web
statistics
Hoofdpagina » Nieuws » Gezond dieet kan mogelijk beschermen tegen COVID-19

Gezond dieet kan mogelijk beschermen tegen COVID-19

Onderzoekers van de King’s en Harvard Medical School hebben de data van meer dan 600,000 mensen onderzocht die meededen aan de ZOE COVID Study. Van deze groep liep zo’n 19% corona op. Het blijkt dat de deelnemers met een dieet dat van hoge kwaliteit is, ongeveer 10% minder kans hebben om covid-19 te ontwikkelen. Het gaat nog verder, want deze groep heeft maar liefst 40% minder kans om ernstig ziek te worden. Een voedingspatroon met veel groente, fruit, volkorenproducten en vette vis zou beschermen tegen de ziekte, terwijl een dieet met veel geraffineerde ‘vulling’ en weinig planten je juist kwetsbaar maakt. Vooral mensen met een kleine portemonnee kiezen vaak voor goedkoop en ongezond gemaksvoedsel, waardoor ze bevattelijker zijn voor corona. De onderzoekers hebben berekend dat een lage economische status en slecht dieet ervoor kunnen zorgen dat je 25% meer kans op covid-19 hebt.

De Nederlandse politiek zal de uitkomst van dit onderzoek een vegetarische worst zijn, maar het EU-parlement lijkt wel wakker te worden: een meerderheid stemde pas voor 0% BTW op groente en fruit en een extra hoge belasting op junkfood. Grote kans dat dit nieuwe beleid op Europees niveau uitgerold gaat worden, waardoor ook Nederland mee zal moeten en Rutte niet langer naar de pijpen van Unilever en consorten kan dansen.

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:
Send this to a friend