is geen limonade, dus voeg geen suiker of wat dan ook toe. Gewoon gezuiverd water en een gezonde dosis verse citroensap. Sommige deskundigen, zoals de schrijver A.F. Beddoe (die het boek ‘Biological Ionazation as Applied to Human Nutrition’ schreef), geloven ook dat de lever als reactie op citroenwater meer enzymen produceert dan elk ander voedingsmiddel.

2. Knoflook – Voeg wat knoflook toe bij het koken of doe een teentje fijngesneden knoflook in je salade. Knoflook bevat zwavelverbindingen die kunnen helpen bij het activeren van enzymen in de lever. Het bevat allicine en selenium, die allebei de lever beschermen.

3. Avocado’s – Niet dat je nog een extra reden nodig hebt om avocado’s aan je dieet toe te voegen, maar een Japans onderzoek heeft uitgewezen dat ze verbindingen bevatten die de lever kunnen beschermen tegen schade. Vergeleken met 21 andere vruchten, waren avocado’s het meest veelbelovend als bescherming voor de lever tegen galactosamine, een krachtig gif waarvan is aangetoond dat het net zoveel leverschade veroorzaakt als het hepatitisvirus.

4. Koriander – Dit veelzijdige kruid kun je aan zo ongeveer elk gerecht toevoegen, inclusief salades of smoothies. Het kan je helpen bij het verwijderen van zware metalen uit je lichaam, iets waarmee je lever misschien op dit moment aan het worstelen is.

5. Kurkuma – Nog een krachtige specerij met een lange lijst gezondheidsvoordelen is kurkuma. Het zou niet alleen de lever tegen schade beschermen, maar ook de vernieuwing van levercellen bevorderen. En het verhoogt ook nog eens de natuurlijke productie van gal en helpt zo het lichaam vrij te houden van gifstoffen.

Voor meer informatie over detoxen en kruiden kan ik zeker mijn boek aanraden:

De Supplementenwijzer
Voor slechts €24,95 krijg je deze encyclopedie in je bezit.
Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:
Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Word lid van onze nieuwsbrief en ontvang gratis meer dan 100 wetenschappelijke tips om af te vallen!

Gelukt! Ga naar je inbox om het E-book te bekijken.