web
statistics

Waterfilters: weg met vervuild drinkwater

drinkwaterAfgelopen week was er in de media dat waterbedrijf Vitens de noodklok heeft geluid. Dit bedrijf levert aan 5,5 miljoen huishoudens in Nederland het drinkwater via de kraan. Vitens geeft aan dat het leveren van schoon drinkwater steeds moeilijker wordt. Sommige waterbronnen gaan ze zelfs sluiten omdat er gewoon zoveel vervuiling is dat het niet meer te zuiveren valt.

Röntgencontrastmiddel
Ons kraanwater bevat van alles dat we liever niet in ons lichaam willen hebben. Wat dacht je van gratis röntgencontrastmiddelen, zo uit de kraan. Of antibiotica, de pil? Er zitten zelfs antidepressiva in het water. Ook de industrie draagt bij aan de vervuiling van ons drinkwater. Volgens het RIVM kunnen de moderne installaties de geneesmiddelen, insecticiden, biociden, cosmetica, brandvertragers en nanodeeltjes niet goed uit het water filteren en dat komt daardoor in ons drinkwater terecht. Overstappen op flessenwater dan maar?

Flessenwater
Flessenwater klinkt als een goede oplossing, toch is het dat niet. Tussen flessenwaters bestaat erg veel verschil, het is maar net welke je te pakken krijgt. Het meeste water in de supermarkten is niet zo heel bijzonder, zeker als je bedenkt dat het in plastic of karton verpakt is. Water hoort in glas verpakt te zijn. Bar le Duc, dat uit Utrecht komt, wordt in karton verpakt. Dit karton heeft een soort aluminium lijmlaagje aan de binnenzijde van het pak. Zowel aluminium als lijm zijn stoffen die niet bevorderlijk zijn voor onze gezondheid. Dan kom er nog wat bij: flessenwater is extreem duur! Kraanwater is 1000 x goedkoper dan flessenwater. Daarbij draagt flessenwater behoorlijk bij aan de vervuiling. Zo is de CO-2-uitstoot van flessenwater 400 x hoger dan van kraanwater. Bovendien wil je niet bijdragen aan de enorme plasticsoep die zich maar blijft ophopen in het milieu:

Ik was enkele weken geleden in Amerika op vakantie en wat zag ik daar? In elke supermarkt een schap met waterfilters! In Amerika kampen ze al veel langer met grote problemen rond hun drinkwater. Bij iedereen waar ik thuis kwam zaten daarom filters op hun kranen.

Schap met waterfilters van de Amerikaanse supermarkt Walmart
Schap met waterfilters in de Amerikaanse supermarkt Walmart

Omgekeerde osmose
Sommige mensen hadden ook een omgekeerde osmosefilter op hun kraan. Dit water vond ik zelf niet echt lekker. Na wat uitzoekwerk blijkt dat deze methode ervoor zorgt dat alle mineralen uit het water wordt gefilterd. Je lichaam heeft juist mineralen nodig! Het langdurig drinken van dit water kan zorgen voor een mineralentekort: om water te verwerken heeft je lichaam mineralen nodig, wat in dit water mist. Het water zal toch verwerkt moeten worden en haalt de mineralen uit je buffer. Op lange termijn kan je buffer uitgeput raken en kun je gezondheidsklachten krijgen. Om 1 liter gefilterd water te krijgen met omgekeerde osmose, heb je 4 liter water nodig. Er wordt dus 3 liter water verspild. Niet echt wenselijk dus.

Elektrolyse
Dan zijn er nog de verschillende waterfilters die via elektrolyse werken, het zogenaamde alkalische water. Dit water zou de zuur–base balans in het lichaam herstellen. Allereerst werken deze systemen met elektriciteit om het water te ioniseren. Dit heeft volgens de Japanner Masaru Emoto invloed op de kristalstructuur van water. Ik heb Masaru Emoto vorige maand in Miami ontmoet. Elektrolyse splitst de mineralen al naar gelang hun elektrische lading. Dus negatief geladen mineralen zoals fosfor, zwavel en jodium moeten het ontgelden als we het water basischer willen maken. We hebben al een zwaveltekort in onze voeding. De positieve mineralen calcium, magnesium, natrium en kalium blijven dan meestal wel in het water, maar dan in een andere verbinding dan natuurlijk voorkomt, waardoor deze lastig zijn op te nemen voor het lichaam. Door te rommelen met de mineralensamenstelling raakt het water uit balans. Basisch water neutraliseert sowieso het maagzuur, waardoor de spijsvertering achteruit kan hollen. Door de grote hoeveelheid stress maken de meeste mensen toch al te weinig maagzuur aan, dus nog minder maagzuur is niet wenselijk. Het ioniseren van water beschadigt de levenskracht van het water.

Masaru Emoto en ik in Miami, Florida USA.
Masaru Emoto en ik in Miami, Florida USA.

Terug naar de blauwdruk
Viktor Schauberger was een uitvinder die zich in de vorige eeuw intensief met water heeft bezig gehouden. Hij vond dat water een belangrijke plaats inneemt in het leven en helemaal in ons lichaam. Het verbindt en transporteert informatie, voedingstoffen en afvalstoffen. Volgens deze man zouden we water moeten behandelen als een levende entiteit. Nu reinigen we water chemisch en is het zo dood als een pier als het uit onze kraan komt. Viktor had ontdekt dat wanneer water wordt gewerveld, het dan weer terug gaat naar zijn natuurlijke blauwdruk waardoor de levenskracht weer stijgt. Het wervelen van water werkt regenererend.

Vitaliseren
Om water weer gezond te maken kun je het vitaliseren op verschillende manieren. Hierboven hebben we al het wervelen genoemd. Maar er zijn nog twee andere methodes ontdekt. Zo kan water ook informatie overnemen van ander water. Water kan dus energetiseren door het langs zuiver water uit de bergen te laten stromen. Ook blijkt, dat het blootstellen van water aan een magnetisch veld de rangschikking van water op moleculair niveau verandert. Dit noemen we ook wel polymorfie. Zo kan het mineraal kalk zich omvormen van het schadelijke calciet naar het onschadelijke aragoniet.

Aktieve koolstof
Dit soort filters bevat zoals de naam al zegt koolstof. Deze koolstofdeeltjes hebben de neiging om onopgeloste deeltjes aan te trekken en vast te houden. Opgeloste stoffen zoals mineralen blijven wel gewoon in het water aanwezig. Actieve koolstof absorbeert bewezen de nodige verontreiniging:

Carbonite filters rekenen af met verontreiniging.
Carbonite filters rekenen af met verontreiniging.

Na lang zoeken ben ik uitgekomen op EWO-filters. Deze filteren het water niet alleen op verontreiniging door middel van actieve koolstof, maar vitaliseren het ook nog eens. De gebruikte filters zijn zeer fijn (fijner dan bijv. de Brita). Het vitaliseren gebeurt via wervelen, energetiseren en magnetisme. Ik heb de proef op de som genomen en kan telkens blindelings het glas met het gevitaliseerde water onderscheiden van het ongefilterde. EWO is een Oostenrijks bedrijf dat werkt met Duitse Carbonite-filters. Carbonite is ’s werelds grootste producent van filterpatronen. EWO heeft diverse systemen. Zo is er de EWO Gourmet filtersysteem voor onder de kraan, met een capaciteit van 2 liter gefilterd water per minuut. Ook is er een filter voor op de kraan met een capaciteit van 1 liter gefilterd water per minuut. Deze zogenaamde EWO Vitality filter is ook gemakkelijk mee te nemen als je op reis gaat. Zo heb je overal zuiver en gevitaliseerd water.

De EWO Vitality Filter bij mij op de kraan.
De EWO Vitality Filter bij mij op de kraan.

In het land van de waterfilters is een overvloed aan keuze. Toevallig ben ik op de EWO-filters gestuit, maar dat wil niet zeggen dat er niet nog meer goede filters te vinden zijn. Omdat ik erg enthousiast ben over de EWO-filters heb ik met de leverancier geregeld dat ze ook in onze webwinkel te verkrijgen zijn.

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:

64 gedachten over “Waterfilters: weg met vervuild drinkwater”

 1. Hi Jurgen, goed artikel! Ikzelf ben begonnen met de waterfall van Nikken. Het is een zeer goed apparaat dat water door een filter die uit 5 lagen laat stromen. Het filtert zo’ n 99% van al die ongein die in ons kostbare water is gesijpeld eruit. Ken je het?
  Het gebruikt geen elektriciteit (je kunt het dus overal neerzetten). Er wordt gebruik gemaakt van een sterke magneet om het water te doen wervelen en er zitten stenen in die mineralen afgeven. Kan jij er eens naar kijken en je mening geven? http://www.nikken.eu/s/product-technologies/pimag-water.html

 2. Hallo Juglen,
  Weer een mooi stukje info, dit keer over water. Wij gebruiken de Brita, wat ons goed bevalt, maar ik zou wel over willen stappen op de Ewo, maar voor ik veel geld uitgeef, hoeveel keer per jaar moet je dat filter hiervan vervangen?

  Watergroet,
  Andre

 3. Hoi Juglen,

  Ik heb kortgeleden de kraanvitaliser acqua gocciola (www.thuisbron.nl) van LeLieveld gekocht voor 157 euro.

  Kun jij mij vertellen of ik daar goed aan gedaan heb?
  Ken jij deze vitalisator?

  groet Trea Gelauff

 4. Leuk artikel! Wat ik me wel afvraag….enige tijd geleden gaf je aan zo tevreden te zijn over de Tradeline. Een tank met filters en mineralen stenen. Omdat ik toen op zoek was naar een filtersysteem heb ik dit aangeschaft. Ik proef geen verschil met kraanwater maar ik gebruik de tradeline wel altijd om water (in een fles) mee te nemen naar mijn werk. Nu begin ik me dus af te vragen….wat is het verschil met de hierboven beschreven filters? Volgens mij wordt het water van mijn tank namelijk ook gewerveld door de special schenktuit.

  Groetjes,

  Fabienne

 5. Dag,

  Weet wel dat koolstoffilters ook een klein deel koolstofvezeltjes in het water achterlaten. Koolstof kan een rol spelen bij het ontstaan van kanker. Koolstof heeft een heel positieve ‘filterfunctie’in bepaalde medicamenten (Norit) en levensreddende materialen (o.a.gasmaskers etc.) voor incidenteel gebruik m.b.t. gifstoffen maar het element kent helaas ook een keerzijde. Zeker bij jarenlange dagelijkse consumptie. Dat is ook de reden dat we geen zwartgeblakerd vlees van een barbecue moeten eten… Ik zou daarom een ander waterfilter adviseren dan eentje die voorzien is van een koolstoffilter.

  • Het vrijkomen van koolstofdeeltjes is ten eerste zeer afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte koolstof en het toegepaste productieproces. Zoiezo is de afgave van deze deeltjes veel minder bij de door EWO gebruikte Solid Block Active Carbon of SBAC filters dan bij Granulated Active Carbon of GAC filters zoals bijvoorbeeld in de Brita kannen gebruikt wordt. Bij SBAC filters is deze afgave van koolstofdeeltjes alleen in de eerste paar minuten hoog. Er kan dan, bij het ctiveren van een nieuwe cartridge, zelfs donker water uit de filter komen. Dit staat ook vermeld in de gebruikershandleiding. Na de eerste paar minuten is de koolstof geactiveerd en is de afgave van koolstofdeeltjes vanuit deze SBAC filters zo minimaal dat je een paar honderd jaar elke dag 3 liter kan drinken voordat je ook maar in de buurt komt van een waarde die risicovol zou kunnen zijn.

 6. Beste Juglen,
  Het lezen van jouw nieuwsbrief, daar kijk ik naar uit. Dank! Mijn vraag is de volgende. Ik heb vorig jaar een water destilatie apparaat aangeschaft bij een nederlands bedrijf. Ik doe er s’avonds 4 liter heet water in, het apparaat werkt gedurende 4 uur (op electriciteit) en ‘s morgens heb ik 4 liter gedestilleerd water.
  Ik doe dit ‘s avonds omdat ik na 9 uur een lager electriciteit tarief betaal en omdat het apparaat nogal wat geluid maakt. Van jou zou ik willen weten of deze manier van waterzuivering mijn gezondheid en die van mijn kinderen ten goede komt of ben ik “dood” water aan het maken? Die EWO filter klinkt goed.
  Eenb zonnige groet uit het zuiden

  • Destillatie aiaiai. Raden wij altijd af. Naast het feit dat je achteraf weer mineralen zou moeten toevoegen om het water ook maar enigzins opneembaar te maken voor het lichaam wordt er gebruik gemaakt van elektriciteit en de frequenties daarvan werken zeer verstorend op de moleculaire structuur van water en daarmee de positieve eigenschappen van dat water. Bijgevoegd is een foto waarop te zien is wat voor een structuur een destillatieproces bewerkstelligt. OPmerkelijk is dat deze structuur enorm overeenkomt met de structuur van water wat in een magnetron is geweest (ook bijgevoegd). Destillatie geeft dus wel schoon water, maar kan niet opgenomen worden door het lichaam zonder grondstoffen van het lichaam weg te nemen die dan achteraf weer aangevuld zouden moeten worden. Dit komt door de chemische samenstelling en de dode structuur. Double trouble dus, niet doen!

 7. Hi Juglen
  Ik hrb altijd de filters van de quickhotwater van de Blokker.
  Je kan er ook thee mee maken naar ik drink het.
  Ken je dit systeem?
  GroetjesRiny.

  • De genoemde quickhotwater filters van de BLokker maken gebruik van Granulated Active Carbon of GAC filters. De filterkwaliteit hiervan is aanzienlijk minder goed dan die van de door EWO gebruikte Solid Block Active Carbon of SBAC filters. Ook is er geen wetenschappelijk onderzoek verricht naar de specifieke filterkwaliteit van deze filters. Hier komt nog bij dat dit soort systemen die moleculaire structuur van het water nu niet bepaald bevorderen. Integendeel, deze raakt alleen maar verder verstoord.

 8. Hallo Juglen,

  Het valt mij op dat de filterystemen van plastic zijn. Dat is ook de reden dat ik niet doorgegaan ben met de Brita filter. Is er niet iets van staal?

  • Al het plastic in EWO producten is ABS-plastic, hetzelfde plastic als waar de oude LEGO blokken van gemaakt zijn. Dit is een plasticsoort die 100% recyclebaar is en waarbij in het productieproces geen weekmakers of plastificeerders zoals bijvoorbeeld BPA gebruikt worden. Bijkomend voordeel hiervan in tegenstelling tot het gebruik van staal is dat dit plastic zo hard is dat het niet afgeeft en dus geen smaakverandering teweegbrengt in het water. Vrijwel elke staalsoort zou dit wel doen, zeker omdat het water uit de EWO filters ook nog eens gevitaliseerd word waardoor deze smaak versterkt zou worden.

 9. Hoi Juglen, ik snap niet helemaal het verschil tussen bovenstaande 2 filters. Is dat alleen de wateropbrengst per minuut? En geef je meer korting als ik er meer afneem?

  • De vitality filter is voor op de kraan en geeft 1 liter water per minuut. De gourmet is voor onder de kraan (aanrecht = inbouw) en geeft 2 liter water per minuut.

 10. Hoi Juglen,
  Interessant artikel! Ik heb ook een quooker in mijn keuken, die ik altijd gebruik om thee te zetten. Kan ik daar ook zo’n filter op laten plaatsen?
  Groetjes,
  Marie-José

  • Dat zou ik niet doen. Wel kun je er een extra kraan bijplaatsen. Voor de quooker lijkt me zonde, want dan kun je geen koud water pakken…

   • Volgens mij las ik in de bijsluiter dat de filter niet geschikt is voor warm en heet water. Alleen voor koud water dus.

 11. Ik vraag me naar aanleiding van het bovenstaande stuk wel af waarom maatschappijen als Vitens de noodklok luiden. Er zijn dus blijkbaar goede systemen voorhanden die voor zo`n groot bedrijf toch vrij makkelijk toegepast kunnen worden, weliswaar op een grotere schaal maar ik neem aan dat dit technologisch haalbaar moet zijn. En als dat niet kan waarom zouden wij dit dan wel kunnen? Ook hierbij heb ik het idee dat dit een marketingsstrategie is om bepaalde zaken aan de man te brengen.

 12. Hoi Juglen, goed artikel en belangrijk volgens mij. Ik zou graag je visie horen over organische en anorganische mineralen in water. Ben het met je eens dat osmosewater mineralen uit je lichaam haalt. Maar niet de organische, die worden niet weggespoeld. Dr. Mercola heeft daar een artikel over waarin staat dat osmose en gedestilleerd tot vroegtijdige dood leidt. In mijn ogen onjuist. Dat water hecht zich aan anorganische stoffen in je lichaam en spoelt die weg. Dat het niet lekker is…logisch, het wordt lekker en zacht als je osmose water vitaliseert. Ik zie graag je visie hierop.

  • Hallo Rijn,
   ik ben het met je eens. Gebruik nu al 30 jaar osmotisch water en deze vraag van omgekeerde osmose werd toen al gesteld. Ik ben blij dat ik toen toch deze keuze heb gemaakt om voor een osmotisch waterfilter te kiezen. Ik ‘leef nog steeds’ (ad Dr. Mercola) in gezondheid.
   Noem dit maar een N=1 studie gedurende 30 jaar. Wetenschap heeft m.i. tegenwoordig een financieel tintje (Idem voor bedrijven die eigen producten verkopen) en dat ondervang je door zelf onderzoek te doen. In mijn geval ben ik ooit PNI (Psycho-Neuro-Immunologie) gaan studeren. Ben wel wijzer geworden, maar ook kritischer en heb nog meer vragen omdat, jawel, ook hier weer eigen belangen gehanteerd worden.
   Wetenschap is onderzoek zonder gewin/eigen belang. Dus als je promoveert heb je als gewin je nieuwe titel en dat maakt dat …

   groet
   JT

 13. Ja en het wholisme project pakt het weer anders aan. Als je hun verbindingen toepast zorg je dat wat belastend is je niet meer deert. En dan is er ook een Sophia Dijkhuis die overal Donave water aan toevoegt en een uitgesproken mening heeft over wat wel goed is en wat niet goed is….wat is nu het verstandigste?

 14. Hoi Juglen,

  Zeer interessant dit artikel over water. Ik heb al een aantal jaren een waterontharder. Hoe sta jij hier tegenover? Ik lees hier namelijk niets van in je artikel.

  • Hi Marja,

   Een waterontharder maakt je water zachter; wat betekent dat het minder kalk bevat. Dit is beter voor je apparatuur in huis maar kalk is geen vervuiling in het water.

 15. Gecorrigeerde versie .

  Sinds 1995 filtreer ik mijn drinkwater met een PURESTA-Combifilter. Een gecombineerd actieve koolstof met als eindfilter een Micromembraanfilter dat alle VASTE verontreiniging groter dan 0,15 micron uit water haalt .
  Dwz dat het water 99,99999% bacterie vrij is en dat chemicaliën, hormonen etc grotendeels worden teruggehouden door de actieve kool met percentages variërend van 50 tot 99,99%. Bij onze pogingen om deze filters te vermarkten, werden wij ( en collega bedrijven)letterlijk tegengewerkt door het VEWIN( ver. waterleidingbedrijven) en het Ministerie van VROM en geen enkele politieke partij gaf gehoor. Een lang gesprek met Mevr. Nepperus (VVD) in de Tweede Kamer; DIE ZELF ZEI DAT HAAR VADER DE SLECHTE WATERKWALITEIT BEAAMDE, wilde NIETS doen. Zit NOG in de Tweede Kamer!!; . De angst dat het vertrouwen in drinkwater zou afnemen was hun reden te dreigen met dure processen etc. 3 Topambtenaren van VROM logen en besodemieterden mij tijdens een gesprek in Den Haag . feitelijkheden die gewoon in jaarverslagen van het VEWIN stonden werden genegeerd ! Een Voorbeeld. In die jaren werd drinkwater gechloreerd met een schadelijk kankerverwekkende ( trihalomethanen bevattend)chloor. Actieve kool verwijdert dit tot 99,99% , op het tappunt en een membraanfilter verwijdert dode en levende bacteriën en overige onreinheden..
  De chlorering werd in fase stapsgewijs door de HH Ardon & Cramer ontkend, onder bezielend Toezicht van Mr Niek Mestrum !!!
  Landelijke gecoördineerde invoering kost plm 2 miljard per jaar maar levert een ziekte kosten besparing( arbeidstijdbesparing) op van een veelvoud daarvan….maar ook een vergroting van de levensverwachting…en dat laatste.. Improductieve mensen langer laten leven is economisch gezien, niet wenselijk.
  Ergo na een actief werkend leven, moet je als je stopt, zo snel mogelijk de pijp uit, want wereldwijd gezien komen er te veel mensen . Er dreigt (volgens de overheden) een plaats-, voedsel en drinkwater tekort. Drinkwater is een van de producten die onze levensverwachting reguleert, zoook de lucht die wij inademen en de voeding. Het is wel zeer opmerkelijk dat conserverings middelen en smaakversterkers die zwaar ziekteverwekkend zijn , gewoon verkocht mogen worden ( Mono-natriumglutamat, €621, Aspartaam) om er maar twee te noemen..
  Google eens op : Hunza’s – Hunzavallei, en ontdek zelf hoe oud een menselijk lichaam kan worden ZONDER medische producten of hulp maar met gezond water, gezonde lucht en natuurlijke voeding en zonder stress en criminaliteit.
  zoals gezegd . Ik filtreer mijn drink- & keukenwater en mijn waterkoker ( 13 jaar oud) is weliswaar beschadigd maar van binnen helemaal schoon, niet zwart of aangezet oid.
  Wie meer wil weten, waarom vb een filter zoals Juglen die aanbiedt, goed is voor je gezondheid mag mij contacteren voor een massa (plm 20jaar) verzamelde waterwetenswaardigheden. Je zult versteld staan!

  Wisten jullie dat een beetje techneut met 2 linkerhanden en een investering van 300 € in een halve dag het gehele economische verkeer in het Westen van het land kan ontregelen ( heb ik ook uitgelegd op VROM hoe dat zelfs in hun gebouw kan, in tijd van 10 minuten !! En ook hoe filtratie-behandeling op het gebruikspunt ( Point of Use POU) dit kan voorkomen Volgens VROM :” Als er meer dan 1 promille van de bevolking sterft ( 1.700 mensen) ; gaan we actie ondernemen, eerder niet ! )

  Uit de waterbehandelingsindustrie heb ik me teruggetrokken en ik heb dus op generlei wijze voordeel aan verkoop van waterbehandelingssystemen, maar ik kan een ieder aanraden om IETS TE DOEN.

  Voetnoot: Ik walg van die zgn topambtenaren en politici zie wij zelf kozen,maar die hun eigen wereld creëerden met ons( de kiezers) als lijdend voorwerp.

  • Beste Cor, ik ben benieuwd naar wat je over water te vertellen hebt. Ik heb een tijdje onderzoek gedaan maar er is zo veel verdeeldheid dat ik maar een gewone brita heb gekocht. Nu een ionza die mineralen toe zou voegen na het filteren. Gelukkig heb ik niets duurs aangeschaft want voor je het weet is het weer achterhaald :-)

 16. Hoiii ik weet dat water zo mineraalarm mogelijk moet zijn omdat anorganische structuren niet worden opgenomen maar juist n belasting zijn. Alleen organische structuren worden opgenomen en zijn de bronwaters met t laagste aan droogrest t beste los van inderdaad de plastic invloed. Hoe zit dat dan?

 17. Hoi Juglen,
  Er ging iets mis met de spelling.
  Er moet staan ik hen een nikkelallergie is dit veilig voor mij?

 18. Er gaat van alles mis nu en ik hoop dat mijn vraag er nu niet 3 keer staat.
  Ik heb een nikkelallergie, kan ik dit ook gebruiken?
  groetjes Marion

 19. beste cor, juglen en alle andere lezers
  wat ik al dacht is dat niemand te vertrouwen is als het om eigen ‘haggie’ gaat, en daar in den haag dus ook niet, schandaaaaalig!!!!!
  het is zo overduidelijk dat we allemaal ons eigen ‘eilandje’ goed moeten verzorgen en helaas afhankelijk zijn van onderzoeken en berichten via de media die helaas vaak eenzijdige info geven
  voor ons ‘leken’ is het een grote worsteling om tussen alle hoge bomen door het bos nog te kunnen vinden
  gelukkig klinkt het verhaal van juglen en de reactie van cor zeer geloofwaardig en ik ga ervan uit dat deze personen een zuivere bedoeling hebben
  maar ik word wel heel verdrietig van deze gang van zaken

 20. beste Juglen,
  Ik zie door de bomen het bos inmiddels niet meer, maar wil deze filter toch wel heel graag gaan proberen. Past deze filter op elke keukenkraan?…

 21. Hoi Juglen,
  ik heb dezelfde vraag als hierboven al eerder gesteld is.
  Misschien heel simpel gedacht, maar waarom kunnen wij wel via een filter op de kraan het water ‘schoon’ krijgen, en waarom kan Vitens dat niet ? Lijkt mij dat dergelijke filterinstallaties ook voor grote waterzuiveringen ontworpen kan worden.
  Groetjes, Patricia

  • Als je de Vitality Filter gebruikt zal je merken dat er 1 – 2 liter per minuut uit de kraan komt. Vitens heeft dat geduld niet met al die miljarden liters water…

 22. Beste Juglen,

  op het werk hebben wij behoorlijk hard water, filtert hij ook de kalk eruit of moet je ook een ontkalker hebben om eerst het water zacht te maken en daarna de EWO filter?

  Thuis hebben wij wel een ontkalk installatie kan de EWO filter dan gewoon gebruikt worden?

  Conny

 23. Hallo Juglen,

  Allereerst dank voor je uitstekende werk!
  Je artikel over water kwam wel als geroepen, heb de studie over water weer opgepakt en zoek naar iets goeds.
  Maar het is ingewikkelde kost.
  Heb een hele tijd geleden alweer een osmoseapparaat gekocht, dan was ik tenminsten van de vuiligheid af
  Ben er nu achter dat dat het water te zuur maakt en dat er weer mineralen bij moeten. Zou dat kunnen met sole? en hoeveel? of appelazijn (voor een voorlopige oplossing).
  Ben nog niet helemaal overtuigd over het nadeel van basich water, omdat je water toch vnl drinkt 2 uur na tot half uur voor het eten. Dan moet het het spijsverteringsproces niet beinvloeden??
  Heb een systeem gevonden dat schoon filtert, basich maakt met een mineralenfilter en tenslotte ook vitaliseert zonder stroom te gebruiken (http://www.optimaalwater.nl/water-thuis/36-aqualine-5-liter.html). Wel mis je dan de zure mineralen nog. Maar vele bijzindere verhalen over basich water: bijv. Sang Wang, Jonger door ontzuren. Ik aarzel tussen jouw filter en dat.
  Is het waar dat een watervitilisator op de waterleiding electrosmog wegneemt?(is wel duur)
  Hoor graag je reaktie, Hartelijk dank Ina

 24. Juglen, wat is je ervaring met het filter op de kraan als je warm of heet water gebruikt?
  Iemand schreef dat het niet geschikt is daarvoor.
  Ik zou het filter op mijn keukenkraan zetten, en daar doe ik ook de afwas mee, dus heet water moet ik er wel mee gebruiken…
  Want er zit wel plastic eromheen.?
  Dankjewel alvast voor je antwoord, dan hoop ik op tijd de knoop te kunnen doorhakken.
  Groet

 25. Als je kraanwater kookt om thee van te maken, verdwijnen er dan nog gevaarlijke stoffen of kun je beter van gefilterd water thee maken?

  • Het koken van je water heeft absoluut een positief effect op de hoeveelheid toxines, maar koken met gefilterd water is nog beter. Goed – beter – best :)

   • hallo zwaan,
    ik had een vraag over de kangenwater, ik drink nu bijna vier weken kangenwater, nu vroeg ik me af als jij daar mee bekend bent?en als het werkelijk zo goed is als mij ver telt wordt??

    alvast bedankt ellena.

    • Kangenwater valt onder elektrolyse. In het bovenstaande artikel kun je lezen hoe ik daar over denk…

  • Brita maakt gebruik van koolstofgranulaat, die zijn korreltjes. Deze filteren minder goed en gaan minder lang mee. De EWO maakt gebruik van geperst koolstof, de zeef is hierbij fijner en de filter gaan ook langer mee. Maar beter maar één filter, dan helemaal geen filter!

 26. Hoi Juglen,

  Onderstaand bericht is een mail die ik je een aantal weken geleden geschreven heb en nog geen antwoord op heb gekregen. Twijfel er niet aan hoe druk je het hebt met het beantwoorden van berichten en dacht dat het misschien beter is om het hier te plaatsen, omdat het n.a.v. deze nieuwsbrief is en er ook meer mensen met vragen rondom kangenwater zitten. Hoor heel graag van je want wil dit goed uitzoeken.

  Bericht van 4 oktober:
  Hoi Juglen

  Een paar weken geleden las ik je artikel over waterzuivering en daarin info over electrolyse. Dat was ff schrikken……als inderdaad al jouw verzamelde info klopt……en weet dat ik je heel serieus neem, een fervent nieuwsbrieflezer van je ben en heel dankbaar met wat jij doet! Waardeer ook hoe je zo mooi en rustig naar de verbinding zoekt tussen regulier en alternatief. Kortom ik heb je hoog zitten! Neemt niet weg dat ik dit toch graag grondig wil checken.

  Ik heb na het lezen onmiddellijk contact opgenomen met degene via wie ik enige maanden geleden een Kangenwaterapparaat heb gekocht nadat ik na een infoavond ben geweest en me vervolgens heb ingelezen. Zijn infoavonden zijn bij iemand die een Hippocrates Health Instructor is en zij heeft ook een kangenwaterapp.
  Inmiddels weet ik dat de verkoper van het Kangen water app. jouw geschreven heeft met allerlei vragen die dus ook de mijne zijn en ben heel benieuwd naar jouw antwoorden.
  Trouwens ook hij heeft gesproken met Masaru Emoto……

  Hoor heel graag van je (c.q. of ontvang een copie van wat je hem geantwoord hebt of een link naar waar het geplaatst wordt…),

  Hartelijke groet,

  Stella Jaring

 27. Beste Juglen,

  Wat voor filter is er van Ewo voorhanden, om direct na de meter bijvoorbeeld het hele waterleiding systeem van je huis op de zelfde basis te zuiveren?

  M.v.g. Peter

 28. Hi Juglen, ik volg jouw verhalen met veel plezier. Nu mag ik geen jodium meer ivm mijn schildklier (ziekte van Hashimoto), ook geen gluten en fluor meer, gedoe

   • Oei, had m net gekocht… Lief dat je het schema neerzette.
    Maar iets anders verzinnen dan. Ik hoop dat ik eruit kom. lees alles nog wel wat beter. Thnx, Juglen!

   • Wat fijn Juglen, dank je wel voor het posten van dit onderzoek en dit schema!! Dat maakt iig een boel helder over het beter niet voor Brita kiezen!

 29. Ik zit ook erg te twijfelen, maar kan nergens een vergelijkingstest lezen tussen deze en die van Berkey.

  Is daar iets over bekend mn. wat dit filters er allemaal uithaalt en wat niet.

  Ook dat vitaliseren van gaia aqua staan legio testen op de site die kan ik niet vinden mbt de ewo filters/vitaliseerders.

  Iets zeggen is een het bewijzen is wat anders.

  Ik zie graag wat bewijs van eea waarbij ik niet zeg dat dit systeem niet goed is ik mis gewoon de testen.

 30. Hoi Juglen.

  Ik zie dat je op de hoogte bent van Mike Adams zijn labtesten.
  Erg hé van de 33% toevoeging van aluminium bij de brita filter!

  Heb je ooit overwogen om (o.a om deze reden) je EWO te laten testen in een lab? Kost 50 euro, dacht ik zo.

  Groetjes

  • Hoi, we hebben enkele laboratoria gevraagd. We liepen er alleen tegenaan dat deze EWO filters geen zwaartekracht filtersystemen zijn, want ze werken op druk. Daardoor moet er een speciaal gesloten circuit worden gebouwd en dat is zeer kostbaar. Van de filter fabrikant (Carbonit) heb ik 6 lab resultaten, dus dat zit wel goed. Als je ze wil hebben, mag je me wel mailen!

 31. Memon maakt ook uitstekende waterfilters, in combinatie met hun memonwater heb je ook nog eens minder last van kalkaanslag. Bij ons drinkt de kat nu water uit de kraan en zijn alle planten nog nooit zo fris/mooi groen geweest en passen ze nauwelijks nog in de pot :-)

 32. Hai Juglen,

  Ik wil deze EWO filter gaan combineren met de Berkey filter (dus vanuit de ‘EWO-filter kraan in de Berkey bak doen).

  Is dit aan te raden, of juist niet?

  Alvast dank voor het antwoorden!
  Groet Maïka Grau

Reacties zijn gesloten.