Wereldwijd protest tegen Monsanto op 25 mei: doe ook mee!

monsantoHet eten van genetisch gemanipuleerde voedingsmiddelen is op dit moment een grootschalig medisch experiment op de bevolking, zonder dat de gevolgen op de lange termijn duidelijk zijn. Veel mensen beseffen dit en willen dat dit stopt, nu er recent een aantal wetten zijn aangenomen die Monsanto vrijstellen van juridische vervolging.

Monsanto is een chemiebedrijf dat vroeger gif produceerde voor in de oorlog. Het ontbladeringsmiddel “Agent Orange”, dat is gebruikt in de oorlog met Vietnam, komt uit hun koker. Toen de oorlog voorbij was, is het bedrijf maar bestrijdingsmiddelen gaan maken van dezelfde bestanddelen als het gifgas in de oorlog. Alles gaat door het gif dat dit bedrijf produceert dood en daarom zijn ze op de proppen gekomen met genetische manipulatie. Via genetische manipulatie kunnen gewassen resistent worden voor gif en blijven hierdoor overeind staan, terwijl onkruid en insecten zoals onze lieve bijen, het loodje leggen. Er is al heel wat onderzoek gedaan naar GM gewassen en de risico’s liegen er niet om, zo zijn er tumoren, onvruchtbaarheid en geboorteafwijkingen vastgesteld na een GM dieet bij ratten.

Ook produceert Monstanto zelfmoordzaad, dat na één jaar automatisch zichzelf vernietigt, zodat boeren afhankelijk worden. Mocht het zo zijn dat Monsanto’s GM zaden van deze planten uitwaaien naar een nabij gelegen weiland, dan kan de onschuldige boer een proces verwachten omdat er geen licentiekosten zijn afgedragen aan Monsanto.

Op 25 maart dit jaar is er door Obama een wet getekend, genaamd de Monsanto Protection Act, die het bedrijf beschermt tegen juridische claims. Ook in Europa wordt er steeds meer gelobbyd en mag er inmiddels alleen nog maar zaaigoed gebruikt worden dat door de EU is goedgekeurd.

Er zitten bij de EFSA (European Food Safety Authority) en op het ministerie in Brussel erg veel mensen die afkomstig zijn uit het bedrijfsleven. Deze mensen helpen graag hun ex-werkgever zoals Monsanto aan meer voet aan de grond in Europa. Als het zo doorgaat is onze directe voeding niet veilig meer en zullen we worden gedicteerd door een chemisch zadenconcern zonder moraal.

Op 25 mei zal er wereldwijd in meer dan 250 steden geprotesteerd worden om dit een halt toe te roepen. Doe mee en geef je op in één van de facebook groepen:
Amsterdam
Wageningen

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:
Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Word lid van onze nieuwsbrief en ontvang gratis meer dan 100 wetenschappelijke tips om af te vallen!

Gelukt! Ga naar je inbox om het E-book te bekijken.