web
statistics

Wat eten we zoal op de wereld? Een schokkende fotoreportage

Overal ter wereld hebben we andere tradities, zeker als het om eten gaat. Toch moeten we allemaal eten, dat staat vast. Een fotograaf van de Hungry Planet is de wereld over gereisd om te fotograferen wat deze verschillende families over de hele wereld per week eten. Hij vroeg er meteen bij wat de kosten waren van hun wekelijkse boodschap.

Het verschil is gigantisch, zie hier het resultaat:

 Duitsland €235,- / week
Duitsland

 

Noorwegen €375,- / week
Norwegen

 

Japan €225,- / week
Japan

 

Italië €185,- / week
Italie

 

Tsjaad (Afrika) €0,90 / week
Chad

 

Koeweit €160,- / week
Koeweit

 

Amerika €250,- / week
Amerika

 

Mexico €136,- / week
Mexico

 

China €112,- / week
China

 

Polen €109,- / week
Polen

 

Egypte €50,- / week
Egypte

 

Ecuador €22,- / week
Ecuador

 

Amerika €114,- / week
Amerika 2

 

Mongolië €40,- / week
Mongolie

 

Engeland €182,- / week
Engeland

 

Bhoetan €3,60 / week
Bhutan

 

Australië €271,- / week
Australie

 

Noorwegen  €525,- / week
Norwegen 2

 

Guatemala €54,- / week
Guatemala

 

Luxemburg €335,- / week
Luxemburg

 

India €28,- / week
India

 

Canada €250,- / week
Canada

 

Mali €18,- / week
Mali

 

Frankrijk €350,- / week
Frankrijk

 

Griekenland €200,- / week
Griekenland

 

Turkije €105,- / week
Turkije

Zoals je ziet wordt er bijna overal ter wereld bewerkte voeding gegeten. De afbeeldingen komen uit de Hungry Planet. Als je meer achtergrond informatie wil lezen en meer foto’s wil zien, dan raad ik je aan deze gids bij Bol.com aan te schaffen (bron Reddit).

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:

11 gedachten over “Wat eten we zoal op de wereld? Een schokkende fotoreportage”

 1. Nog bijna schokkender dan het bewerkte voedsel vind ik hoe weinig groente er in sommige gezinnen wordt gegeten. Bijv Amerika: zijn die paar stronkjes broccoli, 2 penen en zakje dorperwten nou echt de hoeveelheid groenten voor 1 gezin in 1 week??? Dat eet ik in m’n eentje in 1 à 2 dagen… En vooral ook overal de hoeveelheden, vergeleken met Tjaad…

 2. ik wil ook altijd alles vers kopen, maar na deze fotoreportage zou je kunnen denken dat vers goedkoop is gezien de relatie tussen het wekelijks budget en het bewerkte/verpakte voedsel. Helaas kost het in het westen minder om die zooi naar binnen te schuiven dan om verse producten te nuttigen

 3. Dat zijn geen grieken op de foto. En dat is een half maandsalaris in Griekenland. Dit is mijner inziens een vaag verslag…. Wel leuke foto’s. Maar geen betrouwbare informatie.

  • Het zijn wel Grieken, maar dan Aziatische Grieken. Deze Grieken verdienen boven modaal, dus kunnen het bedrag wel degelijk betalen.

  • de bedoeling hiervan ……..goed kijken hoe ongezond veel bezig zijn. Cola chips, pizza…….en nog meer van dat verpakkingsmateriaal. Het zijn complete E.code cocktails. Zo zie ik het

 4. Je ziet goed hoe “beschaafder” het land hoe meer rotzooi. Ontbijtgranen van de bekende merken Kellogs en andere rommel. Sausjes, MSG, kant en klare troep.. Jammer van Mexico; ook al verpest, 12 flessen cola.
  Goeie motivatie om er deze week eens extra op te letten! Een tomatensaus met echte tomaten is zo gemaakt, je hebt geen Maggie nodig, zeezout , ui, wortel, selderijzaad ..

 5. Goeie hemel,

  Afgezien van de cola, heeft Mexico als enige land met wat groenten. De rest ziet er zorgwekkend uit.

  @ Helen
  wist je dat tomaat misschien wel het enige groente is die in bewerkte vorm gezonder is dan vers? Omdat de lycopeen pas vrij komt als de tomaat wordt vermalen.Dus goed prakken dat sausje ;-)

  Indra

 6. @ shivani. Ja dat weet ik. En lekker ook. Ik zeg het maar omdat mensen denken dat ze niet kunnen koken zonder pakjes, niet moeilijk en het smaakt nog beter ook.

 7. nu verdienen de mensen in noorwegen wle heel veel omdat alles daar heel duur is.
  een minimum salaris is daar al iets van 15 euro per uur.
  dus je moet alles ook weer in verhouding zien. hier had eigenlijk ook het maandsalaris bij moeten staan.

Reacties zijn gesloten.

Send this to a friend