web
statistics

Zelf chocolade kokosboter maken

chocolade-kokosboterThuis maken we al een aantal jaren onze eigen kokosboter. We vinden het fantastisch om te gebruiken in leuke desserts, in glazuur en als beleg. Vandaag deel ik een recept voor chocolade kokosboter, gemaakt met kokosboter, kokosolie, kokoscrème, cacaopoeder, vanille en zout. We eten dit graag zo van de lepel maar je kunt het ook smelten en er glazuur mee maken voor over gebak en fruit.

Ingrediënten:

  • 125 ml zelfgemaakte kokosboter (2 kopjes biologische kokosrasp – of zelf raspen van verse kokosnoot – ongeveer 15 tot 20 minuten in een keukenmachine malen tot een gladde boter ontstaat)
  • 125 ml kokosolie
  • 175 ml kokosroom*
  • 60 – 100 ml honing
  • 125 ml cacaopoeder
  • ½ eetlepel vanille extract
  • ¼ theelepeltje zout

*Kokosroom is de room bovenop de ingeblikte kokosmelk. Zet de kokosmelk een paar uur in de koelkast voordat je hem opent. Als het koud is kun je de room er zo afscheppen.

Verhit de kokosboter en de -olie op een laag vuur in een kleine steelpan. Als de kokosboter en -olie zijn gesmolten de pan van het vuur nemen en het geheel iets laten afkoelen. Meng de boter en de olie vervolgens met de rest van de ingrediënten. Giet in een pot of bakje en zet het in de koelkast. De chocolade kokosboter zal ongeveer dezelfde vastheid hebben als notenpasta.

Met de aangegeven hoeveelheden maak je ongeveer 600 ml.

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:
Send this to a friend