Hoofdpagina » Nieuws » Nederlanders eten steeds minder vlees

Nederlanders eten steeds minder vlees

Volgens Europees onderzoek eten Nederlanders elk jaar minder vlees. Slechts 48% van Nederland ziet zichzelf als een echte vleeseter. Wij liggen hiermee ver onder het Europees gemiddelde, dat op 61% ligt. De polen blijken met 68% wel verstokte vleeseters. Nederland is met 42% ook koploper als het gaat om het aantal flexitariërs, waar het gemiddelde in de EU slechts 30% is. Het blijkt dat 5% van de Nederlanders een vegetarisch dieet volgt en 2% helemaal plantaardig eet. Het aandeel pescotariërs (vegetarisch + vis) ligt in ons land op zo’n 4%. Engeland en Duitsland streven ons voorbij als het gaat om het aandeel veganisten en vegetariërs.

Voor het eerst zijn in Europa scanninggegevens van de detailhandel (Nielsen MarketTrack) gepubliceerd en in detail geanalyseerd, waarbij de plantaardige voedingssectoren van verschillende Europese landen met elkaar worden vergeleken. Het ‘Plant-based Food Sector Report’ van het Smart Protein Project neemt een groot aantal categorieën plantaardige voeding onder de loep en identificeert de leidende en meest veelbelovende marktsegmenten. Dr. Kai-brit Bechtold, Senior wetenschapper consumentenonderzoek, meldde op de site van ProVeg: “Eindelijk kunnen we de enorme groei van plantaardige voeding in Europa weerspiegeld zien in concrete cijfers. Dit rapport onthult duidelijk de enorme stijging in de verkoop van plantaardige voeding, wat een groen licht geeft aan de voedingsindustrie om verder te gaan met plantaardige opties.”

Veel Nederlanders staan open voor plantaardige alternatieven, maar het is wel oppassen geblazen: veel plantaardige alternatieven bevatten vele ongezonde toevoegingen zoals geraffineerd plantaardig vet, smaakversterkers en suiker. Plantaardig is niet hetzelfde als gezond!

Meer informatie lees je op de website van Smart Protein project.

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:
Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Word lid van onze nieuwsbrief en ontvang gratis meer dan 100 wetenschappelijke tips om af te vallen!

Gelukt! Ga naar je inbox om het E-book te bekijken.