Hoofdpagina » Geen categorie » Kiwi’s kunnen mentale gezondheid snel verbeteren

Kiwi’s kunnen mentale gezondheid snel verbeteren

Een opmerkelijke ontdekking is onlangs gedaan door wetenschappers van de Universiteit van Otago in Nieuw-Zeeland. Uit hun onderzoek blijkt namelijk dat het regelmatig eten van kiwi’s een snelle en positieve invloed kan hebben op iemands mentale gezondheid.

Aan de studie deden 155 volwassenen mee met een laag vitamine C-gehalte in hun lichaam. Gedurende acht weken kregen de deelnemers dagelijks óf een vitamine C-supplement, óf een placebo, óf twee verse kiwi’s te eten. Vervolgens vulden ze elke dag een vragenlijst in op hun smartphone over hun stemming, energielevel en algehele welzijn.

De resultaten liegen er niet om. Al na slechts vier dagen merkten degenen die kiwi’s aten een verbetering in hun stemming en vitaliteit. Dit effect bereikte een piek rond dag 14 tot 16. Bovendien gaf de kiwi-groep aan zich over het algemeen gelukkiger te voelen vanaf dag 14. De groep die vitamine C-supplementen kreeg, zag pas rond dag 12 een klein effect op hun stemming.

De onderzoekers concluderen daarom dat het eten van vitamine C-rijke voeding, zoals de kiwi, een snellere en sterkere uitwerking heeft op de mentale gezondheid dan vitamine C-supplementen alleen. Zij raden dan ook aan om supplementen te combineren met vitaminerijk eten voor een optimaal effect.

De kiwi bevestigt hiermee zijn reputatie als kleine maar krachtige vrucht. Door het simpelweg toevoegen van twee kiwi’s per dag aan je voedingspatroon, kun je je mentale gezondheid dus een flinke boost geven. Een vitamine C-supplement is uiteraard ook goed, maar kan dit stuk fruit niet helemaal evenaren. Wie zich wat down voelt of wat meer energie kan gebruiken, weet dus wat hem of haar te doen staat: grijp een lepel en schep het groene vruchtvlees uit de harige schil. Je mentale gezondheid zal je dankbaar zijn (bron: MedicalXpress).

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel:
Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Download nu tijdelijk gratis ons E-book Afvallen

Word lid van onze nieuwsbrief en ontvang gratis meer dan 100 wetenschappelijke tips om af te vallen!

Gelukt! Ga naar je inbox om het E-book te bekijken.