Hoofdpagina » Nieuws » Kinderen ongezonder door voedselbankactie

Kinderen ongezonder door voedselbankactie

Albert Heijn en Voedselbanken Nederland hebben de handen ineengeslagen en zijn een inzamelingsactie gestart onder het mom “Op een lege maag kun je niet leren”. In Nederland zijn er namelijk bijna 37.000 kinderen waarvan de ouders klant zijn bij de Voedselbank. Deze kinderen lopen het risico om met een lege maag naar school te vertrekken. Om hier iets aan te doen kunnen klanten van Albert Heijn tot en met 12 september ontbijtproducten in de winkel doneren aan de Voedselbank.

Via beeldmateriaal dat wordt verspreid wordt duidelijk gemaakt dat producten zoals ontbijtkoek, hagelslag, cornflakes en pannenkoekenmix als geschikt voor een kinderontbijt worden beschouwd. Ontbijtkoek is niet bepaald gezond te noemen, aangezien het voornamelijk uit witmeel met suiker bestaat. Hagelslag bestaat eveneens grotendeels uit suiker. Cornflakes zijn sterk geraffineerd en pannenkoeken worden meestal belegd met zoetwaren.

De voedselbank heeft in de basis twee doelen: enerzijds het bieden van directe voedselhulp aan de armste mensen en anderzijds het voorkomen van verspilling van goed voedsel. Om in aanmerking te komen voor voedsel mag iemand als alleenstaande, na aftrek van vaste lasten zoals huur, gas, water, licht en verzekering, niet meer dan 230 euro per maand overhouden. De norm is voor gezinnen uiteraard een stukje ruimer. In 2020 heeft de voedselbank ruim 50 miljoen producten uitgedeeld, dat mede mogelijk werd gemaakt door bijna 13.000 onbetaalde vrijwilligers.

Leo Wijnbelt, bestuursvoorzitter van Voedselbank Nederland zei “Geweldig dat onze vaste en belangrijke partner Albert Heijn zich weer inzet voor de voedselbanken,”. De grootgrutter Albert Heijn doneert jaarlijks ruim 4,3 miljoen producten aan de voedselbanken. Ook word er veel kennis en informatie over bijvoorbeeld logistiek en bestelsystemen gedeeld. Helaas zijn van de ruim 4,3 miljoen producten veel producten niet bevorderlijk voor de gezondheid. Je begint je haast af te vragen voor wie deze actie nu is, de kinderen of de aandeelhouders van Ahold?

Bron: Foodlog.nl – Hagelslag en pannenkoeken bij het kinderontbijt van de Voedselbank 

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:
Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Word lid van onze nieuwsbrief en ontvang gratis meer dan 100 wetenschappelijke tips om af te vallen!

Gelukt! Ga naar je inbox om het E-book te bekijken.