Lijst van het Resistente zetmeelgehalte van voedingsmiddelen
Voedsel | Hoeveelheid | Resistent zetmeel |
(G / portie) | ||
Banaan, licht groen | 1 middelgrote, geschild | 4.7 |
Haver | ¼ kopje, ongekookt | 4.4 |
Witte Bonen | ½ kopje, bereid | 3.7 |
Linzen | ½ kopje, gekookt | 3.4 |
Zoete bataat | ½ kopje, gekookt | 2.5 |
Kikkererwten | ½ kopje, bereid | 2.0 |
Erwten, groen | ½ kopje, bereid | 2.0 |
Gerst | ½ kopje, gekookt | 1.9 |
Rijst, bruin | ½ kopje, gekookt | 1.6 |
Kidney Beans | ½ kopje, bereid | 1.4 |
Fries roggebrood | 1 plak | 1.1 |
Rijst, wit | ½ kopje, gekookt | 1.1 |
Quinoa | ½ kopje, gekookt | 1.0 |
Corn Flakes | 1 cup | 0.9 |
Aardappel | ½ kopje, gekookt / gepureerd | 0.6-0.8 |
Haver, gekookt | 1 kop, bereid | 0.5 |