De 7 meest voedzame voedingsmiddelen op aarde

gezonde_voedingsmiddelen

Veel mensen weten precies welke (ongezonde) voedingsmiddelen wij zoveel mogelijk moeten vermijden. Maar als ’t gaat om gezond eten, welke voedingsmiddelen kunnen wij het beste in ons lichaam stoppen? Terwijl deskundigen het eens zijn dat variatie noodzakelijk is voor een gezond voedingspatroon, weten wij dan eigenlijk wel wat de gezondste keuzes zijn ? Hieronder volgen zeven van de meest voedzame voedingsmiddelen die je kan eten.

  1. Biologische spirulina: Hoewel het eten van algen voor veel mensen weerzinwekkend mag lijken, spirulina is daarentegen zeer smakelijk. Het smaakt bijzonder goed in een smoothie of “verstopt” in een chocolade reep. Het bevat meer antioxidanten dan welk voedingsmiddel op aarde, en zit vol eiwitten en mineralen waardoor het verreweg het meest voedzaam is.
  2. Biologische boerenkool: Volgens dr. Joel Fuhrman is boerenkool het meest voedzame voedingsmiddel ter wereld. Vol mineralen, vitamines, vezels  en aminozuren naast belangrijke antioxidanten tegen infecties en ter voorkoming van kanker. Heerlijk en gemakkelijk klaar te maken. Veelzijdig voedsel.
  3. Biologisch hennepzaad: Wat krijg je als je eiwitten, vezels, essentiële vetzuren, aminozuren, vitamines en mineralen combineert? Hennepzaad natuurlijk. Dit licht verteerbare zaadje is veelzijdig, gemakkelijk te gebruiken in de bereiding van voedsel en zeer smakelijk bovendien.
  4. Chocolade: Jawel, goed gelezen. Cacaobonen zijn zo rijk aan voedingsstoffen dat wetenschappers nog niet eens aan het begin staan om alle voordelen en goede eigenschappen van dit kleine boontje in kaart te brengen. Pak echter geen Snickers! De goede stoffen vind je alleen in de rauwe cacaoboon (of de hele donkere pure chocolade). Mineralen, vitamines en ladingen antioxidanten doen wonderen voor je hart, huid en maken stoffen vrij in je hersenen die je gevoelens van verliefdheid laten voelen.
  5. Biologische broccoli: Moeders had gelijk, je moet je broccoli opeten voor een gezonde voedselvertering en om je risico op kanker te verkleinen. Broccoli heeft bovendien een brede variëteit aan heerlijke gerechten te bieden, van soep tot stoofpotten tot roerbakgerechten.
  6. Biologische spinazie: Popeye zat op het juiste spoor met zijn spinazie-fixatie. Maar vermijd liever het ingeblikte spul en beperk je tot verse of ingevroren spinazie voor een gezonde explosie aan antioxidanten, eiwitten en vezels. Vers of gekookt, de zoete hartige smaak van spinazie verrijkt elke maaltijd.
  7. Biologisch chiazaad: De Azteken zijn weliswaar uitgestorven maar hun overlevering is springlevend in chiazaad. Deze lekkernij uit de oudheid zit vol omega-vetzuren, eiwitten en vezels.  Dr. Weil vertelt ons dat chiazaad een betere keuze is dan lijnzaad aangezien “chiazaad zo rijk is aan antioxidanten dat de zaden niet bederven en lange tijd bewaard kunnen blijven zonder ranzig te worden.” (Vertaling:  Jan Daan van Oosten)

Hoeveel weet jij over gezondheid? Doe de gezondheidskennis over voeding in 30 vragen!

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:
Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Word lid van onze nieuwsbrief en ontvang gratis meer dan 100 wetenschappelijke tips om af te vallen!

Gelukt! Ga naar je inbox om het E-book te bekijken.