web
statistics
Hoofdpagina » Voedingswaarde » De voedingswaarde van rauwe kippeneiwit

De voedingswaarde van rauwe kippeneiwit

Voedingswaardetabel van rauwe kippeneiwit per 100 gram:

Per 100 g rauw ADH*
kcal 44 2,20%
Kj 185 2,20%
Water (g) 88 4,40%
Eiwit (g) 10,5 18,75%
Koolhydraten (g) 0,4 0,15%
Suiker (g)
Vet (g) 0 0,00%
Verzadigd (g) 0
E.O.V. (g) 0
M.O.V. (g) 0
Omega 6 (g) 0
Omega 3 (g) 0
Cholesterol (mg) 0
Transvet (g) 0
Vezels (g) 0 0,00%
A (mg) 0 0,00%
B1 (mg) 0,03 2,73%
B2 (mg) 0,35 23,33%
B3 (mg) 0,1 0,63%
B5 (mg) 0,00%
B6 (mg) 0 0,00%
B11 / Foliumzuur  (ug) 4 1,33%
B12 (ug) 0,65 23,21%
C (mg) 0 0,00%
D (ug) 0 0,00%
E (mg) 0 0,00%
Vitamine K (ug) 0,00%
Natrium (mg) 159 15,90%
Kalium (mg) 142 4,06%
Calcium (mg) 12 1,20%
Fosfor (mg) 12 1,50%
IJzer (mg) 0,1 1,25%
Jodium (ug) 2,8 1,87%
Magnesium (mg) 10 3,33%
Koper (mg) 0,02 2,22%
Selenium (ug) 6 10,91%
Zink (mg) 0,09 0,60%

Bron: Nevo, USDA, Pubmed, CNF
* Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Over rauwe kippeneiwit
Kippeneiwit is het witte gedeelte in een ei en bestaat voor het grootste deel uit eiwit. De gele dooier levert bijna alle vet- en wateroplosbare vitaminen en mineralen. Onderzoek suggereert dat het consumeren van het hele ei significant meer voordelen heeft dan het eten van alleen het eiwit (1). Het eten van het eiwit en het eigeel samen zorgt voor de juiste balans van eiwit, vet en calorieën. Het eten van rauwe eieren kan voedselvergiftiging veroorzaken door de bacterie salmonella. Vogels kunnen deze bacterie bij zich dragen, waardoor eieren besmet kunnen raken. Voor gezonde mensen is dit doorgaans niet zo’n probleem, maar dat ligt anders voor jonge kinderen, mensen met immuunziekten en ouderen (2, 3).

Zie voor meer informatie over voedingsmiddelen ook het boek: