Hoofdpagina » Nieuws » Pure chocola verlaagt risico op hoge bloeddruk

Pure chocola verlaagt risico op hoge bloeddruk

Onderzoekers hebben ontdekt dat het eten van pure chocolade mogelijk helpt om hoge bloeddruk te verlagen. Pure chocolade bevat stoffen die flavanolen heten. Deze flavanolen zouden een positief effect hebben op de bloeddruk.

Chinese onderzoekers hebben een opmerkelijke link gevonden tussen het eten van pure chocola en een lager risico op hoge bloeddruk. In hun studie, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Scientific Reports, analyseerden de onderzoekers de genetische profielen van meer dan 64.000 mensen van Europese afkomst. Met behulp van geavanceerde onderzoekstechnieken konden ze de directe effecten van pure chocolade op de bloeddruk isoleren van andere factoren.

Regelmatige consumptie van pure chocola bleek geassocieerd te zijn met een significant lager risico op hoge bloeddruk. Dit effect was specifiek voor pure chocola en werd niet waargenomen bij andere soorten chocolade. De onderzoekers willen daarom verder kijken welke stoffen in chocolade dit effect veroorzaken. Misschien kunnen die stoffen dan gebruikt worden als behandeling. De onderzoekers suggereren dat de flavanolen in pure chocola, krachtige antioxidanten met ontstekingsremmende effecten, mogelijk verantwoordelijk zijn voor dit gunstige effect. Flavanolen kunnen de bloedvaten helpen ontspannen en de bloeddruk verlagen. Kies voor pure chocolade met een hoog cacaogehalte van minimaal 70% en let op de toevoeging van suiker.

Dus wie van chocolade houdt, heeft nu een goede reden om af en toe een stukje pure chocolade te eten! Het is niet alleen lekker, maar kan ook goed zijn voor je bloeddruk (bron: MedicalXpress).

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:
Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Word lid van onze nieuwsbrief en ontvang gratis meer dan 100 wetenschappelijke tips om af te vallen!

Gelukt! Ga naar je inbox om het E-book te bekijken.