Hoofdpagina » Nieuws » Bladgroenten eten helpt darmkanker voorkomen

Bladgroenten eten helpt darmkanker voorkomen

Een nieuwe studie, gepubliceerd in het tijdschrift The American Journal of Clinical Nutrition, suggereert dat genetische variatie het verband tussen foliumzuursupplementen en het risico op darmkanker kan beïnvloeden.

De onderzoekers analyseerden gegevens van meer dan 70.000 deelnemers van 51 studies om genetische varianten te identificeren die de effecten van foliumzuur uit voeding en supplementen op het risico op darmkanker kunnen wijzigen.

Over het algemeen werd een omgekeerd verband gevonden tussen hogere inname van foliumzuur en het risico op darmkanker. De resultaten suggereren dat een verhoging van de foliumzuurinname via voeding of supplementen het risico op darmkanker met 7% kan verlagen.

Het zeer grote onderzoek toont aan dat het eten van bladgroenten het risico op darmkanker kan verkleinen. Zij vonden dat mensen die meer foliumzuur (vitamine B11) binnenkregen via hun voeding, 7% minder kans hadden op darmkanker. Foliumzuur zit in groene bladgroenten, peulvruchten, volkorenproducten en citrusvruchten. De onderzoekers concluderen dat een gevarieerd dieet met deze foliumzuurrijke voedingsmiddelen het risico op darmkanker kan verlagen. Ze benadrukken het belang van voldoende groente en fruit eten als onderdeel van een gezonde levensstijl om kanker te helpen voorkomen.

De studie benadrukt het belang van foliumzuurrijke voeding, zoals spinazie, spruitjes en broccoli, als onderdeel van een gezond dieet voor de preventie van darmkanker. Genetische variatie lijkt echter het effect van foliumzuursupplementen op het darmkankerrisico te kunnen beïnvloeden (bron: MedicalXpress).

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:
Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Word lid van onze nieuwsbrief en ontvang gratis meer dan 100 wetenschappelijke tips om af te vallen!

Gelukt! Ga naar je inbox om het E-book te bekijken.