Voeding voor baby’s bevat teveel zware metalen

Amerikaanse onderzoekers melden dat er zeer hoge niveaus aan zware metalen in babyvoeding zijn gevonden. Vooral de hoeveelheden arsenicum, lood en cadmium zijn schokkend. Wij hebben ervoor gekozen om onze babyvoeding zelf te maken. Onze kleine man heeft deze week voor het eerst broccoli gegeten. Hij vond het heerlijk en kon niet meer stoppen met smullen. Steeds meer mensen zijn allergisch voor alledaagse voeding. Immunobiologen aan de universiteit van Yale hebben mogelijk een verklaring voor deze enorme toename. Allereerst eten we te schoon voedsel, waardoor ons immuunsysteem bij het minste of geringste overmatig actief wordt. Ook zitten er in ons eten en leefomgeving veel te veel nieuwe stoffen, waar ons immuunsysteem door van de leg raakt. Zo te zien begint de terreur met gifstoffen dus al bij baby’s, terwijl dat juist zo zuiver mogelijk zou moeten zijn. Maak dus zelf je eten, dan weet je precies wat erin gaat!

Het originele rapport vermeldt: Volgens interne bedrijfsdocumenten en testresultaten die door de subcommissie zijn verkregen, is commerciële babyvoeding besmet met aanzienlijke hoeveelheden giftige zware metalen, waaronder arsenicum, lood, cadmium en kwik. Blootstelling aan giftige zware metalen veroorzaakt blijvende dalingen van het IQ, verminderde toekomstige economische productiviteit en een verhoogd risico op toekomstig crimineel en antisociaal gedrag bij kinderen. Giftige zware metalen brengen de neurologische ontwikkeling van zuigelingen en de hersenfunctie op lange termijn in gevaar.

De conclusie luidde: Uit het onderzoek van de subcommissie blijkt dat commerciële babyvoeding gevaarlijke hoeveelheden arsenicum, lood, kwik en cadmium bevat. Deze giftige zware metalen vormen ernstige gezondheidsrisico’s voor baby’s en peuters. Fabrikanten verkopen deze producten willens en wetens aan nietsvermoedende ouders, in weerwil van interne bedrijfsnormen en testresultaten, en zonder enige waarschuwing op het etiket. Vorig jaar negeerde de Trump-administratie nieuwe informatie uit een geheime presentatie van de industrie aan federale regelgevers over giftige zware metalen in babyvoeding. Op 1 augustus 2019 ontving de FDA een geheime diapresentatie van Hain, de maker van Earth’s Best Organic babyvoeding, waaruit bleek dat afgewerkte babyvoedingsproducten nog hogere niveaus van giftige zware metalen bevatten dan schattingen op basis van individuele testresultaten van ingrediënten. Eén zwaar metaal in het bijzonder, anorganisch arseen, bleek herhaaldelijk aanwezig te zijn op 28-93% hogere niveaus dan geschat. Het is nu tijd voor FDA om te bepalen of er een veilig blootstellingsniveau is voor baby’s aan anorganisch arseen, lood, cadmium en kwik, om fabrikanten te verplichten aan die niveaus te voldoen en om consumenten te informeren via etiketten (bron).

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:
Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Word lid van onze nieuwsbrief en ontvang gratis meer dan 100 wetenschappelijke tips om af te vallen!

Gelukt! Ga naar je inbox om het E-book te bekijken.