9 voedingsmiddelen voor een natuurlijke detox

broccoliDenk je dat sapkuren de enige mogelijkheid zijn om je lichaam te ontgiften? Denk opnieuw!

Ons lichaam is van nature zo gebouwd dat het kan ontgiften. Elke dag verwijderen en neutraliseren we in ons lichaam toxische stoffen via onze darm, lever, nieren, longen, lymfebanen en huid. Echter in de hedendaagse tijd draaien deze organen overuren vanwege de constante toestroom van toxische stoffen door luchtvervuiling, dierlijke producten en bewerkte voedingsmiddelen die ons lichaam bereiken. Gelukkig heeft Moeder Natuur het perfecte tegengif!

Hieronder worden 9 krachtige ontgiftende voedingsmiddelen genoemd die het natuurlijk reinigingssyteem van ons lichaam ondersteunen…. en je hoeft er geen sap van te maken om de voordelen te ervaren. Je hebt baat bij de voordelen door de volgende voedingsmiddelen meer in je dieet op te nemen:

Bloemkool
Deze antioxidantrijke, kruisbloemige groente ondersteunt het natuurlijk reinigingssysteem van ons lichaam en heeft een onstekingsremmend effect.

Linzen
Deze vezelrijke groente ondersteunt de eliminatie van toxische stoffen, helpt in het verlagen van het cholesterol, balanceert het suikergehalte in het bloed en verhoogt je energielevel.

Broccoli
Dit is een sterke ontgifter. Broccoli neutraliseert en verwijdert toxische stoffen en geeft ons tevens een gezonde dosis aan vitaminen.

Raapstelen
Dit is een krachtige ontgifter. Daarnaast zou deze kruisbloemige groente ook helpen om vele typen van kanker te voorkomen en is het geweldig voor het verminderen van ontsteking.

Grapefruit
Dit vezelrijk, zoet en pittig fruit helpt het cholesterol verlagen, voorkomt nierstenen en ondersteunt het verteringsstelsel.

Haver
Bevat in hoge mate zowel oplosbare als niet-oplosbare vezels. Haver zorgt voor een verzadigd gevoel en houd je verteringsstelsel op gang.

Komkommer
Deze voedingsrijke groente, welke bestaat uit 95% water, helpt het lichaam om toxische stoffen weg te spoelen en alkaliseert het lichaam.

Zonnebloempitten
Zonnebloempitten zijn rijk aan selenium en vitamine E. Ze ondersteunen het vermogen van de lever om een breed scala van potentieel schadelijke moleculen te ontgiften. Daarnaast helpen ze de opbouw van cholesterol in het bloed en de bloedvaten voorkomen.

Hennepzaad
Deze kleine voedingsrijke zaadjes zijn een uitstekende bron van omega 3 en 6 vetzuren. Het zijn makkelijk verteerbare, plantaardige eiwitten met een sterk ontstekingsremmend effect. Tevens ondersteunt het de eliminatie van toxische stoffen. (Vertaling Anouk Jacobs)

Andere krachtige detoxers zijn

  • citroenen
  • uien
  • bladgroenten
  • kiemgroenten
  • tarwegras
  • kolen
  • koriander
  • peterselie
  • knoflook

Meer weten over detoxen? Zie dan onderstaand artikel:
Detoxen in 6 stappen

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:
Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Word lid van onze nieuwsbrief en ontvang gratis meer dan 100 wetenschappelijke tips om af te vallen!

Gelukt! Ga naar je inbox om het E-book te bekijken.