Hoofdpagina » Nieuws » Gezondheidsbeurs editie 2024 afgelast

Gezondheidsbeurs editie 2024 afgelast

UTRECHT – De Gezondheidsbeurs in Utrecht gaat dit jaar niet door. De organisatie achter de Gezondheidsbeurs, Roularta Media Nederland, slaagde er niet in om de editie van dit jaar rond te krijgen en heeft daarom besloten alles af te blazen. De beurs is nu verplaatst naar volgend jaar.

De Nationale Gezondheidsbeurs wordt sinds 2008 gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Destijds werd het georganiseerd door Expo Communications. In 2014 nam PlusProducties het stokje over, in samenwerking met Gezondheidsnet.nl. Recentelijk is de organisatie volledig in handen gekomen van Roularta Media Nederland.

Roularta Media Nederland verwierf in 2022 een volledig eigendomsbelang in BV 50+Beurs & Festival door de resterende 50% van de aandelen over te nemen van Alexander van de Kerkhof. Hiermee krijgt moederbedrijf Roularta Media Group, uitgever van titels als Plus Magazine en Gezondheidsnet, volledige controle over zowel de 50+Beurs als de Gezondheidsbeurs in Utrecht.

De 50+Beurs vindt al 28 jaar plaats in de Jaarbeurs en trekt jaarlijks 100.000 bezoekers. De Gezondheidsbeurs trekt gemiddeld zo’n 45.000 bezoekers per editie. De beurzen genereerden in 2019 een gecombineerde omzet van 5,5 miljoen euro.

Verschillende sprekers zouden dit jaar een optreden verzorgen op de Gezondheidsbeurs. Hun lezingen zijn nu geannuleerd. De beurs staat nu gepland voor volgend jaar, in een nieuwe, aangepaste vorm.

Volgens ingewijden speelt het huidige economische klimaat ook een rol bij het annuleren van de editie van dit jaar. Bedrijven en bezoekers houden de hand op de knip, waardoor het lastiger is om de beurs rendabel te organiseren.

De organisatie liet in een mailing het volgende aan de bezoekers weten:

Annulering Gezondheidsbeurs
Helaas zijn wij genoodzaakt de Gezondheidsbeurs 2024 te annuleren. Ondanks het succes van de vorige editie van de Gezondheidsbeurs, merkten we dat het evenement toe is aan een make-over om te blijven aansluiten bij wat de bezoeker graag wil. Daarnaast misten we ook de commitment vanuit de exposanten waardoor we u als bezoeker niet kunnen bieden wat u van ons gewend bent. Dit alles heeft ons doen besluiten de Gezondheidsbeurs in februari 2024 te annuleren. Door de recente aantrekking van o.a. tijdschriften Happinez en Flow door Roularta Media Nederland, gaan wij een nieuw multimediaal gezondheidsevent ontwikkelen.

Om beter inzicht te krijgen over de wensen van onze bezoekers, willen we u vragen om een enquête in te vullen, deze vindt u hier: https://forms.gle/YbcmFepsQv8fReLv6
Op deze manier kunnen we volgend jaar een nog beter aansluitend concept neerzetten.

Onze excuses voor het ongemak, maar wij hopen u in 2025 bij ons nieuwe event weer te mogen verwelkomen!

(Bronnen: Gezondheidsbeurs, Publique, Roularta)

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel: