Hoofdpagina » Nieuws » Thuiswerken: vaak vermoeid en duf door slechte lucht binnenshuis

Thuiswerken: vaak vermoeid en duf door slechte lucht binnenshuis

Het is je vast wel eens opgevallen: na een dag thuiswerken voel je je moe en kun je je moeilijk concentreren. Vaak wijten we dat aan het werk zelf. Maar wist je dat een slechte luchtkwaliteit in huis hier ook debet aan kan zijn?

Volgens onderzoek van Nationale-Nederlanden worden vermoeidheid en concentratieverlies na thuiswerken mede veroorzaakt door slechte luchtkwaliteit binnenshuis. Veel Nederlanders zijn zich niet bewust van de impact van het binnenklimaat op hun gezondheid. Zo kunnen ademhalingsproblemen hiermee te maken hebben. Hoewel er veel aandacht is voor schone lucht buiten, blijft de kennis over binnenluchtkwaliteit beperkt. Zelfs tijdens corona, toen ventilatie een hot topic was, heeft 40% van de Nederlanders zich hier nooit in verdiept.

Veel mensen letten wel op gezond eten en voldoende beweging, maar het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis staat niet hoog op het prioriteitenlijstje. Terwijl kleine aanpassingen al een groot verschil kunnen maken, bijvoorbeeld door beter te ventileren. Meer kennis over dit onderwerp leidt dan ook tot meer actie, zo blijkt uit het onderzoek. Volgens experts van TNO en Nationale-Nederlanden moeten we ons hier meer bewust van worden en maatregelen nemen om gezondheidsschade te voorkomen. Belangrijke maatregelen voor een goed binnenklimaat zijn volgens hen regelmatig luchten, de afzuigkap gebruiken bij het koken en het gebruik van goede luchtfilters (bron: Metro).

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel: