web
statistics

Schrijfster E-nummer boekje Corinne Gouget overleden

wat zit er in uw etenDeze week is bekend geworden dat de Franse schrijfster Corinne Gouget al in de maand juni mogelijk zelfmoord heeft gepleegd. Ze zou voor een trein gesprongen zijn. Gouget is ook in ons land bekend via haar gidsje Wat zit er in uw eten? (Additifs Alimentaires), waar er meer dan 200.000 van zijn verkocht. Haar dood roept de nodige vragen op. De politie is nog steeds bezig met een onderzoek.

Will Jansen, haar Nederlandse uitgever, verklaarde ons het volgende:
‘Tot onze verbijstering hebben we gehoord dat Corinne Gouget, schrijfster van het succesvolle boekje Wat zit er in uw eten? al in de maand juni een einde aan haar leven gemaakt heeft. Er gaan geruchten in de Franse pers dat er eerder sprake zou zijn van moord. Het onderzoek is nog steeds lopende.

Bij een bezoek aan ons land, sprak zij uitvoerig over de nare dingen die haar zijn overkomen. Met name haar ex-echtgenoot bezorgde haar veel ellende. Hij is werkzaam bij een grote voedselproducent en waarschuwde haar hun twee kinderen bepaalde producten niet te eten te geven. Daarop is zij verder gaan zoeken naar de herkomst en toepassing van allerlei voedseladditieven, vaak bekend onder een E-nummer, met het gidsje Additifs Alimentaires als resultaat. In Nederland zijn er daar nu al ruim 215.000 van verkocht. In Frankrijk ongeveer evenveel.

Zoals zij vertelde, waren haar acties de voedingsindustrie een doorn in het oog. Op last van een rechter, werden haar twee dochters bij haar weggehaald. “Krankzinnig”, oordeelde de rechter en haar werd ieder contact met haar dochters verboden.

Als dat werkelijk het oordeel was, hebben wij van die krankzinnigheid niets van gezien, toen ze hier was. Wel zagen wij een vrouw die vastbesloten was de gevaren van de toepassingen van al die E-nummers aan de kaak te stellen èn een vrouw die hunkerde naar haar kinderen.

corinne gouget e-nummer

Zij zag in het oordeel van de rechtbank een complot van de Vrijmetselarij. Haar man was vrijmetselaar, evenals de rechter en zelfs haar eigen advocaat was lid daarvan. Een vriendin en medestrijder kwam om het leven door een (verdacht) vliegtuigongeluk. Gouget vloog daarom niet meer. Ze werd hoe langer hoe achterdochtiger en verhuisde voortdurend. De verdachtmakingen naar haar man en de Vrijmetselarij waren voor ons tamelijk complex en verwarrend.

Wat er van waar is, is niet aan ons. Wij vinden het verdrietig dat ze er niet meer is en hopen dat haar geest nu meer rust heeft.’

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:

15 gedachten over “Schrijfster E-nummer boekje Corinne Gouget overleden”

 1. Hi Juglen,

  Je afsluiter van dit verdrietige bericht is niet zo slim/ handig gekozen.

  Leuke post? Blijf in de toekomst op de hoogte..etc

  Grtn suzanne

  • Dank Suzanne. Het is een automatisch scriptje dat die regel onder elke blogpost zet. Ik heb er nu ‘Interessante Post’ van gemaakt, is heel wat tactvoller…

 2. in Amerika is dit al enige tijd gaande. Mysterieuze verdwijningen en de dood van mensen die in het alternatieve circuit werkzaam zijn. Hoe treurig ook, maar dit verhaal past precies in het kader van intimiderend praktijken van machtige industriën.

 3. Wat een triest bericht. We zijn haar heel dankbaar dat zij de ogen van velen heeft geopend! Nu zal door haar overgang letterlijk en figuurlijk nog meer aan het licht komen. We kunnen jou en jouw team niet vaak genoeg bedanken voor al het werk dat jullie verrichten en delen. Martine & Ruth

 4. Komt voor mij niet als een donderslag bij heldere hemel. Klokkenluiders en dwarsbongels moeten dood. Geld. Macht. Genocide. Etc. Wat erg voor haar kinderen.

 5. Het aanschaffen van het boekje “Wat zit er in uw eten?” was voor mij de eerste aanzet om radicaal mijn bewerkte AH “vullings”patroon om te zetten naar een biologisch voedingspatroon, wat mij prima bevalt. Dat dus mede dankzij Corinne Gouget. Heel triest, dat we nu het bericht lezen, dat zij er niet meer is.

  Juglen, dank voor al je werkzaamheden en je interessante artikelen die je elke week plaatst.

 6. Haar boekje vond ik bangmakerij en onterecht zorgwekkend, maar dit gun ik haar niet. Ik denk dat ze een zwaar leven heeft gehad, ze uiteindelijk misschien zelfs door heeft gekregen dat ze zo onterecht veel mensen bang heeft gemaakt. (Want als je zelfs E300, de stof Vitamine C dus, al verdacht vindt…)

  Desalniettemin erg triest dat ze er een einde aan heeft gemaakt.

 7. @Ronald, wanneer jij denkt dat vitamine C complex hetzelfde is als het via een dubbel fermentatieproces, in de jaren ’60 ontwikkeld in China, om van maïzena, “vitamine C” te maken, moet je eens bekijken of het mogelijk is om met ascorbinezuur scheurbuik te genezen. Het is de ontdekker ervan (Dr. Szent Györgyi) namelijk nooit gelukt.

  Wanneer je de literatuur van Dr, Royal Lee leest, tezamen met het ontstaan van de FDA snap je waarom en gaat er een wereld voor je open. We worden al meer dan een eeuw voorgelogen door de voedingsindustrie, die maar één doel voor ogen heeft. Zoveel mogelijk winst, ongeacht de consequenties voor de mens en voor de natuur.

  Dus bangmakerij? Zeer zeker niet. Kijk maar eens naar de geschiedenis van de zoetstoffen als aspartaam (dat nota bene op de lijst voor chemische oorlogvoering van het Pentagon heeft gestaan), sucralose, neotaam, acesulfaam-K, etc.

  Kijk maar eens wáárom en welke stoffen ZONDER TEGENONDERZOEK als GRAS (Generally Recognized As Save) zijn aangemerkt.
  Trek de beerput open zou ik zeggen. Om met de woorden van wijlen Dr. Royal Lee te endigen:

  Blindly buy rubbish that will take years ahead of your time.

 8. Ronald, werk jij voor de voedselindustre? Ik vind het geen bangmakerij maar een poging mensen wakker te schudden. Kijk wat je allemaal in je mond stopt, en wat de gevolgen kunnen zijn.Die E300 kan ook synthetisch zijn wat niet vermeld wordt en door overschrijding vd max. Hoeveelheid geeft het problemen. Vers en biologisch blijft het beste in mijn optiek

 9. Sorry maar ik twijfel aan Corinne Couget en haar intenties…..moeilijkheden met haar man en dan valt ze de voedingsindustrie aan waar HIJ werkt?!
  Iemand die zo’n onzin-boekje schrijft en mensen ten onrechte bang maakt, die bovendien ook nog labiel is (door haar eigen ‘schuld’ of door haar man???!) en daarna zich van het leven beroofd maakt geen stabiele indruk en een goede beurt!
  Er zijn genoeg maniakken op het gebied van voedsel die een hele hoax veroorzaken die niet nodig is als ze gewoon hun gezonde verstand en logica hadden laten werken!
  Ik heb de boeken ‘Ode aan de E-nummers’ van Suzanne Hertzberger in huis en ook het onzin-boekje van Corinne Couget en ik ben er onbevooroordeeld in begonnen te lezen…..heb spijt van de aanschaf van de hysterie die Corinne heeft verspreid. Iedereen die een beetje normaal en gezond verstand heeft zal moeten toegeven dat na het lezen van het boek van Hertzberger, dat Couget en aanhang gewoon grove fouten maken en de boel onnodig ophitsen!Denk even gewoon logisch na en je komt tot de conclusie dat wat de zogenaamde verantwoorde, groene, biologische roept ècht niet kan kloppen! Maar goed, mensen laten zich over het algemeen liever iets wijsmaken….nou ik NIET!

  • grappig dat je zegt dat jij je niets laat wijsmaken, terwijl je over alles belogen bent vanaf geboorte, het heet namelijk “depopulatie agenda 21/30” zoek er maar eens op, neem gelijk even “Georgia guide stones” mee, en “codex alimentarius”, en “het kalergi plan”.. en als je dat gedaan hebt dan snap je dat deze mevrouw Corinne Gouget helemaal niet zo gek was als jij denkt, als je dan nog even aspartaam en fluoride opzoekt, dan kan je mond zeker niet verder open van ellende, en zie je wat alle gif is die je tot je krijgt

 10. De schrijfster Suzanne Hertzberger die de edele heer HonkyTonky memoreert is volledig onbekend. Zowel bij het Centraal Boekhuis BV in Culenborg (ISBN-register), noch bij de uitgever. Het lijkt er op dat de heer HoTo recentelijk iets te veel E-nummers tot zich heeft genomen, dan wel het hele boek niet heeft gelezen. De uitgever gaf aan dat er wel een Rosanne Herzberger bij hen bekend was, een verre nicht van Suzanne, stammend uit de Roemeense tak, en die in de tweede graad verwand is aan zowel heer Uni als mevrouw Lever, beter bekend als de familie Unilever.

  • Waarschijnlijk wordt er Rosanne Hertzberger bedoeld… Een microbiologe die helemaal niet is opgeleid om voedingsadvies te geven (wat ze wel telkens doet, want ze heeft over alles wel een mening te uiten…).

Reacties zijn gesloten.