web
statistics
Hoofdpagina » Voedingswaarde » De voedingswaarde van Griekse yoghurt

De voedingswaarde van Griekse yoghurt

Voedingswaardetabel van Griekse yoghurt per 100 gram:

Per 100 g Grieks, Vol ADH*
kcal 125 6,25%
Kj 519 6,18%
Water (g) 80,5 4,03%
Eiwit (g) 4,7 8,39%
Koolhydraten (g) 3,6 1,38%
Suiker (g) 3,6
Vet (g) 10 14,29%
Verzadigd (g) 6,5
E.O.V. (g) 2,2
M.O.V. (g) 0,3
Omega 6 (g) 0,2
Omega 3 (g) 0,1
Cholesterol (mg) 28,1
Transvet (g) 0,2
Vezels (g) 0 0,00%
A (mg) 0,0106 1,18%
B1 (mg) 0,02 1,82%
B2 (mg) 0,15 10,00%
B3 (mg) 0,3 1,88%
B5 (mg) 0,00%
B6 (mg) 0,03 2,00%
B11 / Foliumzuur  (ug) 11,2 3,73%
B12 (ug) 0,23 8,21%
C (mg) 1 1,33%
D (ug) 0 0,00%
E (mg) 0,3 3,00%
Vitamine K (ug) 3,3 2,75%
Natrium (mg) 45 4,50%
Kalium (mg) 143 4,09%
Calcium (mg) 129 12,90%
Fosfor (mg) 101 12,63%
IJzer (mg) 0 0,00%
Jodium (ug) 13,8 9,20%
Magnesium (mg) 12 4,00%
Koper (mg) 0,01 1,11%
Selenium (ug) 2 3,64%
Zink (mg) 0,45 3,00%

Bron: Nevo, USDA, Pubmed, CNF
* Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Over Griekse yoghurt
Griekse yoghurt is yoghurt die gezeefd is om het grootste deel van de wei te verwijderen, waardoor de yoghurt een dikkere consistentie heeft dan gewone ongezeefde yoghurt, maar toch de kenmerkende zure smaak van yoghurt behoudt. Gezeefde yoghurt wordt in de Griekse keuken vooral gebruikt als basis voor tzatziki dip en als nagerecht. In enkele hartige Griekse gerechten wordt ook Griekse yoghurt gebruikt. In Griekenland wordt traditionele yoghurt van schapenmelk gemaakt. Sinds de jaren 70 wordt de yoghurt steeds vaker van koemelk gemaakt.