Ik had deze week Julia Kang van het boek 100% gifvrij op bezoek en zij heeft een heerlijke kokos bananenshake uitgevonden zonder gebruik te maken van melk. Oorspronkelijk was het voor haar een lunch die ze even wilde maken, maar het leek mij wel een leuk idee om het te filmen:
De ingrediënten per portie zijn:
- 100 gram verse kokos
- 2 kleine bananen of 1 grote banaan
- 100 – 150ml (kokos)water
Het filmpje laat zien hoe het maken van de shake nu precies in elkaar zit. Het enige lastige is hoe je een cocosnoot nu precies ontdoet van z’n harde schil.
Kokosnoot openen
Een kokosnoot openen gaat als volgt:
- Aan de bovenkant zitten 3 gaatjes, open deze dmv een hamer en een schroevendraaier.
- Laat het kokoswater eruit lopen.
- Doe de kokosnoot in een plastic tas en smijt deze buiten op de tegels.
- Nu kun je met een kaasschaaf of mes alle kokos eruit wippen.
Een uitgebreide Engelse beschrijving van dit proces kun je hier zien:
http://www.youtube.com/watch?v=UGsE4D8tMeU
Veel eet en drink plezier!