Hoofdpagina » Nieuws » Zwarte thee drinken gunstig voor darmflora

Zwarte thee drinken gunstig voor darmflora

Uit onderzoek blijkt dat het regelmatig drinken van zwarte thee goed kan zijn voor de gezondheid van onze darmen. Wetenschappers lieten gezonde volwassenen drie koppen zwarte thee of een nepdrankje zonder thee per dag drinken. Aan het begin en eind van het onderzoek keken de wetenschappers naar de ontlasting van de proefpersonen.

Uit het pas gepubliceerde onderzoek blijkt dat het regelmatig drinken van zwarte thee de samenstelling van de darmflora positief kan beïnvloeden. In dit 12 weken durende onderzoek kregen 72 gezonde volwassenen drie koppen zwarte thee of een placebo-drankje per dag. Aan het begin en eind van de studie werden ontlastingsmonsters geanalyseerd. 

Ze zagen dat mensen die zwarte thee dronken meer goede Prevotella bacteriën in hun ontlasting hadden dan mensen die het nepdrankje dronken. Prevotella bacteriën helpen bij een gezonde darmwerking. Ook was bij de theedrinkers de hoeveelheid azijnzuur, een stofje dat schadelijk kan zijn voor de darmen, lager.

Daarnaast zagen de onderzoekers dat mensen met van nature een laag IgA, een stofje dat belangrijk is voor de afweer, meer goede butyraat-producerende bacteriën in hun ontlasting kregen van het drinken van zwarte thee. Butyraat is goed voor gezonde darmen.

Deze resultaten laten zien dat het regelmatig drinken van zwarte thee de bacteriën in onze darmen op een gunstige manier kan beïnvloeden. Dit is goed nieuws voor onze darmgezondheid (bron: Examine.com).

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:
Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Word lid van onze nieuwsbrief en ontvang gratis meer dan 100 wetenschappelijke tips om af te vallen!

Gelukt! Ga naar je inbox om het E-book te bekijken.