Oma weet raad: de 20 beste gezondheidstips

GrootmoederAls je vroeger wat had, dan wist oma altijd raad. Grootmoeders wijsheid hielp je er zo weer bovenop. Nu we meer kennis over voeding en gezondheid hebben, blijken veel tips lariekoek. Maar niet alle…

Kaneel tegen slechte adem
Kook wat kaneel in water en doe dat in een glazen flesje. Zet dit flesje in de badkamer en spoel je mond er dagelijks mee. Desinfecterend en reinigend.

Azijn tegen insectenbeten
Als je een keer gestoken bent kun je azijn op de beet doen. Vooral voor bijensteken zeer effectief!

Heel acne met honing en kaneel
Voeg honing en kaneel samen en smeer dat op de aangedane huid. Laat het een nachtje zitten onder een kompres en spoel het de volgende dag af met wat water.

Maak bouillon van botten voor meer calcium
Kook een aantal botten in water en doe er wat azijn bij. De azijn helpt om calcium uit de botten te halen. De botten lossen op in het water en zo krijg je tal van voedzame mineralen binnen.

Hoofdpijn
Drink altijd genoeg water. Als dat niet helpt kun je ook een citroen uitpersen en het sap op je voorhoofd doen, dat verlicht de hoofdpijn.

Aloë vera tegen roos
Breng de aloë vera gel aan op de huid en laat dit 10 – 15 minuten trekken. Spoel het daarna af onder de douche. Op deze manier blijft roos op afstand. Mocht het niet helpen? Probeer dan een mix van citroen en azijn.

Weg met de pijn bij brandwonden
Bij een brandwond die erg veel pijn doet kun je wat honing aanbrengen op de aangedane plek. De zeurende pijn verdwijnt op deze manier.

Blaasontsteking
Kook een zak met verse of bevroren cranberries en kook deze in water. Laat het resultaat afkoelen en drink het op. Liever geen suiker toevoegen!

Kom van je diarree af
In geval van diarree kun je het best een halve theelepel Keltisch zout met wat suiker oplossen in een glas water en dit opdrinken. Je zult vrij snel opknappen.

Bloedneus
Dit is meestal het gevolg van een tekort aan vitamine C en zink. Eet dus meer citrusvruchten voor de vitamine C en lever, vis, of voor de zink.

Maagklachten
Rauwe aardappelsap helpt je maag er zo weer bovenop. Zowel brandend maagzuur als een gastritis wordt door het drinken van aardappelsap verlicht. Je kunt eenvoudig zelf aardappelsap maken door een aardappel in stukjes te snijden en dit in een glas een nacht lang te laten weken.

Afslanken
Eet en drink niets meer na 20.00 uur. Een glas water is wel toegestaan.

Bloedarmoede
Als je last hebt van bloedarmoede dan kan het helpen om ijzerhoudende voeding te eten. Eet dan meer spinazie, runderlever, andijvie of appelstroop.

Depressie
Eet een banaan of wat chocolade. Fietsen, wandelen en zwemmen werken ook verlichtend.

Obstipatie
Maal hele lijnzaden fijn en neem dit 2 keer per dag in een glas water. Succes verzekerd. Toch nog last? Eet dan dagelijks wat pruimen en vijgen.

Wagenziekte
Als je vaak last hebt van wagenziekte, kun je het best van tevoren thee zetten van verse gember. Laat dit wel even trekken.

Gezonde hart en bloedvaten
Neem dagelijks verse knoflook en de gezondheid van je aderen zal met sprongen vooruit gaan.

Bloedend tandvlees
Bij tandvleesproblemen werkt het drinken van aalbessensap uitstekend om de problemen op te lossen.

Slaapproblemen
Om in slaap te komen werkt meestal een warm bad heel goed. Zeker als je dit aanvult met het drinken van anijsthee.

Opgeblazen gevoel
Het drinken van wat basilicumthee helpt je van een opgeblazen gevoel af (ook minder tarwe eten, maar daar denkt oma waarschijnlijk anders over…).

 

En welke tips gaf jouw oma of grootmoeder?

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:
Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Word lid van onze nieuwsbrief en ontvang gratis meer dan 100 wetenschappelijke tips om af te vallen!

Gelukt! Ga naar je inbox om het E-book te bekijken.