Hoofdpagina » Voedingswaarde » De voedingswaarde van Griekse yoghurt

De voedingswaarde van Griekse yoghurt

Voedingswaardetabel van Griekse yoghurt per 100 gram:

Per 100 g Grieks, Vol ADH*
kcal 125 6,25%
Kj 519 6,18%
Water (g) 80,5 4,03%
Eiwit (g) 4,7 8,39%
Koolhydraten (g) 3,6 1,38%
Suiker (g) 3,6
Vet (g) 10 14,29%
Verzadigd (g) 6,5
E.O.V. (g) 2,2
M.O.V. (g) 0,3
Omega 6 (g) 0,2
Omega 3 (g) 0,1
Cholesterol (mg) 28,1
Transvet (g) 0,2
Vezels (g) 0 0,00%
A (mg) 0,0106 1,18%
B1 (mg) 0,02 1,82%
B2 (mg) 0,15 10,00%
B3 (mg) 0,3 1,88%
B5 (mg) 0,00%
B6 (mg) 0,03 2,00%
B11 / Foliumzuur  (ug) 11,2 3,73%
B12 (ug) 0,23 8,21%
C (mg) 1 1,33%
D (ug) 0 0,00%
E (mg) 0,3 3,00%
Vitamine K (ug) 3,3 2,75%
Natrium (mg) 45 4,50%
Kalium (mg) 143 4,09%
Calcium (mg) 129 12,90%
Fosfor (mg) 101 12,63%
IJzer (mg) 0 0,00%
Jodium (ug) 13,8 9,20%
Magnesium (mg) 12 4,00%
Koper (mg) 0,01 1,11%
Selenium (ug) 2 3,64%
Zink (mg) 0,45 3,00%

Bron: Nevo, USDA, Pubmed, CNF
* Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Over Griekse yoghurt
Griekse yoghurt wordt gezeefd om het grootste deel van de wei te verwijderen, waardoor de yoghurt wat indikt, maar wel de kenmerkende friszure smaak houdt. Gezeefde yoghurt wordt in de Griekse keuken vooral gebruikt als basis voor tzatziki-dip en als nagerecht. In enkele hartige Griekse gerechten wordt ook Griekse yoghurt gebruikt. In Griekenland werd yoghurt traditioneel van schapenmelk gemaakt. Sinds de jaren 70 wordt de yoghurt steeds vaker van koemelk gemaakt.

Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Gelukt! Ga naar je inbox om het E-book te bekijken.