Je libido verhogen voor een beter seksleven

Lovely young couple having fun in the bedroomSommigen praten er makkelijk over en anderen houden het liever voor zichzelf: een laag libido. Dit is helemaal niet nodig, want er zijn tal van mogelijkheden om je libido op een natuurlijke manier te verhogen.

Wij mensen zijn seksuele wezens en het is erg gezond, voor zowel lichaam als geest, om hier gehoor aan te geven. Maar wat doe je als het vuur al tijden is gedoofd? Zowel mannen als vrouwen kennen dit probleem en het is niet altijd psychisch. Seks bedrijven zorgt voor minder stress, meer kalmerende endorfines in de hersenen en een gezondere doorbloeding van het hele lichaam. Volgens onderzoek hebben singles meer kans om jonger te sterven dan getrouwde mensen.

Een voedingsmiddel dat instant lustopwekkend werkt noemen we een afrodisiacum, maar beter is het om toe te werken naar een goede gezondheid op de lange termijn. Een gezond lichaam heel je niet in delen, maar in z’n geheel. Wanneer je lichaam gezond is, zal je libido automatisch verhogen. We geven je hier 30 tips om dit te versnellen…

Gewoon gaan doen
Meestal zien we tegen sommige zaken op: het huishouden, sporten, wandelen, koken. Eenmaal op gang, blijkt het eigenlijk lang zo erg niet en geniet je zelfs met volle teugen. Zo is het ook met seks. Hoe meer je het doet, hoe meer de energie gaat stromen en je er toch van geniet.

Stop met roken
Roken houdt anderen vanwege de geur niet alleen op afstand, het komt de doorbloeding ook niet ten goede. Stoppen met roken zal je bovendien er beter uit laten zien waardoor je voor de ander er aantrekkelijker uitziet.

Weg met medicijnen
Veel medicijnen hebben als bijwerking dat ze een nadelige invloed hebben op de bloedsomloop en dat ze je libido verlagen. Sommigen slikken tientallen pillen om de bijwerkingen op te vangen. Maak een afspraak met je arts en probeer kritisch te kijken naar welke medicijnen je echt nog nodig hebt. Hoe minder hoe beter.

Plan een vakantie naar een warm land
In warmere landen ben je bloter gekleed, zijn de avonden zwoeler en ben je in een andere stemming: de ideale omstandigheden om je hormonen weer eens flink op de proef te stellen. Als je 1 of 2 keer per jaar samen met je partner eropuit gaat, dan zal dit je relatie en je seksleven ten goede komen!

Doe kegeloefeningen
Kegeloefeningen zijn door de gynaecoloog Arnold Kegel uitgevonden en zijn oefeningen om de bekkenbodemspier te trainen.
De bekkenbodemspier is de spier die je voelt als je tijdens het urineren de plas ophoudt.
Door de bekkenbodemspieren te trainen zullen mannen de ejaculatie langer kunnen uitstellen en vrouwen eerder opgewonden raken. Ook na de zwangerschap krijgen vrouwen het advies om de bekkenbodemspieren te trainen zodat het bekkengebied weer sterk wordt en zo nare aandoeningen op afstand blijven.

Als eerste is het handig je bekkenbodemspier (oftewel de PC-spier of pubococcygeal spier) te vinden door tijdens het plassen een paar keer te stoppen met plassen. De spier die je dan gebruikt is de PC spier. Het trainen zal voor mannen erecties verbeteren en maximale controle geven over orgasmes. Eenmaal gevonden kun je de oefening inzetten en die ziet er als volgt uit:
doe 3 tot 5 sets van 30 herhalingen waarbij je kort je bekkenbodemspieren aanspant en weer ontspant. Je kunt ook afwisselen in de duur van de aanspanning. Hoe vaker je het doet hoe sterker je bekkenbodemspier zal worden. Het leuke is dat je dit overal kunt doen: tijdens een sollicitatie gesprek, in de rij bij de supermarkt of in de file. Een groot bijkomend voordeel is dat deze oefening incontinentie tegengaat.

Verbeter je bloedsomloop
Als het bloed niet kan stromen dan is intimiteit ook lastig omdat hormonen niet goed door het lijf kunnen circuleren en alle seksuele organen niet goed kunnen functioneren. Recent onderzoek heeft aangetoond dat dagelijks 150ml rode wijn, 2 stukjes pure chocolade, vette vis, knoflook en amandelen je bloedsomloop sterk kunnen verbeteren.

Ga sporten
Door actief te zijn maakt je lichaam tal van hormonen aan, waaronder ook de lustopwekkende geslachtshormonen zoals testosteron en oestrogeen. Door te sporten verbeter je ook nog eens de doorbloeding naar de geslachtsorganen, waardoor zaken als impotentie aan jou voorbij gaan. Geen sportmens? Gewoon wandelen of fietsen is ook al een weldaad voor je bloedsomloop en hormonen!

Val af
Door overgewicht zal het daadwerkelijk seksueel actief zijn meer energie kosten, waardoor je er tegenop kunt gaan zien. Bovendien, wanneer je slanker bent zal het voor veel mensen makkelijker zijn om uit de kleren te komen.

Eet salades
Het klinkt misschien gek, maar het eten van salade kan je seksueel opladen. Onderzoek laat zien dat de stof lactucarium, welke vrijkomt bij het snijden van bladgroente, lustopwekkend werkt.

Zoek naar uitdaging
Als de spanning stijgt, zal je lichaam tal van stofjes aanmaken waardoor het bloed sneller begint te stromen en je in opperste staat van paraatheid komt. Zoek nieuwe speeltjes, plekken en wees creatief. Rij de auto een keer spontaan naar een parkeerplaats in het bos of maak een wandeling in de duinen en vlucht een duinpan in: gewaagd, maar wel spannend.

Varieer
Verandering van spijs doet eten. Eentonigheid is killing voor een actief seksleven. Varieer daarom door onvoorspelbaar te zijn. Ga de ene keer verder na een massage en de andere keer niet. Zorg dat je partner niet weet wat hij of zij kan verwachten.

Warm elkaar op
Mannen hebben meestal een aan- en uitknop, maar vrouwen hebben meer een volumeknop. Samen kun je de volumeknop langzaam door de dag omhoog draaien door spannende SMSjes of mailtjes te sturen. Kijk elkaar uitdagend aan of raak de ander kort en sensueel aan als je langs elkaar loopt in de keuken.

Kijk samen een film
Het internet staat vol met grote mensen films in adamskostuum waarin liefdeloos en fantasieloos vooral de mannen op een verkeerd been gezet worden. Wat veel mensen niet weten is dat er ook een genre is waarin op kunstzinnige wijze de schoonheid van de naakte mens en het liefdesspel is vastgelegd met prachtige muziek. Samen naar dit soort films kijken kan helpen om de stemming er goed in te krijgen.

Verzorg jezelf
Als je een tijdje in een relatie zit dan wordt het allemaal normaal en kun je de neiging krijgen om te verslonzen. Trap niet in deze valkuil, want verslonzing is seksueel niet aantrekkelijk. Blijf jezelf mooi kleden en verzorgen, de ander zal dit waarderen.

Neem de tijd voor elkaar
Het leven lijkt wel steeds gejaagder te worden waardoor je minder energie over hebt voor elkaar. Plan daarom af en toe een etentje of een boswandeling. Quality time is heel belangrijk in een goede relatie.

Blijf communiceren
Meestal is een slecht seksleven het resultaat van emotionele of psychische problemen bij jezelf of tussen beide partners. Praten is zóóó belangrijk om goed met elkaar verbonden te blijven en je te uiten. Veel mensen gaan vreemd en meestal ligt daar een slechte communicatie met de partner aan ten grondslag.

Durf te zeggen wat je wil
Om te kunnen variëren en uitdagingen aan te gaan, moet je wel in staat zijn dit te durven bespreken met de ander. Durf te zeggen wat je wensen zijn, wat je doet leven. Niet alleen in de slaapkamer, maar ook daarbuiten. De kwaliteit van je relatie weerspiegelt zich niet alleen in de slaapkamer, maar meestal ook op andere gebieden die je samen deelt.

Doe alsof je elkaar net hebt ontmoet
Rollenspelen kunnen je relatie levendig houden. Je geest kan geen onderscheid maken tussen fantasie en realiteit. Maak hier gebruik van en doe bijvoorbeeld alsof je elkaar net hebt ontmoet. Dit kun je overal doen, maar erg leuk is om dit onverwachts te doen wanneer je in een café terugkomt van het toilet. Gegarandeerd levert dat een leuke conversatie op en misschien wel een tweede eerste zoen….

Geef elkaar een massage
Door te masseren maakt het lichaam oxytocine aan, een knuffelhormoon die voor verbinding zorgt. Daarnaast is het ook heel ontspannend en vaak een uitnodiging naar meer. Masseren verbetert ook de bloedsomloop, de non-verbale communicatie en is het een sterke stressverlager. Eigenlijk kunnen we hier alleen maar goede dingen over zeggen.

Ga een paar dagen ervandoor
Net zoals bij magneten is de spanning verdwenen als je op elkaars lip zit. Door wat afstand te nemen vergroot je de aantrekkingskracht en kun je de ander echt gaan missen en naar elkaar gaan verlangen. Mensen met een weekendrelatie weten dit maar al te goed.

Breng de kinderen bij je ouders
Samen kinderen hebben werkt verbindend, maar kan toch wat roet gooien in de slaapkameractiviteit. Je bent erg bezig met het regelen van praktische zaken en de kans betrapt te worden door de kinderen weerhoud veel mensen ervan elkaar op te zoeken. Breng daarom de kinderen eens een weekendje te logeren bij opa en oma en neem samen de tijd voor lekker eten, een bad of een massage. Kinderen voelen precies hoe de relatie tussen hun ouders eraan toe is en zijn erbij gebaat dat daar liefde stroomt.

Maak elke dag een compliment
Als je al lang bij elkaar bent dan wordt het al snel normaal dat de ander er is. Dat is het eigenlijk helemaal niet, want twee mensen die van elkaar houden blijft bijzonder. Je hebt erg veel moeten doen om tot dat punt te komen. Veel singles smachten naar een liefdevolle relatie. Probeer elke dag te kijken waarmee de ander jou gelukkig maakt en wat je waardeert. Spreek dit ook uit, het zal de ander openen en de band tussen jullie beiden versterken.

Geef elkaar een knuffel
Geef je partner zomaar even een knuffel. Je kunt daarbij even helemaal niks zeggen en gewoon voelen of juist zeggen dat je van hem of haar houdt. Heerlijk smeermiddel voor een goede relatie.

Eet lustopwekkende voeding
Dat sommige voedingsmiddelen je lust kunnen opwekken, is voor velen geen geheim. Zo heb je pure chocolade dat de hormonen flink omhoog kan jagen door stofjes als anandamide en fenylethylamine. Maar er zijn meer voedingsmiddelen die je lust kunnen doen laten toenemen, denk aan bananen, oesters, avocado’s, amandelen, havermout en kip. Kruiden zoals geelwortel en vanille kunnen ook het bloed sneller doen laten stromen.

Zorg voor de juiste geur
Oud zweet, stinkt. Maar vers zweet zit vol met feromonen die zorgen voor een onbewuste aantrekkingskracht bij de andere sekse. Je hebt helemaal geen dure Axe deodorant nodig. Geuren zijn wel persoonlijk en kies daarom je geurtje samen uit, want geuren kunnen aantrekken, maar ook afstoten.

Zoek romantiek op
In het begin van de relatie lopen veel mensen op hun tenen, maar eenmaal gesetteld kan daar de klad inkomen. De romantiek is dan ver te zoeken. Zonde, want het maakt het leven voor beiden leuker! Maak een leuke romantische playlist aan in iTunes of spotify en eet samen bij kaarslicht. Verras de ander met een etentje of een weekendje weg. Romantisch bezig zijn zal je relatie op de lange duur verbeteren, zorg dat je niet in slaap sust.

Zorg voor de inname van goed vet
Cholesterol en verzadigd vet hebben een slechte naam, dit is zonde want veel van deze vetten staan aan de basis van onze libidoverhogende geslachtshormonen. Zorg dus dat je vet eet uit goede bronnen zoals roomboter, olijfolie en kokosolie.

Houd afleiding op afstand
Altijd de radio of TV aan, of wegduiken op facebook zal de verbinding en de communicatie niet ten goede komen. Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwenhersenen eerder zijn afgeleid dan mannenhersenen, reden des te meer om de TV uit te zetten als je echt aandacht voor elkaar wilt hebben.

Onthouding
Spreek af om elkaar enkele weken niet aan te raken. Tijdelijk niet met elkaar vrijen zal je ernaar doen verlangen. Juist als iets niet mag, wil je het: we zijn wat dat betreft net kleine kinderen.

Houd stress op afstand
Stress ontregelt je hormonen en is een killer voor je seksleven. Zorg dus dat je regelmatig ontspant en zeker niet teveel op je bord neemt.

Heel veel plezier samen!

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:
Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Word lid van onze nieuwsbrief en ontvang gratis meer dan 100 wetenschappelijke tips om af te vallen!

Gelukt! Ga naar je inbox om het E-book te bekijken.