Top 5 gezondheidsvoordelen van Ginseng

Ginseng wortelDe knoestige wortel van de ginseng plant wordt al meer dan 5000 jaar in China gebruikt als medicijn. Het is bekent als een adaptogeen, het verhoogt het vermogen van het lichaam om zich aan te passen aan stress en veranderende situaties.

Gewoonlijk wordt er op de wortel gekauwd of er wordt thee mee gezet. Het is ook verkrijgbaar als tablet, capsule en vloeibaar extract.

Ginseng wordt alleen gevonden op het noordelijke halfrond. Twee van de meest voorkomende soorten zijn de Amerikaanse Ginseng en de Aziatische Rode Ginseng, Panax Ginseng en Koreaanse Ginseng.

1. Hulp bij type 2 diabetes: onderzoeken over Amerikaanse Ginseng hebben aangetoond dat de inname van ginseng de controle over het bloedsuiker niveau kan verbeteren, door voor het ontbijt en na het eten een suiker verlagend effect te creëren in de bloedsuiker niveaus. Het effect was zelfs in de gemiddelde bloedsuiker niveaus over een periode van drie maanden opgemerkt.

2. Bij gewichtscontrole: Men gelooft dat een extract van de ginseng bes effectief is tegen obesitas en helpt bij gewichtscontrole. Ginseng thee werkt als een natuurlijke eetlustremmer.

3. Stimuleert Lichamelijk en geestelijke gezondheid: Ginseng wordt gezien als een goed versterkend middel waarvan het uithoudingsvermogen profiteert en dat helpt de energie niveaus te verhogen. Het helpt atleten effectiever zuurstof te gebruiken en men gaat er vanuit dat ginseng het metabolisme reguleert, wat de energieniveaus kan verhogen. Consumptie van ginseng kan atleten ook helpen hun hersteltijd en stress te verlagen. Bovendien kan ginseng thee als een stimulans voor de hersencellen werken en helpen de concentratie en het denkvermogen te verbeteren .

4. Mannelijke seksuele functie: Het consumeren van ginseng thee kan mannen helpen bij de symptomen van seks gerelateerde condities, zoals erectiestoornissen. Koreaanse Rode Ginseng wordt al lange tijd gebruikt om de mannelijke seksuele functie te stimuleren. Echter, zorg er voor dit met je dokter te bespreken voordat je het gaat gebruiken; ginseng kan inwerken op andere medicijnen of allergische reacties veroorzaken. Ginseng werkt als een krachtige afrodisiacum en men gelooft dat het die mannen helpt met erectiestoornissen.

5. Menstruatie problemen: Jonge vrouwen die lijden aan menstruatiekrampen en neerslachtigheid worden geadviseerd om Amerikaanse Ginseng thee te gebruiken. Men gelooft ook dat het pijn in de maag, geassocieerd met de menstruatie, verminderd. (Vertaling – Daphne Helvensteyn)

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:
Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Word lid van onze nieuwsbrief en ontvang gratis meer dan 100 wetenschappelijke tips om af te vallen!

Gelukt! Ga naar je inbox om het E-book te bekijken.