Hoofdpagina » Nieuws » Vitamine E vermindert menstruatiepijn

Vitamine E vermindert menstruatiepijn

Een recente meta-analyse van gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken toont aan dat vitamine E suppletie bij gezonde vrouwen met menstruatiepijn de ernst van de menstruatiepijn kan verminderen.

In de meta-analyse werden 8 studies meegenomen met in totaal 1002 gezonde vrouwelijke deelnemers in de leeftijd van 15-30 jaar met primaire dysmenorroe (menstruatiepijn). De studies werden uitgevoerd in Iran (7 studies) en India (1 studie). In de meeste studies startte de inname van vitamine E 2 dagen voor de menstruatie en duurde dit 5 dagen. De follow-up periode was 2 menstruatiecycli. De dagelijkse dosis vitamine E varieerde van 200 tot 900 IE.

De resultaten tonen aan dat vitamine E suppletie de ernst van de menstruatiepijn vermindert, zowel tijdens de eerste als tweede menstruatiecyclus. De bewijskracht voor de eerste cyclus werd als laag ingeschat, voor de tweede cyclus als matig.

Concluderend suggereren deze bevindingen dat vitamine E suppletie een veelbelovende en goedkope behandeling kan zijn voor vrouwen die lijden aan menstruatiepijn. Meer hoogwaardig onderzoek is echter nodig om de effectiviteit definitief vast te stellen (Examine).

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:
Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Word lid van onze nieuwsbrief en ontvang gratis meer dan 100 wetenschappelijke tips om af te vallen!

Gelukt! Ga naar je inbox om het E-book te bekijken.